kazananın şampiyon olacağı maçtır. trabzonun yine maça yatmasından sonra, şampiyonluktan kopmayan galatasaray saldıracak ve muhtemelen fenerbahçe atacaktır.
edit: içimde patlamış, fenerbahçe bırakın atmayı bizlerin galatasarayın kalesini görmemize imkan bile vermemiştir.
başlama saati 19.00 olan maçtır. ayrıca kazanan takımın yüzde 99 ihtimalle şampiyon olacağı maçtır. beraberlik halindeyse sivas-galatasaray ve fenerbahçe-gençlerbirliği maçları şampiyonu büyük oranda belirleyecektir.
maça gelince, bir hafta öncesinden tahmin yazmak pek doğru sayılmaz ama galatasaray'ın belediye karşısında oynadığı tek forvetli dizilişi fenerbahçe karşısında da tekrarlayacağını ve bu nedenle fenerbahçe'nin beşiktaş deplasmanında ya da ligin ilk yarısındaki galatasaray maçlarında olduğu kadar orta saha üstünlüğünü ele geçirebileceğimi sanmıyorum.
diğer yandan önümüzdeki bir hafta süresince ortalığı germek için epeyce çaba harcanacaktır. ama içimden bir his ne geçtiğimiz sene fenerbahçe'nin şampiyonluğu garantilenmesinden sonra oynanan maçtaki ne de bu seneki kupa çeyrek finali ikinci maçındaki gibi yüksek bir gerilim olmayacağını söylüyor. her iki takım da beraberliği ceplerinde tutmak isteyip golü ikinci planda düşüneceklerdir. bana göre galatasaray'ın bu maçta üç büyük avantajı var. birincisi feldkamp'ın gitmesi ve şampiyonluk için eskisinden çok daha fazla savaşan bir oyuncu grubu, ikincisi seyirci, üçüncüsü de bu sene fenerbahçe'ye karşı psikolojik bir eziklik hissetmemeleri (3 maçın 1'ini galatasaray 1'ini fenerbahçe kazandı, diğeri ise berabere bitti). fenerbahçe'nin de iki önemli şansı var. birincisi türkiye kupası çeyrek finalini yaşamış olmaları, içine girecekleri gereksiz gerginliğin nelere mal olacağını herhalde iyi bir biçimde anlamışlardır ve aynı hatayı tekrarlamayacaklardır, ikincisi de oyuncuların böylesine final maçlarını sene içinde galatasaray'a göre çok daha fazla sayıda oynamış olmaları.
biletleri pazartesi günü satışa çıkacak olan ve bu biletler kimlik fotokopisi olmaksızın satılmayacak. en ucuz bilet 50 ytl olup kişi başına en çok 2 bilet satılmaktadır.
11 aslan yürekli çocuğun birilerine gerçeğin ne olduğunu söke söke göstereceği maçtır..
her ne kadar gönlümden böyle bir giri geçsede, her kim yenerse yensin ya da yenilsin umrumda değil.iki takımda şuraya kadar doğru bildikleri yolla geldiler,emeklerine yüreklerine sağlık..
ve umarım bu derbiler sonsuza kadar sürer,fener olmadan galatasaray,galatasaray olmadan fener bu lig hiç çekilmez ..hiç o da..
rakip taraftarlar arasında, iddaların havada uçuşacağı ama fenerbahçeli taraftarların bu kez kaybedeceğini hissettiğim, galatasarayı şampiyonluğa bir adım daha yaklaştıracak olan, heyecanla izleyeceğimiz derbi.
ağzımıza sıçılan bir satış olmuştur. ölümlerden ölüm beğenseymişiz daha iyiymiş, her gişede kavga çıkmış, her gişede izdiham, her yerde olay, her yerde polis copu, her gişede biber gazı.
bu gece uyuyamayacağım sanırım.
üstelik bu engameyi yaratanlar, galatasaraylı takımdaş insanlar. yahu, yazıktır günahtır. kimisi gecenin bi vaktinde gelmiş, kimisi akşamdan kalmış, acıyorum vallahi bunları görünce. durumun bu denli vahim olmasının sebeplerinden biriside tabiki karaborsacı şerefsizlerin ortalığı karıştırması, sıraları alt üst etmesi. bir iki tane değiller ki, çeteler.
poliste geldi bi güzel dövdü bunları, maltepeden ve caddebostandan tek bir karaborsacı bilet alamadı. ağzına sıçıldı hepsinin. içimden öyle bir ohhhh çektim ki. hep bu ölü soyucular yüzünden oluyor bunlar.
neyse efendim, bunca zamandır bu işin içindeyim, böyle rezil bi satış daha yaşamadım. bi de bunun rakip taraftarı var.
dışarıdan öyle basit gözüküyo ama, kelle kolukta çalışıyo dağıtıcı kanal personelleri. neyse ne konuşsak adımız çıkmış bi kere.
inşallah çekilen eziyete değer bir müsabaka olur. iyi olan, hakeden, oynayan takım kazansın.