27 temmuz 2007 sezen aksu konseri   

adana çık aradan

1. harbiye açık hava tiyatrosunda saat 21.00 de başlayıp, 00:45 sularında biten mutheşem sezen aksu konseri.

alışılanın aksine, sezen'in kendi sözleriyle "damar" şarkılar ağırlıklı bir repertuvar vardı. sahnede ozan doğulu ve tanımadığım bir civciv tarafından çalınan iki kuyruklu piyano eşliğinde sezen yine gözyaşları döktürdü. evliliğe doğru giden bir ilişkiden yeni çıkmış biri olarak şarkılarını dinlerken çektiğim acıdan psikopatik bir zevk aldım.

hatırladığım şarkılar şunlardı (alfabetik sırayla) :

ayrılmam
    beni unutma
    bırak beni
    değer mi hiç
    firuze
    geçer
    gidiyorum
    git
    gülümse
    hadi bakalım
    her yalan gibi unut
    istanbul istanbul olalı
    kaç yıl geçti aradan
    kaybolan yıllar
    keskin bıçak
    küçüğüm
    lal
    masum değiliz
    namus
    sarı odalar
    sarışınım
    sen ağlama
    seni istiyorum
    şinanay
    tanrım
    unut
    yaz.

orkestra ile, sezen ve piyanonun bulunduğu ön sahne arasına siyah tülden bir perde gerilmişti, ve konser boyunca bu perde üzerinde çalan şarkı ile alakalı fotoğraflar ve videolar oynatıldı. ışıklar muhteşemdi. orkestra ise kusursuz çaldı.

bu muhteşem geceyi gölgeleyemese de, çıkan ufak tefek aksaklıklardan da bahsedeyim. konserin sonuna doğru, harbiye açık havanın yan tarafında bulunan cahide varyete'den gelen yüksek sesli eller havaya müzikler ambiyansı biraz bozdu. bunun yanında, sezen'in sesi, ilk üç sarkıda tiz notalarda çatlamalar yaptı, ama sonrasında telafi etti. zaten yakında konser vermeyi bırakacağını ima ettiğini de söyleyebilirim. umarım sadece şaka yapıyordur...
    (bambam, 28.07.2007 14:39 ~ 13.08.2007 17:14)
  2. (bkz: @1755269)
    (ness, 28.07.2007 15:08)