23 mart 2008 galatasaray denizlispor maçı   

adana çık aradan

1. turkcell süper lig'de galatasaray ile denizlispor takımları arasında ali sami yen stadı'nda saat 19.00'da yapılacak olan maç. maç biletlerinin satışına 80 ile 22,5 ytl arasında değişen fiyatlarla biletix gişelerinden başlandı. maçın hakemi aytekin durmaz.
    (endoplazmik retikulum, 20.03.2008 18:21)
  2. ilk 11'lerin belli olduğu maçtır
    galatasaray

aykut
    sabri
    servet
    emre güngör
    volkan yaman
    barış
    m. topal
    okan buruk
    arda
    ümit
    hakan şükür

denizlispor

souleymanou
    bülent
    kratochvil
    fatih y.
    carlos alberto
    hasan
    abraham
    serhat
    moreira
    yusuf
    selahattin

okan buruk ilk 11'de oynayacağı ve shabani nonda'nın yedek kulübesini boyluyacağı maç olacak. aman nonda ne sandın sen kendini hakan abin, sabri kardeşin 5 maç kötü oynasa da ilk 11'de oynar ama sen 1 maç bile kötü oynayamazsın insan değilsin sen zaten makinesin her maç süper oynuycan. aaa ayıp ayıp 1 maç kötü oynanır mı hiç çok ayıp vallaha
    (benikoyupgitmeneolursun, 23.03.2008 18:26 ~ 18:37)
  3. servet çetin'in golüyle 2 - 1 olan maç.
    (asymmetry, 23.03.2008 20:52)
  4. denizli kalecisi souleymanou'nun 88 de attığı golle 2-1 olan maçtır.
    fenerbahçe'nin liderliğine bir etkisi olmamış maçtır.
    (konu mandalı, 23.03.2008 20:53)
  5. bütün sezon hiç oynamadığı halde ilk onbir çıkan okan buruk'un dakika 32 de attığı golle beraberliği sağladığı ve galatasarayı ipten alan servet çetinin dakika 88 deki golüyle 2-1 biten, galatasarayın şansının bir kez daha yaver gittiği maç.
    (tengizkaan, 23.03.2008 20:56)
  6. servet'in* neredeyse bir 30 dakika forvet mevkiinde oynadığı ve sonuçta galatasaray'ın biraz da şansıyla galip geldiği karşılaşma.

denizlispor ilk golü bulmasına karşın özellikle ortasaha ve hücumda organize olamaması sebebiyle ofansif anlamda pek varlık gösteremedi. galatasaray'ın baskılı olduğu anlarda geliştirdikleri kontra ataklar haricinde dişe dokunur bir şey yapmadılar. ancak defansta oldukça sağlam motive oldukları belliydi.

her ne kadar galatasaray'ın ilk golünü belki de sahanın en kısa oyuncusu okan buruk'a attırmaları hata olsa da, bu golden son dakikaya kadar galatasaray'ın tek kale oynadığı uzun süre içerisinde defans oyuncuları her gelen topu uzaklaştırırken, souleymanou da kaleye gelen gollük pozisyonları iyi çevirdi.

maç genelinde barış özbek(ki sonra çıktı) ve hakan şükür galatasaray adına sahanın en kötüleriydi. hakan'ın nasıl oyunda kaldığına hayret ediyorum. bu eksiklikten olsa gerek servet takımının gol aradığı dakikalarda bir hücum oyuncusu gibi çalım attı, ara pasları verdi, kafa toplarına yükseldi ve sonunda souleymanou'nun büyük hatasını değerlendirip golünü yazdı ve takımına 3 puanı getirdi.

iddia ediyorum, servet'in pozisyonunda hakan şükür olsaydı o topu takip etmez ve golü atamazdı. ama servet hatalar da yapsa o kadar azimli oynuyor, o kadar çok istiyor ki maçı galatasaray yönetiminin sezon sonunda çıkarıp bir +500 bin dolar vermesi gerek kendisine. tekrar bir taraftar olarak teşekkür ediyorum.

sonuçta galatasaray benim beklediğimin aksine zorlu geçen bir mücadeleden galip ayrılmayı bildi. maçın iyileri; her ne kadar hata yapsa da souleymanou, çağdaş, arda turan ve servet çetin'di.
    (sycrone one, 23.03.2008 21:04)
  7. bu maçla ilgili ne söylenebilirki tamamen piyangodan gelen bir golle alınan galibiyet dersek abartmayız. zaten maçtan önce şöyle bi kadroya baktığımızda herşey ortadaydı. son haftalarda tel tel dökülen bir arda turan ki bu maçta biraz daha fazla çabalamasına rağmen ahmet akçan'ın hakan şükür korkusuyla kabak onun başına patladı ve oyundan alındı, ilk kez ilk 11'de başlayan ve iyide oynayan okan buruk ve forvet hattında en kötü shabani nonda'dan dahi daha berbat bir top oynayan hakan şükür. zaten bütün bu negatif ve pozitif değerlerin toplamı galatasaray'ın maçı ya ümit karan'ın ekstra yaratıcı bir gol ya da mehmet topal ve volkan yaman'ın uzaktan atacağı ekstra goller ile alacağını belli ediyordu. nitekim maç 1-1 olduktan sonra özellikle sabri sarıoğlu ve serkan çalık tarafından yapılan acemilikler ve ahmet akçan'ın hakan şükür'ü oyundan alma korkusu sebebiyle galatasaray'ın işi allaha kaldı. derken 88'de yine suleyman hamido'nun büyük bir hatası ile servet golü buldu ve galatasaray çok kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı. çok kafa ütülemiş olabilirim ama ben bir galatasaraylı olarak artık isyan ediyorum. hakan şükür'ün ve şu anki futbol anlayışının büyük hedefleri olan bir galatasaray'da yeri yoktur. eğer takıma abilik yapması isteniyorsa lütfen futbolculuk hayatını noktalayıp galatasaray'a menejer olarak hizmet etsin yeterki bu anlamsız forma ve oynama hırsıyla zarar vermesin sevdiği camiaya. bir futbolcunun ''belki iyi oynar'' zihniyetine dayanarak kötü olmasına rağmen kendisine forma verilmesi ve daha iyi oynayan bir oyuncunun bu şekilde ezdirilmesi hem galatasaray için hemde hakan şükür'ün yedeği nonda!! için gerçekten büyük bir kayıp. zaten sezon ortasında gol krallığına oynayanan bu adamın şimdi yok olmasının ve küsmesinin tek sebebide takımda hakan şükür ismi adı altında rekabet anlayışının katledilmesidir. bu gün hakan'ın 90 dakika oyunda kalmasının tek sebebi ahmet akçan'ın kendisini oyundan almaktan korkmasıdır.
    (benikoyupgitmeneolursun, 23.03.2008 21:05 ~ 21:18)
  8. galatasaray' ın ikinci yarıdaki baskılı oyunun meyvesini servet çetin' in golüyle aldığı maçtır. ikinci yarının neredeyse yüzde 90' ı denizlispor yarı sahasında geçmiş ve galatasaray haklı bir galibiyet elde etmiştir.
    (abberline jack ın peşinde, 23.03.2008 21:06)
  9. 90 dakika 11 kişi defansa kapanan ,rakip kaleye sadece 3 şut çeken , hiç korner kullanmayan denizlisporun beraberliği kurtaramadığı maç olmuştur.hayır anlamadığım nokta ligdeki durumun bu kadar rahatken neden 11 kişi 50 dakika sahana kapanıyorsun? üstelik galatasaray 3 puan için bütün riskleri almış cümbür cemaat kalene yükleniyor , 3-5 atak geliştirsen illa ki golü bulacaksın.güvenç kurtar'ın vizyonu öğrenmemiz açısından yararlı bir maç olmuştur.

galatasaray'da maçın en iyisi mehmet topal'dı.yine hatasız bir maç çıkarırken zaman zaman uzaktan çektiği şutlarla da tehlikeler yaratmaya çalıştı.ümit karan , hakan şükür ve barış özbek çok kötüydüler.özellikle barış özbek için ayrı bi paragraf açmak gerekiyor.sezon başından beri bu takımda nasıl yer bulduğunu hepimiz biliyoruz.tek bir özelliğinden dolayı : çok koşması , çok pres yapması.ama görünen o ki 3-4 haftadır barış bu özelliğini de kaybetmiş durumda.o halde bu adamı bu takımda oynatmak şu an için hatadır.teknik kapasitesi zaten yerlerde sürünen bir oyuncunun takıma mücadele açısından da hiç bir şey katmamasına tahammül edilemez.ahmet akcan'ın serkan'ı oyuna sürmesi çok yerinde bir karardı fakat nonda'yı alırken arda'yı çıkarması da o derece hataydı.madem servet'i de forvete yollıcak kadar risk alıyorsun o halde sabri'yi çıkartması gerekiyordu.

souleymanou maç boyunca yaptığı kritik müdahelerle galatasaraylı forvetlere geçit vermezken son dakika da büyük hatasıyla takımını hakketmediği bir puandan kurtarmış oldu.bir de denizli yardımcı antrenör'ün yaklaşık 70. dakikaya falan girerken gidip soulemanou'yla bir konuşması var.o dakikadan sonra yavaş hareketleri ve zaman geçirmeye yönelik davranışlarıyla beni çileden çıkarmıştır.neyse ki sonunda da hakkettiğini bulmuştur.öperim gıdıktan süleymancım.

edit: hakemlerden bahsetmeyi unutmuşum.orta hakem aytekin durmaz fena bir maç yönetmedi fakat 2 yan hakem büyük hatalar yaptılar.her iki devrede ümit karan'ın 2 defa kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda yanlış ofsayt bayrakları kaldırarak olası golleri engellemiş oldular.
    (guanoapes, 23.03.2008 21:30 ~ 22:23)
  10. servet'in golünde ilginç olan, forvet oyuncularının tamamının topa mal gibi bakarken servet'in topu takip etmesi ve topu görünce;

- heh, şimdi amuna kodum

dercesine kafasıyla topun ırzına geçmesidir kanımca.

burada suleymanou'ya da aç bi parantez, di mi? sen bütün maç boyunca olmadık topları tut, sonra da olmayacak bir hata yap, ne diyorsun suleymanou?

- abi, ibrahim abinin de dediği gibi, zaten onu da tutsam, denizli'de değil, empoli'de oynuyor olurdum.
    (everdead, 23.03.2008 21:53)
  11. kendi açımdan kıçı iyi kurtardığım,servet'in golüyle galeyana gelip kapalı(tribün) alta düşmeme sebep olabilecek bir maçtı.yalnız bir an sabri'nin kafayı gözüme kestirmiştim,salıverecektim kendimi ama olmadı işte,tuttu arkadaş sağolsun...
    (farazi, 23.03.2008 23:24)