gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · boylumlama
  4. · itü sözlük
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · kar yagarken hissedilen duygular
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · adyingwish
  9. · recep tayyip erdoğan ın bıyığı

27 şubat 2008 beşiktaş çaykur rizespor maçı  

1. sanıyorum ki beşiktaş'ın dün oynadığı hapoel maçı ve bu akşam da galatasaray-fenerbahçe maçı olması nedeniyle bu saatte oynanacak maçtır. ancak futbol federasyonu pekala her iki maçı da akşam oynatabilirdi. aynı saatte oynanması yayıncı kuruluş açısından sorun yaratıyorsa o zaman da ilk maç 18.45-19.00 gibi ikinci maç da 21.00-21.15 gibi başlayabilirdi.

maça gelince beşiktaş'ın biraz motive olmakta güçlük çekebileceğini düşünsem de rakibin zayıflığı göz önüne alındığında pek de zorlanmaması gerekir diyorum.
    (marslan, 27.02.2008 14:42)
  2. fortis türkiye kupası çeyrek final rövanş maçı.

bu güzel günde bu saate maç koyan arkadaşları burada sizin huzurunuzda alınlarından öpmek suretiynen kutluyorum.

beşiktaş

(bkz: hakan arıkan)
    (bkz: ibrahim kaş)
    (bkz: gordon schildenfeld)
    (bkz: ibrahim toraman)
    (bkz: ibrahim üzülmez)
    (bkz: mehmet yozgatlı)
    (bkz: eduardo cisse)
    (bkz: rodrigo tello)
    (bkz: matias delgado)
    (bkz: mert nobre)
    (bkz: filip holosko)

çaykur rizespor

gonzalez
    gökhan
    marcus
    igor
    victoria
    suat
    mustafa
    emrah
    cumhur
    leandro
    riberio

(bkz: çıldırt bizi delirt bizi kartalım)
    (bkz: bu stadı başlarına yıkalım)
    (der gokhan, 27.02.2008 16:11 ~ 16:12)
  3. gol geliyor holosko'dan. beşiktaş 1-0 önde.
    (azureel, 27.02.2008 16:26)
  4. holosko'nun attığı gol ile 1-0 öne geçtiğimiz maç.
    (karizmatik, 27.02.2008 16:28)
  5. çaykur rize nin inanılmaz derecede akıllı oynadığı maç...özellikle delgado ve tello nun alanlarını müthiş kapatıyorlar
    defanslarında sadece bir kez açık verdiler ki zaten o da gol oldu...bunun dışında topa sahip olmaya çalışıyorlar, ayağa oynuyorlar

hayır anlamadığım şey şu...bu takım gs den 5 yiyor fenerden 4 yiyor da nasıl oluyor aynı takım beşiktaş a bu kadar akıllı oynuyor...acaba altan ve fahri yüzünden mi...1-0 lık maçta da onlar yoktu yanılmıyorsam
    (bokarec, 27.02.2008 16:56)
  6. gordon'un gözleri bozulduğu için oyundan çıktığı karşılaşma.
    http://www.haberturk.com/...
    (çılgın veyfik, 27.02.2008 17:00)
  7. bu hakan arıkan futbolu bıraksın maçı olmuştur.

2. goldeki bariz hatası bir yana, maç boyunca hiç güven vermemiştir. yanına bir de baki eklenince, beşiktaş'ın geri tarafı süper tehlike arz etmektedir. böyle bir defansla zor bu işler...

ricardinho, cisse'nin yerinde gibi oynadı ama defansa hiç yardımcı olmadı. çaykur rize her geldiğinde gol atabilirdi oysa, özellikle ikinci yarı itibariyle. cisse'nin sakatlanması çok kötü oldu bu yüzden. keşke ricardinho, biraz ileriye dönük oynayabilseydi. her topu yana açmaktan başka işe yaramadı. bir de delgado formsuz olunca, kötü oldu neticede.

son olarak, kupadan da elenen beşiktaş'ın haftada bir oyanaycağı maçlara tam konsantrasyonla ve kondisyonla çıkıp, şampiyon olmasını bekliyoruz. bakalım...
    (şiirbaz, 27.02.2008 18:06)
  8. ibrahim üzülmez sıfırı tüketti, benim adıma maçın özeti budur arkadaş.

12 ocak'ta konyaspor ile oynanan müsabakada kendi sol kanadını garip/gureba bir mantıkla savunan beşiktaş sedat ağçay'dan evlere şenlik bir gol yemişti. sağ açıktan hücum eden konyasporlu oyuncu bir fake ile iki beşiktaşlıyı oyundan düşürmüş, sağdan ceza alanı içerisine orta kesmiş, topu [yanılmıyorsam] murat hacıoğlu sedat'ın önüne indirmiş, sedat da yay üzerinden yerden sert bir vuruşla ağları görmüştü.

beşiktaş savunmasındaki rotasyon sorunu sadece bu müsabakada değil, son oynanan müsabakaların hemen hepsinde görünmüş, başta ikinci yarı oynanan kasımpaşa maçı, çoğunda yenilen goller daha bu maçtan bağırmaya başlamıştı. bunun nedeni defansın switch öncesi işleyen çarkının ciddi hasar görmesinden, hülasa ibrahim üzülmez'in göstermelik savunmasından başka bir şey değildir.

yine sağ açık, yine bir fake ile oyundan düşürülmüş iki oyuncu, yine pozisyon hatası yapmış bir ibrahim üzülmez. pozisyonları takip etmiyor ibrahim üzülmez, yanından sıyrılıp geçildiği zaman oyunu izlemekle kalıyor. yenilen ikinci gol ha keza; asist öncesi öyle yumuşak bir savunma yapıyor ki ikili mücadeleden çıkan oyuncunun balansında en ufak bir sarsıntı yok. herhangi bir basketbol müsabakasında gösterse bu savunmayı 5 faul almadan maçı tamamlayacaktır, adım gibi eminim. aydın karabulut bu fırsatı kullanmak zorunda, formayı sırtına bugün geçirmezse bir daha asla geçiremez.

bunun haricinde maça genel olarak bakıldığında dikine oynayabilecek tello ve delgado ilk yarıda, ikinci yarıda da holosko müthiş bir baskıyla muhattap oldular. beşiktaş'ın hücum gücünün dikine oyuna bağlı olduğunu iyi analiz edip zone savunmayı gayet efektif uygulamıştı çaykur rizespor, en ufak bir hata delgado'nun arapasına tello'nun golü gibi diğer pozisyonlara sebep olabilirdi, tek hata ile tamamladılar bu taktiklerini.

takımın tel tel döküldüğü, çıtkırıldım bir izlenim sergilediği ise gözlerden kaçmıyor. levent erdoğan'ın "bayan takımı gibiler" ifadesi eleştirileceğine doğruluk payı dikkate alınıp üzerine gidilmeli; cisse-serdar özkan-serdar kurtuluş-gökhan zan kronik sakatlarımız, mehmet yozgatlı ise "lacking match practise" ile "needs intensive training" arasında gidip geliyor. bugün hakikaten felaketti.

mert nobre'nin attığı golü veren yan hakemi tebrik ediyorum, bir an orta hakemin oyunu durdurup topa sarı kart göstereceğinden korktum, "ne geçiyosun çizgiyi" der gibi bir ifade vardı gözünde. zırt pırt oyunu kesti, başarısız bir stajyer görünümü sergiledi. ibrahim toraman'ı 60. dakikada atabilirdi, atmalıydı.

elenmişiz, dışarıda bir gol atamamanın sonucu bu. muhtemelen galatasaray da bu gece aynı dertten muzdarip olacak.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 27.02.2008 18:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil