belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · aşk ı memnu
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · tunceli alevileri dinsizdir
  5. · disko kralı
  6. · ugg
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · nigga
  9. · fani dünya

28 nisan 2007 başbakanlık basın açıklaması  

1. linkteki açıklamadır.
    http://www.bbm.gov.tr/...
    (gulersem, 28.04.2007 16:12)
  2. öncelikle güzel bir demokrasi dersi olmuş, hakkını yemeyelim. aslında daha çok güzel bir kompozisyon gibi durmuş. akp hükümeti teoride süper zaten..

''cumhuriyetimiz ve demokrasimiz vazgeçilmez, geri döndürülemez bir kazanımdır. bugün devletimizin temel niteliklerini korumak konusunda hepimiz el ve gönül birliği içinde geleceğe nasıl daha güçlü yürürüz onun mücadelesini vermeliyiz. enerjimizi iç tartışmalarla tüketmek yerine ülkemizi küresel rekabette daha güçlü hale getirmeye ve milletimizin refah ve mutluluğunu arttırmaya sarfetmeliyiz.''

e hani nerede samimiyet? hiç mi yüzleri kızarmıyor acaba rte'nin, gül'ün, arınç'ın?
    sütten çıkmış ak kaşık mübarek..
    (paşa mou, 28.04.2007 16:44)
  3. anayasa mahkemesinin muhtemel bir seçim iptali ve erken seçimin yapılması doğrultusunda alacağı kararı sezen rte ve ekibinin bu durumdan nasıl maksimum kazançla dönülebileceğini düşünerek yaptığı açıklamadır. yoksa hiçbir siyasi ve sosyal diyaloğa girmeyen bir grubun bir anda topluma demokrasi ve anayasaya saygı dersi vermesi düşünülemez, hele hele belli amaçlar doğrultusunda şekilden şekile girebilen* bir ekibin, kazanamayacaklarını bildikleri bir oyunda, dik durması hiç düşünülemez.
    (cankush, 28.04.2007 16:48)
  4. "milletin refah ve mutluluğu sıkışınca mı aklınıza geldi? çok değil, henüz 2 hafta önceki mitingi hafife alanlar da siz değil miydiniz, yoksa oradakiler millet değil miydi? ben mi yanlış hatırlıyorum acaba? demokrasi kelimesi çok da yakışmış ağzınıza, umarım hep telaffuz edersiniz. daha dün meclisde saltanat değişimi havası estiren, güle oynaya fotoğraf çektiren de sizdiniz sanırsam. herşey de ne güzel gidiyordu tam da planlandığı gibi. nihayetinde süregelen zamanda getirdiğiniz bu işin içinden yine birilerine kafa tutarak, rest çekerek görmezden gelmeye çalışarak çıkmaya çalışıyorsunuz. allah yardımcınız olsun." dedirten basın açıklamasıdır.
    (why georgia, 28.04.2007 16:57 ~ 17:01)
  5. türkiye cumhuriyetine cumhurbaşkanı seçerken parti üyeleri haricindekilerin görüşlerini zerre kadar dikkate değer görmeyenlerin bunun hemen ertesi gününde demokrasiden dem vurmasıdır.
    sen yüzde 25 oy ile meclisin yüzde 65'ini kap, buna güvenerek diğer partileri, görüşleri yok say, kendi iç meselenmişçesine aday belirleyip yine kendi çanak yalayıcılarına seçtir ondan sonra da yok efendim dayatmacı zihniyete karşıyız da demokrasi savunucusuyuz, siz demokratsanız ben değilim arkadaş.
    (vanguard, 28.04.2007 17:13)
  6. gün gelir bu açıklamaları yapanlar mahkemelerde bunlar için pişmanlık duyarlar değiştik derler belki,hatalıydık derler bu açıklamaları yapmalarını sağlayan kibirleri çok çabuk söner.
    (monteburns, 28.04.2007 17:30)
  7. allah akıl fikir versin yorumu yapılacak açıklamadır..bir tanesi gülbeddin hikmetyarın dizinin dibinde poz verir..diğerinin karısı insan hakları mahkemesine tc aleyhinde dava açar..ondan sonra da malum açıklama gelir.." herkes şunu açıkça bilmelidir ki, hükümetimiz, devletimizin anayasa’nın 1,2 ve 3. maddelerindeki temel ve vazgeçilmez ortak değerleri, ülkemizin birlik ve bütünlüğü, milletimizin saygınlığı, türkiye’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olma niteliği konusunda herkesten daha fazla taraftır ve hassastır" ..hangi hassaslıktan hangi laiklikten bahsediyorsun..

ek : kötülemeler fikrimi değiştirmeyecek,sanki bi tarafımızdan uydurduk..
    (8ortalıharitametoddefteri, 28.04.2007 18:09 ~ 18:31)
  8. "genelkurmay hükümetin emrindedir" ifadesi asıl problem zaten. demokrasimizin sakatlığı da burada.

ben hükümet oldum, ordu ben ne yaparsam yapayım sussun, kuzu kuzu kışlasında otursun. ihaleleri ali diboya dağıtayım, kimse gıkını çıkartmasın. yargıda kadrolaşayım, gerekirse hakemler savcılar yüksek kurulunu darmadağın edeyim kimse itiraz etmesin. 2 b, 3 b , 4 b çıkarayım, arsaları çevirip üzerine temiz temiz konayım, herkes helal desin. birkaç yıl önce gecekonduda oturan oğlum milyon dolara gemi alsın, kimse soru sormasın. bakanımın oğlu için bir gecede kararnameler çıkarıp vurgun vurdurayım herkes aval aval baksın. trt, kanal 7 türevi olarak yayına geçsin, kimse izlemezse izlemesin. atamalarda türban liyakatını geçerli kılayım, kimse "ama" demesin. itiraz edeni süreyim, tehdit edeyim, açığa alayım, yıldırayım yandaş bulamasın. muhalefet eden kim varsa inceleme araştırma soruşturma manyağı yapayım nefes alamasın. olmadı dava üzerine dava açarak tazminat isteyeyim. ben hükümetim, herşey bana bağlı, herkes sussun, ben konuşayım demokrasisi değil de ne bu.

e birileri konuşunca da ama demokrasi. önce dokunulmazlığını kürsüyle sınırlasana sen. 5 yıl oldu valla, hani ilk işindi. yaptığın işlemler için görevdeyken yargılanmaya imkanı olsun da göreyim. ab istiyo yasaları dışında sen demokrasi için ne yaptın ki şimdi demokrasi istiyorsun. hadi len
    (jeriko, 28.04.2007 18:25)
  9. "demokrasi çoğunluğun dediğinin olmasıdır" şeklindeki bir zihniyete sahip pek yüce hükumetimizin yapmış olduğu, şaşırtmayan basın açıklamasıdır.

- peki laiklik nedir arkadaşlar?
    - kendi kendini yönetmesidir.
    - olacak olacak..
    (semestersami, 28.04.2007 18:31)
  10. filler ve çimenler, filler tepişirken ezilen yine çimenler olacaktır.
    (kerkerte, 28.04.2007 19:28)
  11. demokrasi budur işte demek lazımdır. demokratik bir süreç işletilirken yapılan tsk açıklaması gerçekten yersizdir. akp -çok hataları olsa da- demokrasiyi tsk dan chp den daha iyi bilmektedir. bu açıklamadan da anlaşıldığı gibi ordu bi baskı grubu değildir, en azından olmamalıdır. demokrasinin üstünde demokles in kılıcı gibi durmaktan vazgeçmelidir.
    (yusufcuk, 28.04.2007 19:37 ~ 19:41)
  12. (bkz: yusuf yusuf)
    (profesore, 28.04.2007 19:47)
  13. "öncelikle söylemek isteriz ki, başbakana bağlı bir kurum olan genelkurmay başkanlığının herhangi bir konuda hükümete karşı bir ifade kullanması demokratik bir hukuk devletinde düşünülemez"
    cümlesiyle acaba ingiltere ve amerika da mı demokratik olmayan ülkeler(ee o zaman niye sağa sola dağıtıp duruyorlar? kendileri kullansın ziyan etmesinler!) yoksa oraların orduları herhangi bir üst kuruma bağlı değil mi? sorularını kafalara üşüştüren açıklamadır.
    balık hafızalılar için hatırlatma: amerika ve ingiltere ordusunda görevli bir çok üst düzey asker basın ve yayın kuruluşlarına pek çok açıklama yaptı bizde oturduk dinledik.
    (semekkes, 28.04.2007 20:30 ~ 20:31)
  14. ordunun; biz her ne kadar demokratik sosyal bir hukuk devletiyiz desek te o kadar da demokrasiden hukuktan filan hoşlanmayız tam erman toroğlunun dediği gibi kodum mu oturturuz demek istediği, medyanın diliyle muhtıra olarak addedilen açıklamasına karşılık, hükümetin dilinin döndüğünce yapabildiği açıklamadır. zira hükümetin kodum mu oturtacak bir gücü elinde şimdilik bulunmamaktadır..
    (karahisari, 28.04.2007 20:41 ~ 20:42)
  15. laikliği kaldıracaz ifadesine sahip bir kişiyi cumhurbaşkanı adayı olarak belirleyen bir hükümetin anayasadan örnekler vererek tsk'ya cevaplar vermesi çok şaşırtıcı..kendine demokrat olmak kolay..önemli olan millet için demokrasiyi kullanabilmek..bir araç olarak demokrasiyi kullanmak yerine milletin hayrına işler yapsalar,ne tsk böyle bir açıklama yapmak zorunda kalır ne de hükümet böyle bir cevap verme gereği duyar..

hatanın nerede olduğunu kavramak önemli olan..
    (colony of birchmen, 28.04.2007 21:02)
  16. tsk'ya çekilen resttir, kontra ataktır.

"özetle, cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder atatürk’ün, “ne mutlu türküm diyene!” anlayışına karşı çıkan herkes türkiye cumhuriyeti’nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır."

"dün genelkurmay başkanlığı tarafından çeşitli konulardaki görüşlerini ifade eden bir açıklama basın yayın organlarına gece yarısı verilmiş ve genelkurmay başkanlığının internet sitesinde yayınlanmıştır. bu açıklama hükümete karşı bir tutum olarak algılanmıştır."

tsk ve başbakanlık tarafından yapılan açıklamaların yukarıdaki kısımlarına bakacak olursak, atılan yemin hedefi bulduğu apaçık ortadadır.

bir taraf abdullah gül'ü cumhurbaşkanı yapmak için diretirken, diğer taraf aynı kişiyi köşke çıkartmama konusunda kararlıdır. karşılıklı inat devam ettiği sürece olan yine vatandaşa ve ülkeye olacaktır. taraflardan birinin inatlaşmadan vazgeçmesi, geri çekilmesi gerekmektedir ki tsk'nın bunu yapmayacağı aşikardır. diğer tarafın da inadından vazgeçmemesi durumunu düşündükçe -ne yazık ki - kulaklarımda eskilerden bir türkü çınlamaktadır..

(bkz: yine de şahlanıyor)
    (chicaloca, 29.04.2007 13:34 ~ 21:40)
  17. hükümet meydandan usulca çekilmeyi değil vuruşarak ayrılmayı tercih etmiştir.ve ne yazık ki hala ülkeyi akp den ibaret görmektedir.ama elbet-er yada geç-bunun faturasını ağır bir şekilde ödeyecektir.

bunun içinde askeri bir müdahale söz konusu olmamalıdır.sivil toplum en güzel ve en ağır biçimde hesap soruyordur,soracaktır.

(bkz: 14 nisan 2007)
    (bkz: 29 nisan 2007)
    (los lunes al sol, 29.04.2007 13:55)
  18. -başbakanım genel kurmayın açıklaması için bir açıklama yapmak gerek.
    +tamam siz yazın bir şeyler.
    -nasıl bir şey olsun.
    +anlamazdan gelin gene.
    -tamam o kolay.
    (gone with the sin, 30.04.2007 13:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil