belki ilginizi çeker
  1. · ankara da su kesintisi
gündem
  1. · ece gürsel
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · cehennemin girişinde yazan söz
  4. · öğretmenler günü
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · babaların garip huyları
  8. · fotoğraf samimiyeti
  9. · melih gökçek

22 temmuz dan sonra suların kesilmesi  

1. istanbul, ankara, izmir başta olmak üzere birçok ilimiz için muhtemel görünen durumdur.

ne hidroloji okudum ne de jeoloji ama söylenenlere göre ankara'da bir ay, istanbul'da üç ay yetecek kadar su kalmış. bu zamana kadar birkaç kez yağmur yağarsa, tarihi birkaç ay ileri atabilir. sonrasında ise içecek su bile kalmaz. yani zaruri ihtiyacı karşılayacak kadar bile su bulunamaz.
    mantıken böyle bir durumda şimdiden düzenli olarak su kesintileri yapılır ve barajlardaki suyun kullanımı zamana bölünür ki sonra zaruri kısmı karşılayacak kadar su kalsın.
    ancak halı yıkama, araba yıkama yasakları dışında gözle görülür bir önlem alınmadı.
    eskiden elektriğimiz, doğal gazımız yetersiz denilip düzenli kesintiye gidilirdi. bu duruma alışkın biri olarak şuan bir kesinti olmamasını yadırgıyorum. böyle devam edecekse sorun yok elbette.
    ancak bu durumun seçimlerle bir ilgisi olabilir diye de düşünmeden edemiyor insan. toplumun huzurunu kaçırmayalım ki yeniden seçilelim düşüncesi yüzünden sulara dokunulmuyor olabilir. imar izni konusunda aynı düşüncenin ne kadar etkili olduğunu bilmeyen yok.
    hal böyleyken 22 temmuz'dan sonra su kesintilerine hazırlıklı olmak gerek.
    (pokezat, 25.06.2007 15:03)
  2. (beyourself, 25.06.2007 15:14 ~ 15:14)
  3. suları kesecek kişinin , "memlekette su vardı da biz mi içtik?" diyerek savunacağı hadisedir..
    (kskaan, 02.07.2007 19:20)
  4. (nokia şarzı, 02.07.2007 19:42)
  5. (44leon44, 02.07.2007 20:23)
  6. sokaklarda haldır haldır halı yıkayanların, sanıyorum bir şaka olduğunu düşündüğü..
    suyumuzun azalması yönündeki bunca uyarıya rağmen hala anlamamakta ısrar ettikleri..
    sanıyorum çeşmelerden 'tısss' sesi geldikten sonra inanacakları felaket!

hala halı yıkayan pek değerli insanlar, arabaları için fütursuzca su harcayan muhterem şahıslar, 'aman benim harcadığım sudan ne olacak ki?' diyen nev i şahsına münhasır kişiler...

...inşallah o boşuna akıttığınız sularda boğulursunuz.
    (dolaylı tümleç, 03.07.2007 01:13)
  7. avcılar civarında kesilmeye başlanmıştır bile. özellikle büyükçekmece gölünün kuruma tehlikesi geçirmeyi aşıp, kurumaya başlaması işi netleştirmiştir. seçimlerin hemen ardından mazotu 1 ytl yapacak olan siyasi partiler, suyun mazottan daha pahalı olması riskine nasıl girebilecekler bilinmez.
    (ihaluyas, 11.07.2007 15:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil