sözlük günlük periyodik bakım işlemleri sebebiyle az sonra kısa süreliğine servis dışı kalacaktır

27 kasım 2007 inter fenerbahçe maçı   

sayfa  / 4
adana çık aradan

1. fenerbahçemizin gruptan çıkacağı maç olacaktır.maç tahmini de yapalım hemen.
    rüyamda gördüm fenerbahçe 4-2 inter şeklinde sonuçlandı.

edit:maç sonucunu +/-1 tutturmuşum o da güzel.(4-1),(2+1)
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 23.11.2007 08:00 ~ 28.11.2007 17:41)
  2. fenerbahçe'nin kazanmasını istediğimiz fakat sonucunun beşiktaş gibi olmasından korktuğumuz maçtır.
    (schogetten, 25.11.2007 04:19)
  3. bir galatasaray'lı olarak söyleyebilirim ki fenerbahçe'nin akıbetinin beşiktaş'ın liverpool karşısındaki akıbetine benzemeyeceği maçtır. fenerbahçe'de ne beşiktaş'ın liverpool karşısına çıkarken sahip olduğu gibi bir moral çöküntüsü vardır, ne de gruptan elenmek gibi bir stresi. hatta cska'nın bu maç başlamadan oynanıp bitecek gurubun diğer maçında psv'yi yenmesi durumunda zaten garantilemiş olacaklar.

fenerbahçe'nin bu seneki özelliği "kazanmak zorunda" olmadan çıktığı maçların hepsinde başarılı olmasıdır. şu ana kadar şampiyonlar ligindeki tüm maçlara "yenilmemek yeterli" olarak çıkmıştır. sakın maça beraberlik için çıkmıştır ve defans yapmıştır falan gibi anlaşılmasın, sadece rakibin üstüne gitmemiştir. dengeli ve kontrollü bir oyun oynamıştır. dikkat edin fenerbahçe lig'de özellikle deplasmanda küçük takımlar karşısında kazanmak zorunda olarak çıktığında ve rakibin üstüne yüklendiğinde zorlanmakta ve defansında açıklar vermektedir, ancak böyle bir zorunluluk yokken gruptan çıkmayı garantilemiş durumdaki inter karşısında fark yemesi söz konusu değildir.

edit: yukarıdakileri inanarak yazmıştım, ancak tahminim fener golü ilk yarı yese 8 olmasa da 5 olurmuş. yukarıdakilerde ciddi bir yanılma oranım söz konusu, fener'i ben bile gözümde biraz büyütmüşüm...
    (8844455, 25.11.2007 05:20 ~ 28.11.2007 14:58)
  4. cska evinde psv yi yenerse fener in turu geçmiş olarak çıkacağı maç.
    turu garantilemek eskiden sadece son maçında rakibimiz olan grup lideri takim için, fark atmayacakları yönündeki tahminlerde cümle içinde kullanılırdı. hey gidi günler...
    (beetlejuice, 27.11.2007 00:32 ~ 00:32)
  5. bu başlığı görene kadar tamamen unuttuğum maç.sonra bir başlığa birde masamın üzerindeki takvime baktım, öyle bir heyecan sardı ki anlatamam.

belki bu heyecanın asıl nedeni maçın inter de olması yani inter'in evinde.beşiktaşın düştüğü duruma düşmekten korkmak...ama diğer yandan inanıyorum ki fenerbahçem yüzümüzü güldürecek.moral olarak iyi durumdayız.maç öncesinde psv-csk maçınında sonuçlandığında hedef belli olarak sahaya çıkacak futbolcularımız.her ne sonuçla çıkarlarsa çıksınlar en az beraberlik ile sonuçlanması çok iyi olacaktır.ama şahsen beraberlik beklemiyorum.ya yeneriz ya da diğer sonucu boşverin..yeneriz..

gönlümüz saat 21:45'te fenerbahçemle....

sonuç ne olursa olsun, en büyük fenerbahçe....
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 27.11.2007 10:24)
  6. 1-1 yada 2-1 bitecek maçtır.kim kazanır bilemiyorum ama.

inter öyle sahaya çıkıp sağlı sollu ataklarla rakibi bunaltıp , değişik atak varyasyonlarıyla tehlikeler yaratıcak bir ekip değil.kadrosu zaten böyle bir oyun oynamalarına izin vermiyor.o yüzden fenerbahçeli arkadaşların endişeleri yersizdir.

kısır bir maç izliyceğimiz muhtemeldir.her iki takım adına 2-3 gol pozisyonu oluşur ,özellikle bu pozisyonlardan ilkini gole çeviren maçı kazanmak adına da büyük avantaj sağlar.ama fenerbahçe adına eğer çeyrek finale çıkmak istiyorlarsa bugün inter'i mağlup etmeleri şart gibi gözüküyor.zira grup birincileri arasında herhangi bir süpriz yok ve 2.turda fenerbahçeyi zorlu rakipler bekliyor.bu açıdan bugün fenerbahçe'nin sahaya galibiyet için çıkması onlar açısından en hayırlısı olucaktır.aksi takdirde bu rüyaları 2.turda sona erebilir.
    (guanoapes, 27.11.2007 11:15)
  7. ilk 15 dakikada gol yemezsek interi deplasmanda devireceğimiz maçtır. beni tek endişelendiren deniz barış gibi bir deplasman oyuncusunun sakat olmasıdır. selçuk ya da appiah onun yerini doldurabilecek mi hepberaber göreceğiz.
    (darkelf, 27.11.2007 11:29)
  8. deniz barış'ın sakatlığı nedeniyle yerine stephen appiah'ın değil selçuk şahin'in oynayacağı maç.

cumartesi ankaraspor ile oynanan maçta appiah yerine selçuk'u oyuna almasıyla inter maçında kimi oynatacağını göstermiştir zico. appiah'ı sürekli oyuna alarak, hatta kayseri'de ilk onbirde başlatarak onu hazırlamaya çalışıyordu. ancak ankaraspor maçında selçuk'u oyuna alarak şaşırttı. sanırım bugün de tercihini selçuk'tan yana kullanacaktır.

maça gelirse fenerbahçe grupta oynadığı tüm maçlarda rakiplerine az pozisyon verdi. inter özellikle istanbul'da kaybetmenin verdiği hırsla saldıracaktır. ama psv veya cska gibi savunma hataları da yapması zor. o yüzden fenerbahçe gol yememeyi başarsa bile gol atması zor gözüküyor. üstelik moskova'dan gelebilecek psv galibiyeti haberinin de oyuncuları strese sokma ihtimali de var.

dileğimiz cska'nın kazanması, oyuncuların maça gruptan brinci çıkma motivasyonu ile başlaması ve sonunda fenerbahçe galibiyetidir. zor da olsa.
    (talen, 27.11.2007 14:24 ~ 14:28)
  9. fenerbahçe'nin, beşiktaş'ın düştüğü duruma düşmeyeceğine inandığım maçtır.yenildiği takdirde şaşırılmamalı ama ezilmeyeceği aşikarımtıraktır.
    ama selçuk oynarsa o başka...
    (zagnem, 27.11.2007 14:33)
  10. fenerbahçe'nin kazanacağı maçtır. zira italyan takımlarından milan haricinde hiçbir takım göz korkutucu, boğucu, hızlı oyun oynayamamaktadır. fenerbahçe futbol seviyesini herhangi bir şampiyonlar ligi maçında oynadığı seviyede tutarsa inter'i çok rahat geçecektir diye düşünüyorum ve umuyorum. gerçi cska moskova psv'yi yenerse ya da berabere kalırsa grup birinciliği ve prestij dışında bir önemi kalmayacak maçın ki bence psv, moskova'yı yenemez. ama şöyle bi puan durumlarına göz attım, valla birinci olmak çok avantajlı görünmekte. bunun ben farkındaysam oyuncular zaten ezberlemiştir. o zaman bi konsantrasyon eksikliği de olmayacaktır. tabi kalkıp ikinci olalım da barça'yla eşleşelim, onları yenmek istiyoruz falan derlerse bilmem. demezler heralde, zaten sen geçersen bi iki tur daha gelecek o merak etme. fenerbahçe kazanır.

(bkz: aha buraya yazıyorum)

edith piaf: göt olmanın verdiği haz da başka bişey valla.
    (billie jean, 27.11.2007 15:09 ~ 23:48)
  11. fenerbahçe'nin lider olarak yoluna devam etmesi için çok önemli bir maçtır. inter i burada oynatmamıştık hemen hemen aynı kadro ile çıkacaklar,kazanacagımızı düşünüyorum.
    diğer grupların liderlerine bakıyorum da offf anam offf.
    chelsea
    real madrid
    barcelona
    m.united
    arsenal
    milan
    yenelim abi şunları, yoksa işimiz kötü.
    (eazy, 27.11.2007 15:24)
  12. eğer psv maçı bize moral verecek bir sonuç ile biterse sonucu 0-2 olacak maçtır.
    (mmmpower, 27.11.2007 17:46)
  13. bizde deniz barış yok, appiah var. "tecrübesi yeter tecrübesi" diye birşey yok. appiah, alex de souza gibi sihri bileğinde değil ciğerinde olan bir adam. alex gibisi durur durur, 90 dakika dökülür, 91'de bir arapası verir, yeter artar. ama appiah için aynı şey geçerli değil. fenerbahçe 'nin bu seneki şampiyonlar ligi macerasındaki lokomotif faktörleri olan roberto carlos liderliği (van hooijdonk 'lu abuk kadronun şampiyonluğunu hatırlayın, küçümsemeyin böyle sinerjik mental etkileri), konsantrasyon ve defansif harmoninin en teknik kısmı yumuşak karnımız yani bugün san siro 'da.

lâkin inter için yenmek bir mecburiyet de değil bu akşam. dengeli bir futbol ortaya koyacaklardır. zaten defansif bloğunu görünce küçük dilimi yuttuğum bir takım inter milan. fenerbahçe 'de de ilk maçta yenmiş olmanın, beşiktaş-liverpool hesaplaşmasının nasıl sonuçlandığının da etkisiyle, kontrolü elden bırakmak istemeyen bir zihniyet tezahür eder. bu maçta olursa ibrahimoviç bir kişisel hatadan topu kapar iki çalım atar doğru yere yollar şutu, 1-0 olur, daha da gol olmaz, bu maç alt biter sevgili iddaaseverler. (oran 1.70)

iki takım da yenişmemek üzere sahaya çıkacak özetle. bilesiniz.
    (lefteyenine, 27.11.2007 18:23 ~ 18:25)
  14. ne şekilde gaza geldik bilmiyorum fakat galibiyet hanesinde bizim ismimizin yazacağını öngöremiyorum. takım inter. ve hala tüm futbol aşıklarının nezdinde yüksek kalibreli takımlar familyasına ait. yani "bir aralar bi kızıl yıldız vardı ne eserlerdi, hey gidinin marsilya 'sı neydi lan öyle" diyeceğimiz türden değil bunlar.
    kısacası bu şampiyonlar liginin sürprizi onlar değil, biziz. onlar kazanırsa "italyanlardan her zamanki tarife" başlığını ,biz kazanırsak "türkler tarih yazıyor" manşetini görürüz.
    bu sebeple bir kere daha hatrılatırım a dostlar. bunlar italyan takımı. tirilyoner kulüp. parayı bastırıp adriano'yu ibrahimoviç'i tek seferde alıveren cinsten. lutfen dikkat. sakin. ("vurdurma eduuu")

bu sebeple 0-0 olsun bizim olsun diyorum. gelin bu sese kulak verin. sonra istediğiniz kadar bağırırsınız.
    (altlejant, 27.11.2007 18:35)
  15. fenerbahçenin yenileceği, ancak iyi futbol ve mücadele ortaya konulursa en azından diğer rakiplere diş gösterebileceği maçtır.
    (alter egoma yenik düştüm, 27.11.2007 18:36)
  16. herhangi bir maçla özdeşleştirilmeye çalışılmasına şaşırdığım karşılaşma. modern futbolda farklı galibiyetlerden söz etmek çok zor. bu tip sonuçlar çağdışı futbol oynayan takımların bulunduğu yerlerde görülebilir. bu akşamki maç için ancak zor bir deplasman yorumu yapılabilir, (ki üç ihtimlin eşit şansa sahip oldugu karşılaşmadır nezdimde) fenerbahçe'nin deniz'in eksiliğini hissedeceğinden bahsedilebilir. geldiği noktada fenerbahçe takımı çok büyük hedefleri olduğunu tüm dünya kamuoyunun gözüne sokarken bu tip farklı mağlubiyetlerden söz edilmesi abestir.
    (ayabakan, 27.11.2007 18:52)
  17. şampiyonlar ligindeki 1-2 takımı istisna olarak kabul edip elde edilecek genel kaide ekseninde değerlendirildiğinde iki takımında öncelikle gol yememek, sonrasında rakibin hatasından yada duran toplardan gol bulma anlayışı gereği heyecan uyandıracak hareket yada aksiyonların gol bölgelerinden oldukça uzakta geçeceği maçtır.

her iki takımda makul ve olağan kadrolar ve dizilişlerle sahaya çıkıp,akıl ve mantık sınırları içinde kapandıklarında rakibine çok az yada sıfır gol pozisyonu verecektir.

sekiz olur, 5 olur fantazi ve faraziyelerini bir kenara bırakırsak, eli ayağı düzgün iki takımın fiziksel ve sert mücadelelerini izleyeceğiz.

alex ve/veya deivid şapkadan tavşanı çıkarma şansını elde ederlerse, neden olmasın derim.
    (just call me daydreamer, 27.11.2007 19:00 ~ 19:01)
  18. üst olur.

maç sonu editi:üst oldu, hayır niye eksileniyorsa anlamadım gitti...
    (kasaba insanı, 27.11.2007 20:08 ~ 23:38)
  19. fb'nin bir zamanlar gs'nin yaptığı hatayı yapmaması gereken maçtır.

kanaatimce bugün fb yenilse de guruptan zaten çıkacaktır. önemli olan sadece guruptan çıkmak değil gurup birincisi olarak guruptan çıkmaktır. nedeni de bir sonraki turda iyi bir takım çekmektir. gs'nin bir zamanlar yaptığı hatayı diyorum çünkü, hatırlarsanız ş.liginde gs istanbul da milanı yenerek guruptan çıkmayı garantilemiş fakat son maçta iddiası olmayan psg'ye deplasmanda yenilerek gurup ikincisi olmuştu. akabindede diğer gurubun gurup lideri r.madrid le eşleşip elenmişti (o zamanlar çapraz eşleşme vardı) eğer gurup lideri olsaydı kendisinde daha zayıf panathinaikos ile eşleşecek ve turu geçme ihtimali çok daha yüksek olacaktı. işte fb'de bu hataya düşmemeli mutlaka gurup 1.liğine oynamalıdır. en azından bir sonraki tur için.
    (solt, 27.11.2007 20:19 ~ 20:20)
  20. ertem şener - ilker yasin ikilisin ekranda arz-ı endam etmesiyle yine sessiz izlenecekmiş havası veren maç.
    (orsssss, 27.11.2007 21:39)
  21. ne yazık ki fenerbahçe'nin bu sene avrupa'daki yenilgisizlik serisinin son bulacağı maçtır. korkum çok kötü bir futbol oynayıp, ağır bir yenilgi almamız.
    (marslan, 27.11.2007 21:44)
  22. yan odamdaki italyan erasmus öğrencilerin türk insanını ve türk futbolunu küçümsedikten sonra sabahtan beri dua etmeye başladığım ve hele de kazanırsak onları sinirden deli edeceğim maçtır.
    (eleyasi, 27.11.2007 21:46)
  23. kesinlikle ve kesinlikle kazanacağımız, kazandıktan sonra da bu gazla -abartmadan söylüyorum- cl finalini göreceğimiz maçtır. atacağımız gollerden sonra tüm fenerbahçelilerin aynı anda sevinmesini baz alarak soruyorum; acaba 8.00 şiddetinde bir deprem yaratır mıyız? yalnız şu var, selçuk oynarsa inter 12 kişi sayılmalıdır, zira bu adam ya uğursuz ya da fenerbahçeli değil de bir ajan.

edit. götümde patladı
    (penceremdeserçeler, 27.11.2007 21:47 ~ 28.11.2007 00:38)
  24. takım fanatikliğinden çıkıp total daha doğrusu külliyen futboldan bahsetmek istediğim maçtır.

ayar amacı yokturi yanlış anlaşılma olmaması daha doğrusu tamamen muhabbetin boka sarmaması için peşin peşin yazıyorum. lütfen bu mihvalde yazmak istemeyenler sadece eksilesinler.

beşiktaşın 8 yemesinin nedeni sizce aşırı güven midir? yoksa beşiktaşın arızalı takım kurgusu ve defansif aksiyonları mıdır?

düzenli olarak beşiktaş maçlarına giden, maç izlenebilecek yerlerde oturan ve bu amaçla yani futboldan alınacak seyir zevki içn giden yılların kara kartallısı arkadaşlarım bulunmaktadır. yıllardır da hem benim tuttuğum takım hem de beşiktaş maçları veya diğer maçlar hakkında objektif olarak da tartışır ve konuşuruz. kendimi çok yabancı hissetmediğim bir konu.

beşiktaşın zaman zaman aralarına da oyuncu ilavesiyle arkada ronaldo zago ikilisi ve önlerindeki mehmet demirkol tabiriyle tek yada çift çapalı defansif kurgusundan beri beşiktaşta eli ayağı düzgün bir defansif kurgu maalesef kurulamamıştır. zaman zaman çok allanıp pullanan o defans oyuncularının çoğunun bireysel yetersizliklerinin yanında onların değişik dizilişlerinden oluşan bileşkeleride sinerjist bir etki yaratıp düzgün bir savunma anlayışı yaratamamıştır. beşiktaş ın liverpool karşısındaki ilk maçı sürpriz hatta mucizedir. ikinci maçta ise o savunma kendisinden bekleneni yapmış ve dağılmıştır. şimdi stoperlerin ne kabahati var diyenler çıkacaktır. bahsettiğim sadece stoperler değil top rakipteyken takımın kendi sahasına yeleşerek oluşturduğu külliyen bir defansif kurgu. tıpkı lucescu sonrası diğer t.d. ler gibi ertuğrul sağlamda maalesef bu anlayışı takıma ellerinde olan veya olmayan nedenlerden oturtamamıştır. gene maalesef beşiktaşın şu andaki kadrosuyla oluşturduğu defansif kurgu her an her takımdan hatta türkiye ligindeki vasat takımlardan bile bir araba gol yiyebilir.

bu zaten vukuu halindeki mevcut bir durumun tespitidir. beşiktaşlı olmak yada olmamakla bir ilgisi yoktur.
    (just call me daydreamer, 27.11.2007 21:48 ~ 21:50)
  25. şöyle bir kuşbakışı bakınca fenerbahçenin haçlı ordusuna karşı oynuyormuş hissi uyandıran maçtır. gerçekten enteresan bir forma tercihi yapmış ınter milan, yolda görsem tanımam.
    (thalassa, 27.11.2007 22:13)
 sayfa  / 4