belki ilginizi çeker
  1. · emine erdoğan ın kanyon u kapatması
  2. · ne alaka amına koyayım
  3. · tokmakçı
  4. · hanım koş vaaz veriyorlar
  5. · yeşil sosyete
  6. · satılık cip 2009 model 15 000 km temiz türbanlıdan
  7. · 400 ytl lik murat 124 kullanan türbansız
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  6. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · terk ettikten sonra geri dönen sevgili
  9. · çığlık

250 milyarlık cip kullanan türbanlı  

sayfa  / 3
  1. (bkz: hanım koş vaaz veriyorlar)

edit: bunun üstünde bir giri vardı. dinimizden örnek verip türbanlının cip kullanmakla dinimize ne kadar aykırı işler yaptığı konusunda vaaz veren bir giri. önce kendi çevresi yanlış anlamasın diye "ben dindar değilim, anlayana" diye bir edit gelmişti ama ayar hazımsızlık yapmış olmalı ki giri silinmiş.
    (aksamustune dogru kis vakti, 17.03.2008 22:34 ~ 20.03.2008 22:54)
  2. türbanlı olanın çok parası olamayacağı, kazandığı bok gibi paranın bir kısmını lüks araba alarak (he pardon cip'ti) har vurup harman savurmaya hakkı olmadığı mantığı oluşturulmuş sanki. kanımca 300 milyarlık cip kullanan ya da tirilyonlarca geliri olup kokainde, kumarda harcayanlardan daha çok hayır yapan insandır kendisi.

(bkz: ne alaka amına koyayım)
    (aberrant, 17.03.2008 22:44 ~ 22:50)
  3. türban taktığı yetmezmiş gibi bir de pahalı ciplere binen kendini bilmezin tekidir. sallandırıcaksın iki tanesini taksim'de bak bir daha yapabiliyorlar mı? ulan ben var ya... neyse bişey demiyorum.
    (emigrant, 17.03.2008 22:53)
  4. yargıtayın derhal iddianeme hazırlayıp anayasa mahkemesine başvurması gereken bir durumdur.
    zira kız türbanlıdır cip ise laik bir arabadır cumhuriyetin temel ilkelerine aykırı bir durumdur.
    (eser, 17.03.2008 22:53)
  5. (flush royale, 17.03.2008 23:00 ~ 23:01)
  6. bir diğer versyonu da emine hanım!?!'ın* mağaza kapatıp alışveriş yapmasıdır. bunlar da pek dini bütün insanlar canım.

(bkz: emine erdoğan ın kanyon u kapatması)
    (pasteteux, 17.03.2008 23:03 ~ 23:03)
  7. (karmapolisimge, 17.03.2008 23:27)
  8. ben bunlardan bir tanesi yüzünden kaza yaptım. başı bağlı ve araba büyük olduğundan sağ ve solu görememesine rağmen sağ şeritten sola dönmeye çalışınca benim önüme kırdı ve ben de sürücü kapısını göçerttim. ancak aynı zamanda gerizekalı da olduğundan kapısını açtı, aşağı indi ve bana bağırmaya başladı. jipin yanındaki plastik çıtada sürtünmeden oluşan bir lekeyi göstererek "ben bunu değiştirteceğim, parasını ver" dedi. ertesi gün kapısını gördüğünde çok morali bozulmuştur muhtemelen.

(bkz: bu da böyle bir anımdı)
    (obsess completely, 17.03.2008 23:36)
  9. 250 milyarı olan türbanlıdır.
    (easy company, 18.03.2008 00:11)
  10. (sıcak ekmek al he, 18.03.2008 00:13 ~ 00:29)
  11. son 7 yıl içerisinde caddelerde bolca görülmeye başlanan kesim.

(bkz: ben bunu gördüm)
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 18.03.2008 00:29)
  12. muhtemelen 250 milyardan çok daha fazla parası olan, herkesten daha fazla yapması gerekeni bilen ama bu konu da bile kimseye hesap vermek zorunda olmayan kişidir. ne parasının hesabını nede arabasının markasının hesabını kimsyee vermek zorunda değildir.kimsenin de sorgulamaya, hesaba çekmeye hakkı yoktur. türbanlı olmayan ama parası olan bir kiz nasil biniyorsa o arabaya o kızin da en az diğeri kadar hakkı vardır.binilecek arabanın da türbanli olunup olunmamasına göre değişmesi de saçmalıkların en alasındandır.bazılarının da utanmadan bunu sorgulama hakkını bulması da 'bu ne cürre't denebilecek türden bir yaklaşımdır.
    (zamansiz, 18.03.2008 00:37)
  13. uğruna kazalar yapılan, kafa göz kopan, köprüler yıkılan türbanlıdır, insan değildir.. 250 milyarlık cip marka cipiyle caddelerde fink atan, sabahtan akşama kadar "250 milyarlık cipimle birisine kaza yaptırsam" güdüsüyle sokaklarda at koşturan, pardon cip gazlayan türbanlıdır. 260 milyarlık cipin olsun, türban tak, seni konuşalım arkadaşım..

edit: bkz kullanmıyorum, zira götüm yemiyor..
    (sıcak ekmek al he, 18.03.2008 00:39)
  14. öncelikle: tdk ya göre, hertürlü arazide kullanılabilen motorlu taşıta cip denir. (bkz: tahsil cehaleti alır)

250 milyarlık cip kullanan türbanlının gözümde diğerlerinden hiçbir farkı yoktur, diğer cipli insanlardan. bu araçlar arazi aracı olması amacıyla üretilmiş 4x4(4wd), yüksek ve sağlam şeylerdir. ama günümüzde statü farkının simgesinden başka bişey değil. en çok benzin ya da mazot yakan bu araç grubudur. düşünün 2, 2.5 ton araç 2 ile 8.3 litre arasında motor ve sürekli 4 çeker. türbanlı ya da türbansız farketmez, bu tankvari şeylerle istanbul trafiğine girmek insanın çocuklarını kendi elleriyle öldürmesidir. bir de bunlarla hergün işe gidip gelenlerin olduğunu düşünürsek...
    ben türbanın dinini yaşamak isteyen bayanların, kullandığı bir bez olarak görmek istedim. ne bileyim... herşeylerini tartıştık da cipleri mi kaldı ama. daha tutarlı daha efendi görünürler, fifty cent gibi navigator'e binmek yerine hybrid civic'e binseler.
    neyse kimsenin arabasına karışmak bize düşmez. cip kullananları eleştirmek yerine, türbanlı cip sahiplerini eleştirmek de saçma. bana kalsa cayenne dışında cip kullanımı yasaklarım zaten. o da benim zaafım.
    (akarui, 18.03.2008 00:43 ~ 00:45)
  15. türbanlıların hepsinin islamın bütün şartlarını yerine getirdiğini veya getirdiğini iddia ettiğini sanan dar kafalıların garipsediği kadın.

saçmalıyorsunuz.

1) islam'ın bütün şartları derken neyi kastediyorsunuz? sizin kafanızdaki şartları mı? diyanet'in söylediklerini mi? yoksa türbanlıların genelinin kafasındaki şartları mı? herkesin inandığı dini kafasına göre yorumlama hakkı olduğunu hala öğrenemediniz mi? islam'ın kurallarının devlete bağlı herhangi bir kişi veya kurum (diyanet işleri başkanlığı) tarafından belirlenmesinin, savunduğunuzu sandığınız laikliğe aykırı olduğunu kafanız almıyor mu?

2) farzedelim ki bütün insanların kabul ettiği ortak bir islam görüşü olsun. bu görüşe uymayanları ayıplamanın, ikiyüzlü saymanın o aşağıladığınız, korktuğunuz iran'da yapılanlardan ne farkı var?

3) fakir fukaraya yardım etmenin sadece islam'ın bütün kurallarına (madde 1'e bak) uyanların ya da zenginlerin sorumluluğunda olduğunu mu sanıyorsunuz? siz ne yaptınız o fakir fukara için? diyelim ki çok şey yaptınız, varınızı yoğunuzu kızılay'a bağışladınız. bu size diğerlerini tenkit etme hakkını verir mi?

türbanlılara bok atmak için neden hep böyle aptalca yollar seçiyorsunuz?
    (arabin intikami, 18.03.2008 01:00)
  16. hayırsever bir kadındır.

zira şimdi aldığımız bir habere göre 250 milyarlık cip kullanan kadın 250 milyarlık cipini türk hava kurumuna bağışladığını açıklamış. artık hepimiz gidip yatabiliriz.
    (emigrant, 18.03.2008 01:07)
  17. genellemenin bokunu çıkartmak için bahane edilendir.

ben de genelliyorum hadi bakalım:

ordu var.

girmek istediğinizde soyunuzu sopunuzu araştırırlar. özellikle üst kademelerdekilerin eşlerinin hiçbiri (hadi çoğu diyelim) başını örtmez.

şimdi, türk halkının çoğu orduyu en güvendiği kurumların listesinin başına koyuyor. yani neymiş? türk halkının çoğu başını örtenleri hoş karşılamıyormuş.

saçma oldu değil mi...

bi daha deneyelim:

chp'ye oy verenler chp'nin bütün icraatlerini kanlarının son damlasına kadar savunurlar. yoksa neden oy versinler ki?

bu da mantıksız oldu...

bi daha o zaman:

akp'li bazı belediyeler aile fertlerinin başının örtülü olmasını sosyal yardım almak için şart koşuyorlar. dolayısıyla akp'ye oy veren %47 dış görüntüsünü (ve istemeden de olsa gelecek nesilleri) para uğruna satmaktadır.

bu sefer oldu mu? işine gelince olur tabi...
    (arabin intikami, 18.03.2008 01:58 ~ 17:22)
  18. parayı cipe harcamamış olsaydı acaba ülke için hayırlı bir iş yapar mıydı diyede soralım. zira sadece ayağını yerden kesen bir taşıt almış olsa artan parayı hayıra bağışlayacağını kim garanti edebilir. gayet kalkıp kuran kursları için elinden gelen yardımı ardınada koymayabilirdi. gayet belki şehrin götünden göbeğinden fırlayan veya fırlayacak olan camilere yatırımdada bulunabilirdi. ya da belki istanbul'un güzel ve güvenli olarak adledilen semtlerinden bir ev alıp oraya uzaktan gelen akrabasınıda yerleştirebilirdi. bunlar dışında parayı yetime ya da açada bağışlayabilirdi. ancak ülkede bu kadar istismar edilen dinin, göya etiketli kullarından parasını sadece hayırlı işler için kullanmasını istemek biraz fazla iyi niyetlilik olur. sonuçta üstad tan ne gördülerse onlarda onu yapıyor. (bkz: gemicik) ağır basan sistem ne ise önceliklerde o doğrultuda şekillenmekte.
    (youseewhathappenslarrythiswhathappenslarry, 18.03.2008 02:23 ~ 05:50)
  19. (a day in the life, 18.03.2008 09:58)
  20. araba kullanan her türbanlının mal varlığının hesaplanmasını isteme hissi uyandıran olay. çünkü o türbanlıdır kesin yeşil sermayeyle elde etmiştir bu kadar parayı ve kesin çalmıştır birilerinin hakkını yiyerek almıştır o arabayı.
    lüks arabayla geziyorsa kesin çelişkidir zaten. neden çelişkidir çünkü türbanlısın ve islamda gösteriş yoktur. bunu kim söylüyor? ben söylüyorum. e ben neyim? müslümanım. bana günah olmaz mı? olmaz herhalde çünkü ben türbanlı değilim !!
    asıl yaman çelişki bu olsa gerek.
    (kopekbaliginingozundekibugu, 18.03.2008 10:46 ~ 10:47)
  21. aslında karşı devrim süreci 1960 ' ların ortalarında başlamıştır bana göre. türkiye ' de tarikatların ve cemaatlerin siyaset sahnesine çıkmak için çaba göstermeleri , dini siyasete alet etmeleri bu döneme denk gelir. tarikat ve cemaatlere mensup olmayan siyaset adamları da tarikat ve cemaatlerin itici gücünü , oy potansiyelini iyi kullanmışlardır doğrusu. 70 ' lerin sonuna gelindiğinde tarikat ve cemaatler çok güçlü değillerdi ama merkez sağın şemsiyesi altına girerek kendilerini koruyup , iktidarın nimetlerinden faydalanabiliyorlardı. 80 ' lerde kışla düzeniyle faşizme geçilmesi , ardından faşizmin kulak memesi kıvamına gelişiyle birlikte tarikat ve cemaatler hem iktidardan hem dünyevi zevklerden yararlanmayı bildiler. gariban tarikat ehlinin payına ise gariban sosyal demokrat memurun payına düşen düştü.
    türkiye ' de eğitimsiz , işsiz kitlelerin hatta - daha elitist bir yaklaşımla söyleyelim - yığınların , 80 sonrası özendirilen hayata ulaşmaları ancak tarikat ve cemaatlerin güdümüne girmeleri , onların sadaka düzeninden yararlanmaları ile mümkün olabildi ve olmaktadır. aidiyet duygusu , sömürü düzeni karşısında yıkılmak üzere olan bireyin kendisi sarıp sarmalayacak tarikata direnmesini engellemekte , tarikatın sunduğu nimetler bireye cazip gelirken birey tarikatı sorgulamamaktadır. daha şanslı olup tarikat vasıtasıyla iktidara yanaşabilenlere ise allah yürü ( t ) ya kulum demekte , kulu da yayan yürüyecek değil ya kendisi uçağa illa ki türbanlı eşi de cipe binmektedir. işte sizin bahsettiğiniz 250 milyarlık cip budur.
    (albertkamuvicdanı, 18.03.2008 10:54)
  22. bir de bunlar sol diye midir nedir, sinyal kullanmazlar. langırt diye çıkarlar yola. mecburen durursun.
    (jenesaispas, 18.03.2008 12:09)
  23. islam dininde israf haram mıdır? evet.
    islam dininin dışında, israf, insanı vicdani olarak rahatsız eder mi? evet.
    peki, hepimiz cebimizdeki para miktarınca harcama yapıyor muyuz? yapıyoruz.
    paramızın miktarına göre bir evde oturup, ona göre bir arabaya biniyoruz, ona göre alış-veriş yapıyoruz.

asgari maaş alan biri, çocuğuna gömleği pazardan 5 liraya alır. maaşı 1000 ytl olan biri ise çocuğuna gömleği lcwaikiki'den 25 liraya alır. maaşımıza, cebimizdeki paraya göre arabamızın markası kalos, polo, megane, passat... şeklinde değişmiyor mu? biraz paramız olunca, arabamızın modeli yükseltir, daha nezih bir semte taşınırız.
    '' efendim, neden 250 milyarlık cipe biniyormuş, 30 milyarlık araba neyine yetmiyormuş.''
    peki, passat'a binen neden kalos'a binmiyor?
    neden cihangir, beşiktaş, ortaköy yerine, bağcılar, esenler, sefaköy'de oturmuyoruz?
    neden 90 liralık nike çanta yerine 20 liralık çanta takmıyoruz?
    neden 140 liralık adidas ayakkabı yerine, 40 liralık spor ayakkabı giymiyoruz?
    neden dışarıda 5 kişi kebap yiyip 100 lira vereceğimize, 2 kilo kıyma alıp evde köfte yemiyoruz?
    ucuz olan neyimize yetmiyor o zaman, aynı mantıkla sorarsak?

bunların hepsini yapan biziz; sen, ben, o...böyle yaşıyoruz çünkü, paramız yettiğince lüks yaşıyoruz. kimse passat arabasını satıp yerine kalos alıp, üstünü fakirlere dağıtmıyor, dağıtmaz da zaten...
    şimdi herkes elini vicdanına koysun, polo'ya binen, passat'a binen adam-kadın neden cipe binmesin? yada hangimiz elimize anahtarı verilen bir cipi geri çeviririz? eğer israfsa, yukarıda saydıklarımdan dolayı hepimiz büyük, küçük israf yapıyoruz.

ama ''arkadaşım, ben 250 milyarlık cipe binilmesin demiyorum, türbanlı neden biniyor?'' diyorsanız eğer, şunu unutuyorsunuz; türbanlı dediğiniz kişinin, sizin, benim gibi bir insan olduğunu, sizin, benim isteklerimden ne fazlasını, ne de eksiğini istediğini..
    ''efendim, ama o dindar.''
    kime göre, neye göre dindar peki? başörtüsü ne imanın şartıdır, ne islamın şartıdır. kuran'da geçen bir hükümdür. gıybet etmemek, yalan söylememek, haram yememek, israf yapmamak gibi. bir farkı yoktur. insanın başındaki başörtüsü kimseyi kimseden ne dindar yapar, ne dinsiz yapar.
    o, 250 milyarlık cipin hesabını verecekse eğer, bizde nike çantamızın, adidas ayakkabımızın, polo arabamızın hesabını vericez.
    tabi önce önyargılarımızdan kurtulup, kendimizi eleştirmemiz gerekiyor, başkasının neye bindiğiyle, ne giydiğiyle, ne yediğiyle uğraşıcağımıza.
    ama bunu yapmak zor değil mi? başkası yerine önce kendimize bakmamız. halbuki diğeri ne kolay, hakkında at tut, hakaret et, eleştir, demediğini bırakma.
    hakikaten başkasının arabasından sanane, banane, kime ne?
    (kabuk adam, 18.03.2008 14:31 ~ 14:35)
  24. 250 milyarlık jeep kullanan paris hiltona nazaran daha mantıklı bir şey yapan insandır.
    zira ötekinin götüne giymeye donu yok jeep kullanıyor. bu ise baştan ayağa bütün ihtiyaçlarını gidermiş iş jeep almaya gelmiş.

durun ya ne kızıyonuz, yoksa jeepi yalnızca götüne giymeye donu olmayanalar mı kullanıyor?
    öyle değil? haa anladım götüne don giymeyenler, evet bence de mantıklı kim götüne don giymiyorsa kullansın diyorsun. tamam anladım evet.
    (gomünüst, 18.03.2008 14:43 ~ 20.03.2008 09:05)
  25. saçının bir telinin görünmesi ile dikkat çekip erkekleri tahrik edeceğine inanırken, 250 milyarlık ciple dikkat çeken ve bunda bir sakınca görmeyen kişidir.
    (arapbebek, 18.03.2008 14:54)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil