saat 19.00'da denizli atatürk stadyumunda oynanacak maçtır. galatasaray 6 eksikle denizliye gitmiştir. son haftalardaki düşüşü ve beceriksizliğini aşabilecekmi merakla bekliyoruz. kalli efendinin bir revizyon daha yapmasını beklediğim maçtır. oynat artık karan yerine serkan çalık'ı diyorum başka da bir şey demiyorum.
ümit karan'ın boş kaleye (evet evet bildiğin boş kale yedi küsür metre) golü atamadığı maç. maç da galatasaray'ın bu sene oynadığı tüm deplasmanlar gibi yavan ve zevksiz. hiç kazanılacak bir maç gibi durmuyor. ayrıca yamulmuyorsam ismail bouzid ön libero, hasan şaş da sağ bek oynuyor.
edit: yamulmuşum. bouzid, yusuf ile adam adama oynuyor. bunca yıllık galatasaray taraftarıyım, ilk defa ligde derbiler hariç adam adama savunma yaptığımızı gördüm. kalli aradaki 15 senede futboldan bayağı uzak kalmış anlaşılan. bir de lincoln'e adam adama savunma yapıyolar diye kızıyoruz.
hasan şaş'ın sağ bek'te fevkalade oynadığı karşılaşma. bu sezon bir kez daha böyle güzel oynamıştı 2002'den* beri geçen boş 5 seneye nazire yaparcasına. ayrıca keşke ümit karan çıksa da serkan çalık girse, güzel olsa.
gacırt diye aptalca bir golü 47. dakikada kalemizde gördüğümüz maçtır. kratocvil, bouzid'in hıyarca penaltısını attı gitti. maç giderek bordeaux maçına benzemeye başladı. tek umudum kalli'nin acayip bir kararla sağ bekte oynattığı cafu hasan şaş. bir de kalli dakika 80'e gelmeden serkan - nonda ikilisine dönse tam süper olacak. yoksa takım yine 2. devrede durdu..
kalli'nin fantastik denemelerine devam edip hasan'ı sağ bek oğnattığı,
arda ve bouzid'e size bir mevki yok kafanıza göre takılın dediği,
ümit'in gol yapması için mutlaka çok zor pozisyonda olmasının gerektiği teorisini ispatladığı,
kalecinin her zaman ki gibi güven vermediği,
ama bonus olarak servet'in hata yapmadan oynadığı,
denizli'nin özellikle ikinci yarı futbol oynamak için sahaya çıktığını unuttuğu,
toplamda cimbomun çok pozisyonunun olduğu ve kaleye bol bol şut çektiği bir maçtır.
servet bi kornerden gelen topta çok klas bi topuk hareketi yaptı ben de şaşırdım noluyoruz lan diye. meğer öncesinde başkası başkasına faul yapmış. faul olmasa yapamazdı zaten. evet..
galatasaray'ın pozisyon vermediği bir maç daha,bordeaux maçında da rakibin net pozisyonu yoktu,galatasaray'ın en büyük sıkıntısı ümit karan'ın formsuzluğu ve ayhan'ın olmaması.
bouzid'in "son kez" bu takımda yeri olmadığını ispatlayan maç olmuştur.tam bir acemi , ne yaptığını bilmez bir şekilde dolandı durdu sahada.ona tahammül edene ise ben artık yorum yapma gereği bile hissetmiyorum.
mehmet topal galatasaray'ın en iyisiydi.sanırım yeterli şansı bulduğu zaman galatasaray iyi bir önlibero kazanabilir.halen pozisyon hataları , savrukluğu mevcut ama genel olarak bakıldığında ayaklarına olan hakimiyeti , sürati , uzun boyu ,oyunun yönünü değiştirip topu kanatlara ve forvete aktarabilme özelliği onun iyi bir önlibero olabilmesi için yeterli.