bu maçta ne eto ne de messi, henry kadar oynayabilecektir. bu maç henry nin showu olacak. yanıltma beni kocum. ingiltere liginin gördüğü en iyi futbolcu olduğunu göster dünyaya.
2008/2009 sezonu şampiyonlar ligi'nin ilk yarı final maçı. finale çıkmak için ilk adım. barcelona şu an kusursuz olsa dahi bu eşleşmenin sonucunda finale çıkma şansları % 50.
chelsea denince aklıma mourinho gelirdi. mourinho denince de kabızlık... yani chelsea kabız bir takımdı iki sene öncesinde: aşırı kontrollü futbol ve zevk vermeyen tek farklı galibiyetler... mourinho kovulduktan sonra gelen iki teknik direktör de fazla bir şey yapamadı bu kabızlığa karşı. oysa eldeki kadro gelene 3 gidene 5 atabilecek yeterliliğe sahipti. üçüncü teknik direktör yarım sezonluğuna ve "idareten" koltuğa oturmuştu. bu isim guus hiddink'ti. hücum futbolunu benimsemesiyle tanınan bu zât, gittiği takım güney kore de olsa futbolseverlerin gözlerinin pasını siler ve çalıştırdığı takımları rakip brezilya dahi olsa ezdirmezdi. ama işte bu meziyetleri onu" guru teknik adam" yapmaya yetmiyordu. haliyle de böyyük takımlar milyar dolarlık kadrolarını bu adama emanet etmek istemiyordu. ikinci lucescu vakası yani... chelsea dahi idareten oturtmuştu o makama kendisini.
işte chelsea oynaması gereken futbolu oynuyor şimdi. kadrosunun hakkını veriyor. şu an rakip barcelona. ismi bir yerlerde okunurken bile heyecan veren bercelona... belki de futbol tarihinin en güzel futbolunu şu an oynayan barcelona... final maçı olmalıydı bu karşılaşma. ancak o zaman da tek karşılaşma olacağı için ikinci 90 dakikadan mahrum kalacaktı gözlerimiz. belki de yaşamımız boyunca seyredeceğimiz en güzel 180 dakika olacak. belki gelecekte dahi böyle bir müsabaka izleyemeyeceğiz. şanslıyız vesselam. sonuçtan bağımsız tadını çıkarmaya bakalım.
sonuç ne mi olur? ilk maçta belki barcelona kazanır. belki ama... ancak kuvvetle muhtemel iki maç da berabere biter ve "deplasmanda daha çok gol atan turu geçer" esasına dayalı olarak bu takımlardan biri adını finale yazdırır. eğer ki iki maçta da kazanan olmaz ve iş deplasmanda atılan gollere kalırsa, turu geçen chelsea olur.
eğer bunların oynadığı maçsa, bizim süper lige oyna.. bi dakka lan. daha oynanmamış ki amına koyyim. gaza geldim bir an. evropadaki hayvani maçları izleye izleye ciğerci kedisi gibi bakar oldum bizim lige.
gus hiddink faktörünü göz önüne alanda, bu maç chelsea kokar aybalam. barça fena tokatlanır gibi hissediyorum. bok yiyor da olabilirim böyle düşünerek. bilemedim.
chelsea'nin karşılaşmadan 3-2 lik bir skorla mağlup ayrılacağı yönünde keskin öngörülerim mevcut. saha/seyirci avantajını iyi kullanacak olan barça, ingiliz temsilcisini son dakikalarda bulacağı peşpeşe 2 gol ile darmaduman edecektir zannımca. sonuç ne olursa olsun seyir zevki doruklarada olacak olan maçtır. drogba ve henry bu maçta takımlarının kaderlerine etki edecek futbolculardır; daha önceki pek çok kaşılaşmada olduğu üzre.
muhtemelen şahane geçecek tamam da acaba bunlar da bizim gibi heyecanlanıyorlar mıdır hafız?
eto, "la altıma sıçacam, herkeşler bizi izleyecek, yerimde duramıyom" mu diyor bu saatlerde? messi de ona cevaben "ıyy "herkeşler" mi? olum iyi misin, düzgün konuşsana ibiş" mi diyor?
meraklarım bunlar benim. akşam gökhan telkenar aydınlatırsa sevinirim.
14 nisan 2009 chelsea liverpool maçı ya da 8 nisan 2009 barcelona bayern munich maçı gibi olursa tadından yenilmeyecek olan maçtır. eğer barcelona, kendi evinde oynama avantajını kullanabilirse, chelsea'yi eli boş gönderebilir. tabi chelsea'de boş durmayıp tam tersini yapabilir. kısaca 3 sonuca açık olan 2 devin kapışması.
sırf liverpool u elediği için,hiç sevmediğim barcelonanın yenmesini hatta coşup farka gitmesini istediğim maç..haydi messi göster kendini diyede ekliyorum sonuna
he bide düzgün bi spikerle izlesek keşke diycem ama star spikerleri malum,katlanıcaz mecburen
editasyon:ulan barca yazıklar olsun..neyse rövanşta görelim sizi,hadi çocuklar
bu adamlar 90 dakika hiç atak yapmasa, sürekli pas yapsalar bile güzel maç olur lan bu. ama anlamadığım birşey var. sürekli bizde ki futbolla karşılaştırmalar yapılıyo. tamam bizim oynadığımız futbola benzemiyo ama bırakın da adamlar oynasın be abicim. barcelona ile chelsea bunlar. "şu iki takımdan her hangi bir futbolcuyu takımımda görmek istemem" diyebilir misiniz? belki victor valdes.
geyiğimizi de yaptığımıza göre maç saatini bekleyebiliriz rahatlıkla. temennim güzel futbol, dostluk vs değil. barcelona'nın ezip geçmesini istiyorum.*
an itibariyle star tv ekranlarında başlamış maçtır..
barcelona'nun bayern'i bu statta ne hale getirdiğini kısa bir süre önce görmüştük.iki takıma da ne sempatim ne antipatim var,başarılar diliyorum fakat ben bayern maçında olduğu gibi bu maçtada barcelona'nın show yapacağını düşünüyorum..tabi belli olmaz,futbol 90 dakika hakem yuvarlak vs..
ek : bu arada yine ses ve görüntü uyuşmazlığı ile star tv ye küfürlerimi göndermeme vesile olmuş maçtır..
artık yeter beaa dedirten maçtır. yine ses ve görüntü arasında ufak bir zaman farkı var, ses daha önce geliyor. sürekli olan bir sorun düzeltsenize şunu ibneler. zaten esra erolun salak programı yüzünden kılım star'a şimdi iyice uyuz oldum.
ilk yarı itibariyle chelsea'nin yapması gerekeni yaptığı maç; ikinci yarı da gol gelene kadar bu şekilde kapalı bir chelsea savunması ve rahat-gibi-görünen-fakat-tedirgin-ötesi-oynayan barcelona arasındaki gerilim maçı olarak devam edecektir, ve eğer gol gelmezse benim kanaatime göre chelsea büyük olasılıkla turu geçecektir. barcelona'nın golü bulması hâlindeyse iş aradaki farka, deplasman golüne ve ikinci maça bakar.
chelsea için, bu nasıl bir defanstır kardeş? denilesi maç. sahada üst düzey mücadele olmasına rağmen gol yoktur. hakemin de, chelseayi okşar nitelikteki kararlarını anlamak mümkün değildir, sanki maaşını abramovich verecek. bu tür dingil hakemler, görüldüğü üzere her yerde vardır, önüne geçilmiyor, maalesef...barcelona ataklarını yoğunlaştırdığı şu dakikalarda, chelsea orta sahayı dahi geçememekte, tabir-i caizse alıp alıp vermektedir. heyecanla sonucu bekliyoruz...