belki ilginizi çeker
  1. · nigel godrich
  2. · gece gündüz
  3. · why does it always rain on me
  4. · my eyes
  5. · travis
  6. · dream tv
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · giyotine yolladılar gitmedim
  3. · aşk ı memnu
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  6. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  7. · prison brake
  8. · yatılı okul arkadaşlığı
  9. · reign over me

27 haziran 2008 travis istanbul konseri  

sayfa  / 2
  1. binboamania diyo, festival diyo, travis diyo.

http://www.travisonline.com/...
    (dice man, 26.04.2008 13:47)
  2. görmemle hobarey çekmeme neden olan konser. 2008'in en güzel haberlerinden biri. darısı: (bkz: coldplay) (bkz: radiohead)
    (weird science, 26.04.2008 21:32)
  3. insanın inanası gelmiyor, sanki bir mucize gerçekleşiyor gibi.. şu konser yağmurunda beni delice sevindirmiş hatta hobarey ahey ahey modunda bağıra çağıra şarkı söyletmiş bir haberdir. konuşacak, söyleyecek kelime bulamıyorum..
    (bkz: misafir ol gel bana börekler açayım sana)
    (portakallı haribo mahmut, 29.04.2008 12:16)
  4. kesinleşip travisonline'da da yayınlandığını görmemle birlikte 27 haziran 2008'i şimdiden hayatımın en özel tarihleri arasına sokmuş olan konser...

yazarın notu: çok heyecenlanmamaya çalışıyorum, bi aksilik olursa diye...ama elimde değil, gerçekten dört gözle bekliyorum...bu konser kaçmamalı, kaçamaz...en azından benim için...
    (barneystinson, 30.04.2008 00:44)
  5. sahnede fran healy i göreceğimiz için sevinmemiz gereken konserdir.o karizması ile "off off" dedirtmektedir.ayrıca kesinlikle brit-pop/rock seven insanın bünyesine ayrı bir heyecan getirmektedir.güzel olaydır.
    (joeninmemeucu, 30.04.2008 03:40 ~ 03:41)
  6. başlıklarda görünce sevinç çığlığı attığım haberdir.finaller için çalışma motivasyonu veren konser.
    (düttürü dünya, 30.04.2008 09:36)
  7. (dirtypain, 30.04.2008 09:40)
  8. 67,5 ytllik bilet fiyatı belirlenmiştir. ön gruplar ise daha sonra açıklanacaktır.
    http://www.biletix.com/...
    (portakallı haribo mahmut, 02.05.2008 18:41)
  9. travis travisse mükemmel olmali olacak, mutlaka orada olacağım konser.
    (quenya, 02.05.2008 19:07)
  10. bu ay kumbarama hergün 2 ytl atmaya başlamama neden olan, gitmek için acayip kasacağım harika konser..bu konser bitiminde kumbaram bir sonraki harika 2008 yaz konserleri için tekrar dolmaya başlayacak eminim..kesinlikle kaçırılmaması gereken konserdir diye düşünüyorum, mekan desen harika daha ne diyeyim.

(bkz: kumbara)
    (enfazlaellikarakterolabilir, 03.05.2008 13:30 ~ 13:33)
  11. mor ve ötesi ile new model army nin alt grup olarak çıkacağı konserdir...
    (yazar kafa, 10.05.2008 00:16)
  12. gün itibariyle ön gruplarının da açıklanmış olmasıyla, şahsıma "bu 49 gün nasıl geçecek?" dedirtmiş olan konser...

mor ve ötesi
    new model army
    sakin

yazarın notu: daha önce de söylediğim gibi, sakin emin adımlarla ilerliyor (bkz: @2349636)...bu konser için de on numara bi seçim olmuş bence...organizatörleri bir kez daha gönülden alkışlıyorum...
    (barneystinson, 10.05.2008 00:39)
  13. ülkemize ilk kez konuk olacak bu efsanevi indie grubu -ki benim favorilerimdendir- travis'i aramızda görmekten büyük bir memnuniyet duyacağız..ben şahsen bu "hayatta bir kez" konser olayını kaçıracağım ama olsun, tüm arkadaşlara ısrar ediyorum, gidin diyorum..

binboa'ya da can-ı gönülden bir eyvallah diyorum..daha önceki işleri de iyidi, bu da baya sağlam, bu olayı iyi becermeye başladılar..güzel de oluyor hani, sponsorluğu iyi yapıyorlar..dream theater olsun, joe satriani olsun, bunlar göz dolduran işlerdi..devamını diliyoruz..

travis'in yanına bir de new model army'i koymuşlar..ellerini sıkmaktan ve takdir etmekten başka bir seçeneğim yok..haa, bir de ağlamam gerekiyor..kaçıracağım bu güzelim aktiviteyi..parkorman'daymış bi de, tek geçtiğim konser alanlarından birisi..

binboamania, kapılarını 27 haziran cuma günü saat 16:00’da açacak..organizasyon bilet fiyatları 67,50 ytl olacakmış..
    (zeus, 06.06.2008 22:16)
  14. 19 gün kalmış olmasına rağmen türk basınının nedenini anlayamadığım bir şekilde görmezden geldiği konser...ana haber bültenlerinde "bu yaz türkiye'de yıldız yağmuru bıdıbıdı..." başlıklı haberlerde metallica'nın yanında yer verilmese de(!), en azından kültür-sanat programlarında bahsedilebilirdi bu konserden...ama enteresan bir şekilde, ben hiç böyle bir habere rastlamadım açıkçası...sadece medya sponsoru dream tv, travis haftasonu yaptı bu hafta, o kadar...umudum bundan sonrası için...ya aslında çok da umurumda değil haberinin, tanıtımının yapılması falan...ben aldım biletimi, 27 hazirandaki "hayatımın konserini" bekliyorum...
    (barneystinson, 08.06.2008 16:49)
  15. bilboard türkiye dergisinin yaptığı yarışmayı kazanarak çift kişilik davetiye kazandığım konser.
    (bkz: bilboard sağolsun)
    (stay away, 17.06.2008 22:06)
  16. saat 21:30'u vurduğunda yağmur gibi yağacak konserdir. sabırsızlanmamak elde değil.
    (weirdlola, 26.06.2008 21:55)
  17. başlamasına artık sadece sayılı saatlerin kaldığı "hayatımın konseri"...gelen bilgilere göre program şu şekilde olacakmış:

16:00 - kapı açılışı ve dream tv djleri performans (hakan tamar ve güven erkin erkal)
    19:00 - sakin
    20:00 - mor ve ötesi
    21:30 - "travis"
    23:30 - new model army

ayrıca gece yarısından sonra parkorman'dan şehir merkezine(?) ücretsiz servisler de kaldırılacakmış...

yazarın notu: bu aşamaya kadar gelindi, program falan bile açıklandı ama ben hala inanamıyorum travis'i canlı olarak izleyebilecek olmama...sanırım bugün saatler 21:30'u gösterene kadar da inanamamaya devam edeceğim...ama o saatten sonrası benim için gerçek bir "efsane" olacak, orası kesin...
    (barneystinson, 27.06.2008 00:34)
  18. orada olup kendimizden gececeğimiz konser.
    (yazar kafa, 27.06.2008 16:29)
  19. yarım saat o kuyruk, yarım saat bu kuyruk derken, konserin kuyrukta bitirildiği konser.
    (digerati, 27.06.2008 23:59 ~ 23:59)
  20. şarkıların güzel fakat organizasyonun kötü olduğu konser.
    (digerati, 28.06.2008 00:00 ~ 00:01)
  21. organizasyonun iyi fakat travis in bayık olduğu konser. çıkacak yeni albümlerinden birkaç parça dinlerken bir baktık ki sahneden inmişler. vıp bölümündeki gözlüklü moruklarada ayrıca anlam veremedim.
    (sinircan, 28.06.2008 00:24)
  22. çişimizi tutmak zorunda kaldığımız için (o kuyruklara girmeye kimsenin gözü yemedi) ne flowers in the window'dan ne de why does it always rain on me'den birşey anladığımız konser.

bira kuyruklarına girmiş delişmen arkadaşlarımızın getirdiği biralar da ısınmıştı kuyruktan geri dönene kadar. çünkü zaten epi topu iki, üç tane ödeme noktası vardı.

nerde one loveeee, nerde binboaaaaa... olmadı bu binboaaaa...
    (fingerbang, 28.06.2008 00:24)
  23. sürekli bir travis dinleyicisi olunmamasına rağmen üç beş hit parçanın bilinmesi ile bile harika vakit geçirilebilecek bir konser idi.

binboa vodka sponsor olduğu için uni rock festivale göre daha farklı atraksiyonlara girilmişti. tırmanma ve tramplende zıplama alanları, binboa balonu, adım başı dikilmiş içki standları vardı. bir de oldukça hoş hatunlar dolaşıyordu ellerinde vodkalar ile. çarkıfelek misali döndürüyordun şişeyi, tişört falan kazanıyordun. bu kadarını görebildim uzaktan ama hoş bir hadiseydi. ayrıca girişte verilen ışıklı amblemler ve bandanalar için de epey para harcanmış gibiydi.

konsere geçmeden önce genel olarak seyirci kitlesini ele alalım. bilet fiyatının 67,5 ytl olmasından ötürü sanırım (zira uni rock festival bile o kadar allahsalolmasına rağmen bir gün için bu kadar para almamıştı. bu festivalle karşılaştırma yapıyorum kusura bakmayın çünkü daha geçen haftaydı ve hala etkisindeyim ahah.) uğruna eylemler yapılan boru gibi yiyecek içecek fiyatları tavanı patlatmıştı. neden? çünkü herkes elit. ciddiyim bu konuda, hiç bu kadar şık giyimli bir kitle görmemiştim. geçelim, neredeyse ''for dummies'' standartlarına göre bilgisayar sistemi kurulmuştu bir de kasa kısmında. buna rağmen fiş almak için uzunca bir süre kasa sırasında beklemek gerekiyordu. ardından gelen olayı da yazayım tam olsun:

sosisçi kız: ne alıyordunuz?
    weirdlola: büyük sosisli alacağıdım.
    sosisçi kız yanındaki başka sosisçi kıza dönerek: büyük sosis kalmamış git sosis al.
    10 dk ayakta bekledikten sonra:
    sk: pardon efendim hemen pişiriyorum.
    w: peki.
    15 saniye sonra:
    sk: ketçap mayonez?
    w: şaşırt beni.

evet ketçap ve mayonez havuzu içinde yüzen çiğ sosis yedim 7 ytl'ye. çıkışta da susuzluktan neredeyse havuz suyunu içecek olmama rağmen su almaya gidemedim. elim ayağım varmadı. çünkü her stand izdiham ile boğuşuyordu. bu açıdan oldukça başarısızdı kısaca. tuvalet desen, sırada altına yapardın zaten. elit insanlar bunu hak etmiyor.

çok fazla kız vardı. çok güzellerdi. şortlu veya elbiseliydiler. erkekten çok kız vardı. kız kız kız. neyse konsere geçelim.

travis öncesi mor ve ötesisahnedeydi. eğlenenler eğlendi şarkılarını söylediler. ön sıralar toptan kızdı. çığlık atarak süblimleşiyorlardı*. sıra travis'e gelince; çimenlere, havuz başına ve arkadaki ''kaliteli'' mekana doluşmuş olan insanlar ayaklandı. sahne etrafına konulmuş olan iki adet ekrandan gördüğüm kadarıyla park orman oldukça kalabalıktı. uni rock'ı üçe dörde katlıyordu neredeyse. ilk iki şarkıdan sonra konuşmaya başlayan fran healy, şarkı esnasında 'türkiya'* diye bağırmalarıyla sempati kazandı. ''10 yıl geciktik çünkü buraya geliş yolunu yürüdük. uçağa binmedik.'' türünden şakalar yaptı. şarkıları çok güzel söylüyorsunuz, dedi. sevindirdi, coşturdu.

ardından;side,love will come through, closer, sing kombosu yaparak yardırdı, büyük alkış aldı. tempo da tutturdu ama o ayrı mesele. en geniş katışımlı şarkı love will come through oldu. closer'ın ise nakarat kısmı müzik kesilerek söylendi. grup bir de, ode to j. smith adlı yeni çıkacak olan albümlerinden de iki adet şarkı çaldılar yanılmıyorsam. üç de olabilir. ilkini dinlerken muse dinlermiş gibi oldum, şarkının sonunda da işin içine heybetli bir koro girdi. anlam veremedim pek ama farklı bir şeyler deniyorlar sanırım. yeni albüm şarkılarından sonra fran : ''sabrınız için teşekkür ederim. şimdi eski şarkılara dönelim. yeni albüm ile ilgili bilgileri myspace sayfamızdan alabilirsiniz.'' şeklinde reklam yapmayı da ihmal etmedi. şarkıları nasıl buldunuz diye sordu alkışladık. lakin andy dunlop, ''eski şarkıları daha çok seviyorum ben.'' diyerek güldü. her şakanın altında bir gerçek yatar diye düşünerek devam ettik.

birkaç şarkıda giriş problemleri yaşadılar fakat ses düzeni oldukça iyiydi ve şarkı kalitesi albüm kaydı seviyesindeydi. sahnede durağanlık yoktu ve ışık düzeni takdire şayandı. sololar uzatıldı, kulakların pası silindi. turn ( şahsen, konser esnasında dinlemekten en zevk aldığım şarkı bu oldu.), the beautiful occupation, all i want to do is rock gibi parçalar çalındı. sonra sahneden ayrıldılar.

geri döndüklerinde tek mikrofon başındaydı hepsi. tek gitarlaflowers in the window'u söylediler. bu olayı birçok konserde yapıyorlar. ardından; slide show, blue flashing light ve son olarak why does it always rain on megeldi. bu parça ile bitiş yapacakları önceden de kestirilebilirdi zira bu şarkı için açılan pankartlar ve şemsiyeler vardı. evet şemsiye. sonuna kadar şarkı bekletildi ve bir buçuk saatlik konserin vedası bununla edildi. oldukça da hoş oldu.

umarım yeniden geleceklerdir. kız demiş miydim?
    (weirdlola, 28.06.2008 01:18)
  24. açıkçası kız arkadaşımla gidemediğim için buruk geçen ama travis herşeye değer sloganımı haklı çıkaran konser oldu.parkorman'daki seyirci kitlesi bence gerçekten de bazı şeylere-özellikle karşı cinse- bir nevi doyum sağlamış kitleydi ve birçok şarkıya hep bir ağızdan eşlik edildi.grup üyelerinin flowers in the window'da ayakla tempo tutmaları, fran'in müthiş enerjisi ve sahnenin her tarafını kullanması büyülü anlardı bence.dünya gözüyle travis seyrettik var mı ötesi...
    (aeolus, 28.06.2008 16:53)
  25. benim izlediğim ilk grup mor ve ötesi'ydi.cidden güzel ve eğlendiren bir performans sergilediler.travis'e güzel bir hazırlık oldu.daha sonra travis çıktı ve hayranı olduğumuz şarkıları söylemeye başladı.en sevilen şarkılarını peşpeşe sıraladılar ve ardından yeni albümden şarkılar söylediler.tabi big chair, dear diary, happy to hang around, battleships* gibi daha nice şarkı da isterdik ama bu kadarına kısmetmiş.en son çıkan new model army de travis kadar eğlendirdi bizi.özellikle justin'in kendinden geçip yarması bizi oldukça memnun etti.kendisi konser sonunda kalabalığın arasından geçip havuza atlayarak finali yaptı.daha sonra olay yerine gelen güvenlik görevlisinin kendisine 'arkadaşım çıkar mısın havuzdan' demesi de bizi epey eğlendirdi.velhasıl güzel bir festival oldu, eğlendik, mutlu döndük.sağolsunlar, hepsi bize unutulmaz bi akşam yaşattılar.
    (soul, 28.06.2008 17:41)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil