arkasında büyük abilerin, medyanın, sermayenin olmamasına rağmen yoğun katılımın yaşandığı, türkiyenin gerçek gündemi olması gereken
kerkük konusunda yapılan mitingtir. türkiye'nin dört bir yanından, çoğu adı sanı duyulmamış sivil toplum örgütlerinin katılması ilginçtir ve güzeldir. bir tanesi, mahallelinin kurduğu bir dernek, son gün bir yerlerden haber almışlar, toplanıp gelmişler. tandoğana yürümeden önce, gece alelacele hazırladıkları pankartın boyasını kurutmaya uğraşıyorlardı. böyle insanların olması milyona bedel. mitingin başlama saatinde yağan yağmura rağmen katılım düşmemiş, artarak devam etmiştir. bir zaman geldi gözlerim doldu, baktım sağım solum zaten gözü yaşlı insanlarla dolmuş. çünkü ilk kez kerkük ankarada böyle büyük bir kitleye derdini anlatıyor, meğer 80 yıl hep acı çekmiş. ağıt yakıp hoyrat söylüyor.
siyasisinden medya patronuna, hiçkimsenin hakkında konuşmadığı, adete sus işareti yaparak mitingin kulaktan kulağa yayılmasına neden olmalarına rağmen, halkın bu denli ilgi göstermesi, mitingi şölene dönüştürmesi çok güzeldi. tvde çıkmadı, gazete yazmadı şu bu denebilir. zaten bu bekleniyordu. mitingin haberini, ankara duvar gazeteleri(gençlere sesleniyoruz, kirletmeyin duvarları!) flaş haber olarak yazdı, oda milyon baskı yapan yurdum gazetelerine bedel.
ben ankarada bunu gördüm,manşetten ibaret duvar gazeteleri şunu yazdı;
(bkz:
hepimiz türkmeniz)
(bkz:
kerkük sahipsiz değildir)