|
|
- 26-27 nisan tarihleri arasında atatürk spor salonu'nda gerçekleşecek olan kurultay. aynı zamanda deniz baykalın bütün pişkinliğini kullanarak 10. kez genel başkan adayı olacağı kurultay. son dakika süpriziyle anayasa hukuku profesörü süheyl batum'un da başkan adayı olmasının beklendiği kurultay.
(leak, 21.03.2008 10:43 ~ 13:06)
- chp'de parti içi demokrasiyi görmeyi umduğumuz, ancak bir kez daha hayalkırıklığına uğramamamızın kesin olduğu, üç kez seçim kaybetmiş bir genel başkanın alkışlarla yeniden seçilmesi muhtemel ve türkiye için yeni bir hayal kırıklığı olacak kurultay.
chp'nin aklı başında, sorumlu ve sosyal demokrat tabanının beklentilerine cevap verecek, türkiye'ye yeni ufuklar açacak bir ana muhalefet olmasını sağlayacak bir kurultay şelinde geçmesi hepimizin beklentisi olmasına karşılık bu umutlarımızın bir dahaki sefere bir kez daha ertelenmesi olası kurultay olarak da tanımlanabilir.(paradasim, 21.03.2008 11:52 ~ 23.03.2008 23:17)
- baykalın tekrar seçilmesi durumunda chp'nin ruhuna el fatiha denilebilecek son derece kritik öneme sahip bir kurultaydır... zira ulu önder'in ülkede en aydın fikirlerin kendini ifade etmesi hayaliyle kurduğu chp, bir dönem daha farklı düşüncelere saygısızlıkta başbakanla yarışan baykal ve saz arkadaşlarının elinde kalırsa bir sonraki seçimi çıkarması mümkün görünmemekte...
- bugün hakkında hiçbir giri girilmemiş olduğundan da anlaşılacağı üzere baykal ve ekibinin ülke çapında yarattığı enerji ve heyecan duygusu görülmeye değerdir.
sonunda yine değişmez führer deniz baykal seçilecek veya seçtirilecek ve mutlu mesut 'iktidar olacağız' diye konuşma yapacaktır.
malesef küfrede küfrede hiçbir şey yapmadığını ve yapmayacağını bildiğimiz halde yine bu ekibe oy vermek zorunda kalacağız.
(bkz: yazık)
- baykal'a 78 il başkanı tarafından destek verilen kurultaydır. bile bile lades demeyen mübarek il başkanları samsun, sivas ve yalova il başkanlarıdır..
- (bkz: chp ye evet baykal a hayır)
(bkz: deniz baykal a rağmen chp ye oy vermek)
(bkz: deniz baykal yüzünden chp ye oy vermemek)
(bkz: deniz baykal dan kurtulamamak)
(bkz: deniz baykal ın siyaseti artık bırakması)(neva, 26.04.2008 13:40 ~ 13:41)
- hakkında sağlıklı yorum yapabilmek için bu günün bitmesini beklenmesi gerektiğini düşündüğüm kurultay. hala baykal kürsüde ve yer yer ziyan yer yer iyi nutuk atıyor diyebilirim. şimdilik kurultaydan aktaracaklarımız bu kadar. mehmet ali birand?
- kimim seçileceğini merak etmediğim zira kim gelirse gelsin chp için sonucun değişmeyeceği bariz olan kurultaydır.
(bkz: civciv çıkacak kuş çıkacak )
aşağıdan yukarıdan
yolun sonu gözüküyor
fon müziği eşliğinde adaylara başarılar diliyorum...
- (bkz: @2369910)
- baykalın egosunu tatmin etmek için düzenlenen göstermelik kurultay. tek faydası ise, chp'nin soldan cıktığını gayet net bir şekilde türk halkına göstermiş olması.!
- chp isminin artık dbp olarak değişmesi gerektiğini gösterecek kurultaydır.
- olağan kongre olduğu için düzenlenmesi "ego tatmini" yüzünden değil, iç tüzüğün ilgili maddeleri yüzündendir. ha çıkacak sonuç baykal' ın egosunu tatmin edecektir, o ayrı.
baykal ülkenin önünde ne chp ne ben engel değilim diyor konuşmasında. kendisinden sonra bayrağı devralacak lider adaylarını hala yetiştirememiş olmasını neye bağlıyor bilemiyorum. enteresan adam.
- gerdeğe yalnız girmektir.
- deniz baykal, 1016 delegenin imzasıyla kurultayın tek genel başkan adayı olmuştur.
- kürt çaldı çingene oynadı zihniyetide bir kurultay. baykal 2 saat gibi bir süre konuştu lakin hep boş, hep boş...
- genel başkan adayı olmak için delegelerin yüzde 20'sinin imzalarına ihtiyaç olan kurultay. meclise girerken bile parti bazında %10 barajı var, bırak genel başkan olmayı aday olmak için bile delege sayısının yüzde 20sinin imzalaması gerekiyor.
peki bunu tüzüğe koyarak yerini garanti altına alan profesyonel siyasetçiler birgün ortalama %19 veya civarı imza toplayabilen 6 aday çıkarsa ne olacağını hiç mi düşünmediler?
anayasa mahkemesi bu durumun anti-demokratik görüp de müdahale niye etmiyor? niye uyarı ve ceza vermiyor partiye?
açık imza almak ve gizli oy atmak nasıl bir iştir?? (gerçi inönü de zamanında açık oy gizli sayım yaparak bunları da aşmıştı)
delege kuyruğa giriyor imza atacak kim aday olsun diye ve sadece birine atabilecek! iki kişi biren aday olsun, bir konuşsunlar, projelerini açıklasınlar sonra karar vereyim? yok!
imza atıyorsun kağıt önünde kimin kime imza (oy) verdiğini görüyorsun kabak gibi, bu adil mi? demokratik mi? ondan sonra türkiye demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olmalıdır! önce kendine bak demezler mi?
aday adaylarının konuşamadığı, yapılan tüm konuşmaların sürelerinin 2/3 ünü deniz baykal'ın yaptığı bir kurultay neye kurulmuş acaba?
istemeyen çeksin gitsin, kendine parti kursun anlaşı nedir?? bu senin partin midir? babandan mı kaldı? rakiplerine amatör siyasetçi diyebilecek kadar küçülen ve kendini şirket patronu sanan bu genel başkan mı türkiye'yi yönetmeye aday??
ve klasik son:
(bkz: yazık)
- maalesef komedinin son perdesidir bu kurultay.chp 22 temmuz seçimlerinde ağır bir mağlubiyet almıştır.bu kurultay mağlubiyet sonrasındaki ilk toplanmadır.insan ister istemez en azından bu seçim mağlubiyetinin nedenleri üzerine görüşlerin ele alınacağı, hatanın ne olduğu, ya da en azından "kardeşim biz hep doğruları söylüyoruz ama yine de niye bu oylarımızı artıramıyoruz" tarzında dahi bir eleştirinin dile getirileceği ortam oluşmasını bekleyenler için yeni bir düş kırıklığından başka bir şey değildir.
artık kurultaylarda ideolojk tercihler, yeni açılımlar, yeni siyaset yapma biçimlerini tartışmayı geçtim, en ağır seçim mağlubiyetlerinin bile tartışılmadığı tek adam ve tek bakış açısının hakim olduğu bir düzene tamamiyle girdiğinin göstergesidir bu kurultay chp'nin.
eğer bu parti ülkedeki diğer benzerleri gibi sağ yelpazade yer alan herhangibir parti olsaydı bu kadar umursamazdık ama bütün yanlışlarına ve eksiklerine rağmen hala ülkede sol ve sosyal demokrasi için umut besleyen geniş kitlelerin iktidara taşıyabileceği tek örgütsel tercih gibi görünmesi bu ülke için gerçekten büyük bir şansızlıktır.
- (bkz: deniz baykal/@2373526)
- tüylerim diken diken özetini izlediğim kurultay. o kadar konuşmuş ki sayın deniz baykal insanlar uyumaya başlamış. demokrasi ayıbının ötesine geçmiştir. kendine muhalefet olan insanlara yüklendikçe yüklenmiş kürsüden ama nedense cevap hakkı doğmamış muhalefet kesimine. sonra yeni chp meclisini seçerken muhalefet olanları itmiş dışarı. şimdi soruyorum ak partiyi eleştirirken, parti içinde demokrasi yok derken, bizim çağdaş dediğimiz, milyonların! oyunu almış sözde aydınların partisi chp'de neler oluyor. çok mu farklı yani. bir şekilde kitabına uydurup kendine muhalefet yapılmasını istemiyor. herkes biliyorken sorunun deniz baykal'da olduğunu, seçimlerin deniz baykal yüzünden kaybedildiğini neden hala bu adamı tutuyorlar bu partinin başında anlamıyorum. kendilerini o kadar inandırmışlar ki iki torba kömüre yenildiklerini kendilerine dönüp bakmıyorlar bile. hadi öz eleştiri yapamıyorsunuz. bırakta gözünüzü açacak adamlar bari kalsın. ama türkiye'nin muhalefeti, kendi içinde muhalefet istemiyor işte bu kadar açık.
- chp'ye oy vermedim, sırf deniz baykal yüzünden. chp'nin bu halde olmasının sebebini deniz baykal olarak görenlerden"dim".
ancak tarhan erdem'in
14 nisan 2008 tarihli, http://www.radikal.com.tr/... linkindeki,
24 nisan 2008 tarihli, http://www.radikal.com.tr/... linkindeki,
28 nisan 2008 tarihli, http://www.radikal.com.tr/... linkindeki
ve ismet berkan'ın
22 nisan 2008 tarihli, http://www.radikal.com.tr/... linkindeki,
yazılar gibi yazılar ve de son olarak bu kurultayda chplilerin genel hal ve tavırları beni katiyen inandırdı ki chp'ye bugüne kadar oy vermediğim gibi bundan sonra da oy vermeyeceğim. çünkü chp'de değişecek hiç bir şey yok. liderin ismi değişse bile kişiliği değişmeyecek. yapı sabit kalacak.
zamanında bülent ecevitin ismet paşa'ya sen yaşlandın artık çekil demesi, deniz baykal'ın chp'de gençler için parti içi demokrasi mücadelesi vermiş olması ne kadar ironiktir. 26 nisan 2008 kurultayında beni gülümseten tek şey bu ironi oldu. bu partiye bu reva mıdır?
edit: köşe yazılarının ardı arkası kesilmiyor maşallah.
avni özgürel, radikal, 30 nisan 2008 http://www.radikal.com.tr/...
zülfü livaneli, vatan, 23 nisan 2008 http://w9.gazetevatan.com/...(tuygun, 29.04.2008 16:22 ~ 30.04.2008 09:05)
- 3 saate yakın sinir dingiltedici konuşan, konuştuklarıyla yaptıkları örtüşmeyen, istenmeyen başkan deniz baykalın tekrar seçildiği kara bir kurultay.hiç kimsenin istemediği bir adamın defalarca ve ısrarla genel başkan seçilmesinin cumhuriyet halk partisinin ilkeleriyle tezatlık oluşturan bir durum olduğunu düşünüyorum.bu nasıl halkçılık, bu nasıl demokrasi, bu nasıl milli irade, milli egemenlik çok merak ediyorum.tayyip'in kömür, para dağıtarak oy toplamasına karşı çıkan bu zihniyetin partiyi kendi candaş ve yandaşlarıyla doldurarak defalarca kendisinin seçilmesini sağlamasının bu durumdan farkı nedir çok merak ediyorum.ve yine merak ediyorum böylesi diktatörce bir gelişimin cumhuriyet halk partisince gerçekleştirilmesi nasıl olabilmektedir???
(baykal hep genel başkan hep genel başkan hep baykal)
- iddaanın , deniz baykal'ın kazanması ihtimaline 1.0 oran verdiği kurultaydır.
- bu son kurultay ile neticelendi ki baykal'ın tüm politikası parti içi ile sınırlı. tüm enerjisini parti içi muhalefeti bertaraf etmek için veriyor. konuşmasını dinledim, ana muhalefet partisi lideri olarak "olağan kurultay"da ne 22 temmuz seçimlerinin hezimeti üzerine kelam etti (etse de yüzde 4'lük başarıdan dem vururdu!) ne de önümüzdeki yerel seçimlere dair vaat verdi. sadece ve sadece parti içi muhalefete duyduğu öfkeyi kustu.
lafa gelince demokrasiden dem vuran, ilerici olduğunu savunan baykal'ın ve parti yönetiminin nedense parti içi demokrasisi fena halde sıçmakta. sanki totaliter rejimle yönetilmekteler, aday olabilmek bile büyük özveri istiyor. hele bir de aday adayı olunduysa vay haline! siyaset yasağı yiyorsun. ne diyeyim, düşman başına!
- akpnin parti tüzüğünden çok daha faşist bir parti tüzüğüne sahip bir partiden beklenmeyecek bir sonucun çıkmadığı bir kurultaydır.yazık olalı çok olmuştur;chp'ye,sola,türk halkına...
|