eskişehir atatürk stadında yapılacak olan, başlama saati olarak 16.15 gösterilen, şampiyonluk yolunda ilerleyen beşiktaş için önemli bir karşılaşma..
eskişehirsporun evinde büyük takımlara karşı aldığı önemli puanlar göz önünde tutulursa; eskişehir-galatasaray maçı 4-2 bitmiş ve eskişehir-fenerbahçe 2-2..beşiktaşın da son maçlarda yaşadığı form düşüklüğü düşünülürse beşiktaşı zor bir maç bekliyor diyebiliriz..
beşiktaştaki eksik listesi: nobre
eskişehirspor eksik listesi: el saka
aralarındaki son üç maç:
eskişehirspor-beşiktaş: 2-3
beşiktaş-eskişehirspor: 2-0
beşiktaş eskişehirspor: 2-0
iddaa oranları
eskişehir: 4.20
beşiktaş: 1.55
berabere: 3.40
alt: 1.75
üst 1.70
sonucu açısından sıradaki fenerbahçe ve galatasaray maçlarına göre daha fazla endişe duyduğum maç. hadi beşiktaşım hasarsız atlat bu deplasmanı şaşırt beni. biraz olsun yeşeren umutlarımın büyümesine izin ver. seneler sonra nisan ayında hissettiğim lig heyecanının en azından mayısa kadar sürmesini sağla. son 13 senede sadece bir şampiyonluk. en azından bu kadarını borçlusun bize ...
eskişehir valiliğinden yapılan açıklamaya göre bileti olmayan beşiktaş taraftarını şehir merkezine bile almayacaklarmış. neyin peşinde kendileri anlam verememekteyiz.
sanırım kocaeli maçında ki stad kapısının kırılma olayını yaşamak istemiyorlar.
şampiyonluk yolunda böyle kritik bir maça selçuk dereli gibi ne mal olduğu belli bir hakemi atamak ne kadar doğrudur ve federasyon ne derece kasıtlı bir hareket yapmıştır anlamak zor. hepsini maçtan sonra göreceğiz. ama şunu da belirtmek istiyorum ''aha aha beşiktaşlılara bak şimdiden ağlamaya başlamışlar'' gibi yorumlarda bulunanlara selçuk dereli'nin bu sene yönettiği maçları izlemelerini tavsiye ederim. biz takım olarak yeterince çektik zaten bu heriften onu söylemeye gerek yok. galatasaray yönetimi sırf bu adam yüzünden haftalarca federasyonla kavga etti, federasyonu protesto etti ki haklılardı da. ama yok tarafsız ve temiz bir ligde kimse kimsenin hakkını yemiyor zaten. maçın ardından hakemler verdiği yanlış kararlardan pişmanlık duyunca herşey düzeliyor, konu orda kapanıyor!
selçuk dereliye rağmen beşiktaş bu maçı alacaktır.es es in ivesa sız bir maça çıkması beşiktaş için hayırlı bir haberdir.1-0 olsun bizim olsun.bu saatten sonra iyi oyun değil galibiyet bekliyoruz.
iddaa'da selçuk dereli'ye verilen 1.80 lik oranın kaçırılmaması gereken maç.
beşiktaşımızın şampiyonluğa tutunması için mutlak 3 puanla dönmesi gereken maç. sivas'ın kazanıp kazanmanın üstüne moralinin tavan yaptığı bu haftada olası bir puan kaybıyla tüm matematiksel ve psikolojik şansını zora sokması muhmetemel bir beşiktaş'ın ligde oynadığı dönüm maçlarından biri olacak gibime geliyor.
vanja ivesa'nın sakatlığı sebebiyle oynayamayacağı maç.
hüseyin alp karşısındaki
kartal tibet sendromu yaşamaktan kurtulacak beşiktaşlı forvetler sevinsin artık.ayrıntılı bilgi için (bkz:
tarkan viking kanı)
porsuk çayından beşiktaş taraftarı toplamak istemeyen valilik bileti olmayan beşiktaşlıları şehir merkezine almama kararı almış. maçı eskişehir kazanırsa 2 ye 3 e kadar uyku yok yine bize. ama olsun.
maç öncesinde yayınlanan maç başlıyor adlı programda burç adında bir bir genç 6 yıldır beraber oldu seda adlı kız arkadaşına evlenme teklif etmesi türk televizyonlarında yaşanan ilginç anlardan biriydi.
ömer güvenç ilginç röportajlara imza atıyordu ama bu sefer muhabirdeğil nikah memuruydu adeta. önce burç'a kaç yıldır birlikte olduğunu sordu. altı yıl cevabını alınca da "altı yıldır kandıramadın şimdi mi kandıracaksın" lafını yapıştırdı. daha sonra nikah memuru gibi her ikikişiye de evet dedirtti. sonra da upuzun bir pankart açan taraftar "beşikataşım oleyyy" melodisi ile "allah mesut etsin" dediler..
batuhan ve emre anlaşma gereği oynayamaıyorlar bu maç . daha iyi olmuş sonra kendi takımına karşı oynamadı diyecekler iyi onarsa da boyle ibnelik olmaz diyeceklerdi.
ilk yarısı itibariyle çok heyecanlı ve çekişmeli maç.bir o kale bir bu kale derler ya o cinsten.ilk yarıda kayıtlara geçmesi gereken ilginç bir olay oldu.youla ile engin(takım arkadaşları) saha içinde kavga ettiler.engin bir ara maçı bırakıp
rıza çalımbay'a dert yandı yedek kulübesinin orada.sonra
selçuk dereli işi tatlıya bağladı.bu arada youla gerçekten de beşiktaş defansını rahatlatıyor.beşiktaş cephesinde ise hırs yapmış bir delgado izliyoruz.tabi pabuç pahalı artık.ayrıca
serdar özkan'ı da tebrik etmek lazım
fabian ernst'in gole giden şutunu kafayla ve eskişehirsporlu bir defans oyuncusu edasıyla kornere pardon auta gönderdi.
ikinci yarısı bando müziği eşlinde oynanan maç.daha ne olsun.bu arada sivok ve serdar özkan çıktı,bobo ve üzülmez girdi oyuna.
matias delgado'nun topu kale ağzından dağlara taşlara vurmaya devam ettiği müsabaka.
bobo'nun attığı golle beşiktaşımın 1 - 0 öne geçtiği maç..
eve girdim maçı açtım gol oldu.hayret uğursuz bir insanımdır aslında..
zevkli şekilde süren maç.
matias delgado harbiden gaza gelmiş,reverse falan yapıyor.
tello'nun çıkıp yusuf'un oyuna girdiği karşılaşma..
ilk yarıyı kaçırdım izleyemedim fakat,beşiktaşım tahminimden daha dirençli ve sağlam oynuyor,topa basıyor,en önemlisi topu ayağında tutuyor..
(bkz:
ha gayret az kaldı)
yusuf'un muazzam resitalinden sonra holosko'nun golüyle sonuçlanan ve beşiktaşımın 2-0 öne geçtiği maç..artık aldık bu maçı..
bu haftayı da kayıpsız kapadı beşiktaşım,helal olsun.
holosko'nun golüyle 2-0 oldu. asist yusuf şimşek diyeceğim de asist falan değil bu başka bir şey. orta saha çizgisinden aldı, 4 kişiyi yürüyerek çalımladı çizgide holoskonun önüne bıraktı. manyaksın lan yusuf.
holoskoooooooooooo diye haykırmak istiyorum sayın seyirciler ama haykıramıyorum
(bkz:
çaylak olmak)
beşiktaş'ımın 0-2 lik galibiyeti ile sonuçlanan karşılaşma.trabzonun puan kaybettiği, galatasaray'ın da potansiyel puan kaybının bulunduğu bir haftada zorlu eskişehir deplasmanından 3 puan ile döndü kartal.beşiktaş'ın bu zorlu deplasmanda izleyenleri kanser etmesine rağmen (bir kez olsun ilk yarıda maçı bitirsek ne olur?) 3 puan çıkartması şampiyonluk inançlarımızı gün geçtikçe arttırıyor.
(bkz:
siyah ulan)
ps : yusuf, insan değilsin olm.
şampiyonluğa bir adım daha yaklaştığımız maçtı.gerçekten çok önemli bir galibiyet tahminimce sivas son 5 haftada zorlanacak kaldıramayacak böyle bir baskıyı.ayrıca maçta doğa adlı eskişehirsporlu futbolcu çok talihsizce 10 saniye içinde yusuf'tan 3 kere çalım yiyerek tarihe geçmiştir.
sen fırsatları değerlendireme, kabak gibi benim bile gördüğüm ofsayta son 100 e giren atlar gibi koştur, sonra da defans hatasından gol ye. olacak iş değil. beşiktaş çok güzel oynadı. yiğidi öldür hakkını ver.
yusuf diyorum insaf diyorum çüş lan bu kadar olmaz diyorum. kendi takımım adına utandım lan! 3'ü doğa olmak üzere 4 çalımla adete yata yata çalım attı. sonra da attırdı golü.
siyah ulan!
kırmızı ulan!
bir galatasaraylı olarak beşiktaşın şampiyonluğu ne kadar çok istediğimi anladığım bir maç olmuştur efenim..
yusuf şimşekin türkiyedeki underrated futbolcu listesinin en üst sıralarında yer aldığını da öğrenmiş olduk böylece..
(bkz:
yürüyerek adam geçme)
kazanmak için çıkılan maçta formsuzda olsa elde ki tek santrafor olan bobo'nun ilk 11 de olmamasıyla maç başında sayın
mustafa denizli'ye yine giydirdiğim maç. neyse ki 2. yarıda bobo oyuna girip maçı da mustafa hocayı da kurtarmıştır. ayrıca yusuf şimşek'in yaşı itibariyle koşamamsından dolayı aynı futbolcuya 3 kere çalım atıp birde üstüne utanmadan asist yapması ile gözlerimiz şenlenmiştir.