fortis türkiye kupası çeyrek final ilk maçı.
ali sami yen stadı'nda saat 20:30 da başlayacak karşılaşma. maçın hakemi italyanların da yakından tanımadığı
hüseyin göçek.
kadrolar;
galatasaray
aykut, sabri, meira, emre aşık, hakan balta, barış, mehmet topal, aydın, arda, yaser, baros
sivasspor
petkovic, abdurrahman, murat, bilica, diallo, ibrahim, sezer, musa, mohammed, tum, mehmet yıldız.
orbisfootball.blogspot.com'da canlı anlatım yapıyorum. beklerim.
ilk yarısında oyunun orta alanda döndüğü ve sinir harbine sahne olmuş maç. yalnız sağlam mücadele var söylemek lazım. pozisyon da olsa arşivlik bir maç olabilirdi.
ayhan'ın golü ile 1-1 olan maç.
(billy, 27.01.2009 22:27)
sabri sarıoğlu'nun kendinden tiksindirdiği maç.6.5 senedir galatasaray a takımında oynuyorsun, orta açmayı beceremiyorsun yuh be kardeşim.
sabri sarıoğlu'nun ortaladığı topa ayhan akman'ın dokunması ile galatasaray'ın 1-1'lik eşitliği yakaladığı maç.
bilica denen kasabın inatla kart görmediği, sabri denen futbolcumsunun hala orta açmaya çalıştığı maç. ötesi de söze bile gereksinim bırakmıyor. geçiniz.
hüseyin göcek'în, kendisine net bir şekilde "fuck you" diyen
milan baros'a kırmızı kart gösteremediği maç. son 10 dakikada her pozisyona itiraz edip, bir pozisyonda bilica'nın ayağını koparmaya çalışan aynı oyuncuya kırmızı kartı geçtim sarı kart bile gösterememiştir.
ayrıca, sivasspor'un attığı golde galatasaray savunma oyuncularının nerede olduğu merak konusudur. ek olarak, misafir takımın golden sonra gereksiz geriye yaslanması uzatmada dakikalarında golü yemesine sebep olmuştur. sonuç olarak, 2.maçın yine geçtiğimiz cumartesi günkü gibi bir zeminde oynanacağı düşünülürse, maçın skoru misafir takım lehinedir.
deplasmanda alınan beraberlik önemliyse,
sivasspor'un haftasonu oynanan maçtan sonra ikinci postayı attığı maç olmuştur. şimdi bunun karda kışta kıyamette rövanşı var. üzülerek söylüyorum ama bir posta daha var.
hakemin barosa kart göstermemek için büyük özen gösterdiği maç.baros eliyle kart işareti yapınca hakem sarı kartını göstermemiştir halbuki ne garip ki bir diğer hakemimiz aynı sahada aynı hareketi yapan delgadoya sarı kartını cesurca göstermişti.
galatasaray'ın maçın başından sonuna kadar pislik yaptığı,
milan baros'un hakeme ana avrat sövdüğü ve sarı kart bile görmediği, yine milan baros'un bilica'ya kana susamışçasına tekme attığı ve yine sarı kart bile görmediği, yine milan baros'un "card, fuck, muck" diye haykırmasına rağmen uyarı bile almadığı,
arda turan'ın hakeme siktir çektiği ve sarı kart gördüğü,
emre aşık'ın bilica'ya yumruk attığı ve sadece sarı kart gördüğü ve son olarak da yine galatasaray'ın son dakikalarda
ayhan akman'ın attığı golle beraberliği kurtardığı maçtır.
bu maçta
sivasspor aslanlar gibi mücadele etmiş ve galibiyeti kaçırmıştır. böylece sivasspor geçen haftaki 2-0'lık galibiyetin
ümit karan'ın kırmızı kartıyla alakası olmadığını ve ligde sonuna kadar hakkıyla lider olduğunu kanıtlamıştır.
bütün bunların dışında, "temiz lig istiyoruz" diye slogan atanları bu maçın ardından da görmek, bir futbolsever olarak centilmenlik ruhu adına en büyük arzumdur.
ekleme
ayrıca bu maç, galatasaray'da
servet çetin'siz savunma hattının,
cassio lincoln'süz de hücum hattının yalan olduğunun bire bir kanıtı olan da bir maçtır.
hakem maçı almış götürmüştür. nerde hacı senin bu kartların. petkoviç'e 90 da kart vermiş 90 dakika zaman geçirmeleri görmemiştir. ver arkadaşım ilk yarıda kartı adam gibi oynansın maç. sivassporda yalandan ağlamasın yok büyük takımları kolluyorlar yok onu yaptılar yok bunu yaptılar. abdurrahman tekvandocu kimliği ile baros'a tekme basmış sarı kart bile görmemiştir. sonradan baros küfür etti diye kimse ağlamasın . sana yapsalar hakemi orda götürürsün.
bülent uygun maçtan sonra taraftarların gözlerinin içine bakarak biz geçen sene sizi karanfille karşıladık şampiyonluğu aldınız ses çıkarmadık sözlerini sarfetmiştir. sayın bülent uygun hafta sonu oynanan lig karşılaşmasında galatasaray'a söven siz değil miydiniz? ne diye maçtan sonra artistlik yapıyorsun. hafta sonu demediğiniz kalmadı röportajda geçen sene şöyle yaptık böyle yaptık diyorsun. biraz düşün.
90+3 te olsada, ofsayttan olsada, bilimum bütün pislikler yapılmış olsada bu yolda herşey mübah olduğundan gs nin sivasspor karşında yenilmedikleriden ötürü tebrik edilmesi gereken karşılaşma..(bkz:
nereye kadar)
(s10er, 27.01.2009 22:46 ~ 22:48)
sivassporun son dakikalarda kazandığı iki korneri de inanılmaz hızlarda eriterekten gol yemeyi bi nevi hakettiği maç olmuştur.şöyle topu ayağında tutacak bi topçu olsaydı en azından ikinci kornerde o maçı orda bitirirdi.yine de üzüldük tabii,keşke yenmeseydi.öyle ağlamak,vay hakem şöyleydi böyleydi demek için söylemiyorum ama,gs nin golü de ofsayt gibi gözüktü.ayrıca yine son dakikalarda kamana mıydı neydi adı zenci arkadaş ceza sahasında girdiğinde ikinci yarıda oyuna giren balili götünü kaldırıp içeri koşmak yerine nerdeyse ceza sahasının dışından pas istemiş ve sivassporu ikinci golden etmiştir..herneyse,yine de rakip sahada 1-1 avantajlı bir skordur,umarım rövanşında sivasspor turu geçen taraf olur..
(mugurg, 27.01.2009 22:51 ~ 22:51)
forması sarı-kırmızı olan takıma hakemlerin bir halt yiyemediğinin kanıtı bir maç daha. baros, arda, emre aşık( ki bu emre aşık hafta sonunda atılmalıydı ama yemedi yine ) atılması gereken 3 isim. ama cesur yürek hakemlerimiz böyle devam etsinler. şike ve şaibenin kralı adnan polat babaları kızar sonra.
beşiktaş maçında delgado kart istememesine rağmen kart işareti yaptı diye kırmızı görmüş, burdaki bitakım minik beyinli arkadaşlarımız götlerinden kural uydurup - dünyanın her yerinde sarı kart - filan demişlerdi. aynı arkadaşlarımız bu maçtan sonra da hakemin sivas'ı tuttuğunu iddia edebilmiş. baros'un yaptıklarını anlatayım, penaltıyla alakası olmayan bi pozisyonda penaltı verilmedi diye hakeme küfretti, ki iki gün önce zapo küfürden direk atılmıştı, hakem hiç birşey veremedi. daha sonra baros rakibine taban daldı, hakem kart bile vermedi. daha sonra baros kart işareti yapıp hakemin üstüne yürüdü, bağırıp çağırdı, kart yok. çok güzel. sonra da ağlamayın diyosunuz ha. haksızlıkları, çifte standartları söylemek ağlamak mı oluyor. seni bigün birisi öyle bi ağlatır ki üç hafta yorganın altından çıkamazsın. sabri ayhan ve arda başta olmak üzere bütün gsli futbolcular her pozisyonda hakeme küfrediyorlar, rakip oyuncuları itip kakıyorlar, kart yok. e tabi böyle takımın taraftarı da tribünden balili'ye yönelik ırkçı tezahürat yapmakta beis görmüyor. peki bunlar yarın gazetelerde yazıcak mı, yine hayır, çünkü beşiktaş diil ki bu hemencecik kapattıralım sahasını. bunları görmezden gelen karaktersizler asıl ağlayanlar. sivas'a da helal olsun.
bir avuç 4 beygir gücünde koşan kasapla adam gibi futbol oynamaya çalışan galatasaray'ın mücadelesine sahne olmuş ve 1-1 bitmiştir. bilica denen insan kasabı daha geçen hafta sonunda başladı pisliklerine, yemin ediyorum trajedi bu adam. insana zararlı bir karakter. baroş gibi pembe panter lakabı takılmış bir adamı bile çileden çıkartacak kadar çirkef bir adamdır. en son bu kadar çirkefçe faul yapan beşiktaşlı zago idi. o gün bu gündür böylesine itici bir adam daha görmedim ben. hafta sonunda oyun durmuşken ceza sahasında ümit ile arda'ya tekme sallayan bu adam değil miydi. hüseyin göcek buna kart vermeyecekse neye verecek. baros da insan evladı nihayetinde. bir yere kadar yani. topla alakası yokken baroş'un baldırına tekme sallayan bu adam değil miydi? neyi savunuyorsunuz. 15. dakikadan itibaren zamandan çalmaya başlayan petkoviç'i mi savunacaksınız bana?bak fener'i bitim kadar sevmem ama fener bu takıma 5 tane sallasın galatasaray yenmiş kadar sevinirim. öylesine nefret ettim bu takımdan. yeminle böylesine niteliksiz bir futbol oynayan bir takımın ligde lider olmasını yediremiyorum. sivas neyi haketmiştir yahu %30 topla oynama oranıyla mı haketti bu oyunu. bülent uygun boğa gibi oyuncu alacağına biraz oyun oynayan takım yaratsın da biz de alkışlayalım. ama böyle profesyonel futbol kasapları ile bana da verin o kadroyu 60 dakika yorayım rakibi sonra balili ile kanaman mı ne onunla dağıtayım takımı.
oyuna gelirsek. galatasaray futbol topunu tabiri caizse sivasın eline verdi git kumda oyna dedi. bu kadar açık ve net. ilk kırkbeş dakikada bana sivas'ın bir pozisyonunu söyleyin. onu da geçtim mehmet yıldız'a atılan ofsayt toplarının dışında galatasaray yarı sahasına geçen bir topu söyleyin. ayıptır ya. bir de hakkıyla berabere kalmışmış sivasspor. ikinci 45 te de en son top yüzdesi ekranda gösterildiğinde %64-%36 gördüm. derdi hatice değil netice olanlar gidip maç izlemesin, livescore'den takip etsinler maçı. burda da sadece skor versinler. sabriyi eleştirebileceğimiz tek nokta şut çekme inadı. adam inanıyor ama olmuyor bir türlü. onun dışında mehmet topal'la birlikte takımın en iyisiydi. kanaman'ı kaçırdığı pozisyonu saymazsak.
mehmet topal gerçekten türkiye'nin
patrick viera'sı olma yolunda ilerliyor. ki kendisinin idolü de viera'dır. lincoln olmayınca baroş'a insan kasaplarının arasında bacağını eline alıp oynamak kalıyor. pozisyona giremediği gibi yediği tekmenin haddi hesabı yok. arda yine aynı şekilde bir zamanların hasan şaş'ını andırıyor lincoln olmayınca. aydın bir türlü beklenen patlamayı yapamadı gitti. her maç izlemeye gidişimde maçtan evvel keşke skibbe aydın'ı ilk 11'de sürse de biraz izlesem şu çocuğu diyorum. ama gel gör ki istenilen düzeye ulaşamadı hala. ayhan'ın ileride ne işi var anlamış değilim gol atmasına karşın. ki gol de sanırım ofsayttı tam izleyemedim.al ayhanı kenara sür yaser'i forvete çek barış sağ açığa olay bitsin. ama skibbe'nin içine doğmuş herhalde ki çıkarmadı ayhan'ı. yoksa bu kadar ısrarın anlamı yoktu.
son olarak kalitesiz lider istemiyoruz.
-galatasaray lı oyuncuların birbirine pas atmakta direndiği
-arda nın ayhan dan azarı yedikten sonra etliye sütlüye karışmayarak hiç bir yere koşu yapmadığı
-sene başından beri gs ataklarının içine eden ayhan ın forvete konularak, kimi zaman
drogba kimi zaman
del piero gibi oynamaya çalıştığı(!)
-sabri nin her zamanki gibi kondüsyonu düşünce,çenesinin açıldığı
bir maç olmuştur.
(muvo, 27.01.2009 23:02 ~ 23:03)
sözlükteki galatasaraylı yazarların ne kadar fanatik olduğunu gösteren maçtır. allah aşkına sadece karşı takımı görmeyin bi kere de ya, arada kendi takımınıza da bakın. bilica kasapmış mış, emre aşık ne 24 ocakta oynanan maçta yaptığını görmedi herhalde kimse, bu maçta yine bilica'ya yumruk tokat, her pozisyonda it dalaşına girer gibi provakatif hareketler, tribünlere oynamalar.
sonra abdurrahman'un baros'a yaptığına verilen sarı kart, baros'un oynayan götü başı ve sonrasında kasti tabanına sarı kart yok bir tane bile. arda'yı severim ama yine bozmuş oyununu oynayacağına hakeme el kola başlamış. galatasaray'da malesef efendi denebilecek birkaç oyuncu görüyorum, kaleciyi saymadan o genelde uzakta durur oyunlarda. biri mehmet topal'dır, biri hakan balta, bir de mehmet güven; gerisi tırttır, kişilik olarak beş para etmez. tabi ki türk oyunculardan bahsediyorum. arda iyi gider bir anda bozulur hadi onu da çıkarayım kenara. ümit kara, ayhan, hasan şaş, barış özbek, emre aşık, sabri sarıoğlu, yaser bir tane efendi adam yok lan içinizde. baros da ayak uydurmuş takıma aferin yani.
şimdi sazan fanatikler eksiye boğacak bu giriyi ama durum malesef bu objektif bakın azıcık, ama baros çok tekme yedi bik bik bik... yedi, sanki mehmet yıldız'a hiç birşey yapmıyorlar. bilica kasapmış, e ama emre var sizde de bin beteri. hak mak hukuk ayağı çekmeyin güzellerim, hakem ister istemez etkisinde kaldı ve kalacak da bundan sonra da büyük takımlara karşı gayet de böyle durum, ufakları eziyorlar hakemler; kim ne dersin.
(ykrog, 27.01.2009 23:21 ~ 28.01.2009 00:37)
adıma yorumsuzdur.. ama söyleyecek sözü olana hak verdiğimden aktarmak istedim..
(bkz:
http://ligtv.com.tr/...)
son anda bir golle kurtarılan maçtır. ayrıca bülent uygun maçtan sonra galatasaray taraftarına bir serzenişte bulunmuş ama üç gün önce yapılan maçta kendisi yoktu herhalde. o maçta galatasaray ve takıma her türlü kötü tezahürat yapıldı. sövülmedik adam kalmadı , galibiyetin gazıyla nası geçirdik" ve türevi sloganlar atıldı. edilen küfürleri kesinlikle haklı bulmuyorum ama bu kadar gerilen seyircinin küfür etmesinede böyle serzenişte bulunması çok mantıksızca.
hakkında bu kadar götünden sallama yorum okuyunca, galatasaray'ın 5'i penaltıdan, 2'si ofsayttan 9 gol atıp, sivas'ın da maçı 8 kişi tamamladığını sandığım maç olmuştur. hayır insanın "noldu ki amına koyım?" diyesi geliyor. böyle bir ağzında köpüklerle galatasaray'a ve futbolcusuna saldırmalar, beş para etmez demeler, maçı götüyle izlemeler falan. noldu ki amına koyım ?
bir de şunu öğrendik ki, sadece bülent uygun'un anasına bacısına küfretmek yanlıştır. 3 gün önceyi çabuk unutmuşsun bülent efendi.
bir şey daha; haftasonu beşiktaş-denizli maçı izledim de, yemin ediyorum size, ben hayatımda böyle efendi taraftar görmedim. ne güzel 90 dakika küfürsüz bir maçtı, çok keyif aldım. gönül ister maçla ilgili bir link koyuyım, yorumsuz olarak sizlere izletiyim ama siz zaten her şeyi biliyorsunuz. sonra gelip, galatasaray taraftarı ve futbolcusu çok çirkef çok terbiyesiz. oldu amına koyım görürsem söylerim.
zapo'nun ve delgado'nun günahı neydi? sorusunu akıllara getiren karşılaşmadır.
(bkz:
kutsal ittifak)
(fl oz, 28.01.2009 00:25)