belki ilginizi çeker
  1. · yaşar aydın
  2. · türk olmasından utanılan kişiler
  3. · stadyum spikeri
  4. · milli takım oley
  5. · ömer üründül
  6. · sefa uyumayın sefa
gündem
  1. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  4. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  5. · fotoğraf makinası olmayan japon
  6. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · observer
  9. · beklenen

21 kasım 2007 türkiye bosna hersek maçı  

sayfa  / 3
  1. 17 kasım 2007 norveç türkiye maçı nda alınan galibiyet sonrası bir hayli önemli hale gelen maç.yendiğimiz takdirde euro 2008'e gidiyoruz.beraberlik ve mağlubiyet alırsak norveç'in malta'da puan kaybetmesini bekleyeceğiz.
    (absolutely, 17.11.2007 22:08)
  2. avrupaya gitmek için bir 90 dakika daha bekleyeceğimiz maçtır.
    (yazar kafa, 17.11.2007 22:23)
  3. rıdvan dilmen'in "sol bekte hakan ünsal, sağ açıkta ben, ortada can abi (bartu), kalede de turgay abi (şeren) olsa da alırız" şeklinde öngördüğü maç.
    (garion, 17.11.2007 22:26)
  4. beni korkutan maç...

(bkz: @2084418)

korkuyorum... çok korkuyorum... çarşamba günü gelsin istemiyorum... o maça çıkıp o maçın başladığı gibi bitmesi ihtimalini göz önüne bile alamıyorum.

şu an televizyon açık. federasyon başkanı bu çocuklar avrupa şampiyonası'nda kupayı da kaldırırlar diyor, affan keçeci inandık başardık diyor, rıdvan dilmen turgay şeren ile ben oynasam can bartu çıksa alırız diyor. bir allah'ın kulu da evet sevinçliyiz ama bu takım malta ve moldova'yı yenemedi. çarşamba günü oynayacağımız rakibe bosna'da yenilmiştik demiyor.

seviniyorum ama korkuyorum. kadınların bir sözü var ya hani çok saçma gelen sürekli onu tekrarlıyorum.

(bkz: mutluluğumuz bozulacak diye çok korkuyorum)
    (hansvoralberg, 17.11.2007 22:32)
  5. bence kazanacağız ama düşündüğümüzden çok ama çok daha zor bir maç olacaktır. unutmayın milletçe stressli ortamları kaldıramıyoruz, soğukkanlı davranamıyoruz. gol atamadıkça stressimiz artıcak ve hata yapmaya başlayacağız. bu yüzden mutlaka maçın başında gol atmamız gerekiyor, eğer ki ikinci yarıya kalırsak, kalemizde ummadığımız bir gol bile görebiliriz. takımdaki oyunculardan hangilerinin soğukkanlı olduğu belli. gökhan gönül mutlaka bu maçta oynamalıdır. ayrıca norveç maçında beğenmediğim arda turanın yerine de gol atma potansiyeli ve kafa vuruşu daha güçlü olan tuncay şanlı oynamalıdır. ayrıca semih şentürk gibi ağır ve şansının yardımıyla gol atan bir forvet yerine de, eğer ki sakat değilse ümt karan ya da mehmet yıldız oynamalıdır diye düşünüyorum. ayrıca lütfen laubali ve ağır futbolcu yusuf şimşeği de oynatmasın fatih hoca. norveç maçında kaptırdığı topla kalemizde çok müsait bir gol pozisyonu verdik.
    (darkelf, 17.11.2007 22:47 ~ 22:48)
  6. bu gazla uçarı kaçarı yok kazanacağımız maçtır.

allahım ne olur beni bu giriyi yalamak zorunda bırakma. ne yapayım bizim ibnelere (sevgi anlamında kullanılan ibne) güven olmuyor.
    (solt, 17.11.2007 22:52)
  7. (bkz: son viraj)
    (karizmatik, 18.11.2007 11:27)
  8. tek farkla kazanacağımız maçtır. artık 1-0 mı olur 2-1 mi olur 3-2 mi olur bilemem ama g.. zoruyla alıp avrupa şampiyonasın gideceğimiz maçtır. tutturamazsam buraya yazın.
    (deklarema, 18.11.2007 15:32)
  9. çok önemli bir maç hem türkiye hem terim için...
    kaybettiğimizi düşünmek bile istemiyorum.norveç'i nasıl kendi sahasında devirdiysek, bosna'yı kendi evimizde yenmek daha kolay olmalı bizim için..
    en derin başarı dileklerimiz milli takımımız ile olacak.tek yürek olunmalı ve hiç olmaz ise bosna maçının sonuna kadar şu eleştiri yapmak için eleştiren herkese susmalarını tavsiye ediyorum.her ne olursa olsun türkiye temsil ediliyor.

psikolojik olarak yıkmaya çalışmak yerine,maç öncesi destek vermeliyiz,
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 19.11.2007 10:21)
  10. bir galatasaray'lı olarak keşke rıdvan dilmen isteği yerine getirilip ay yıldızlı formayla şöyle saçlarını savura savura oynasaydı da şimdiden kazanmış gibi davransaydık,lokum gibi bir kura beklentilerine girseydik dedirten maç.
    (jugador, 19.11.2007 11:43)
  11. maçın hakeminin ( eric braamhaar) sabıkasından dolayı çok tartışmalı hakem hataları sonucu kazanacağımız ve finallere katılacağımız maçtır. sanırım bu maça türkiye yi finallere çıkarmak için seçilmiş.

http://www.milliyet.com.tr/...
    (yeşil başlı gövel ördek, 19.11.2007 15:04 ~ 15:05)
  12. sol bekte haşmet (babaoğlu), sağ açıkta ben, ortada hıncal (uluç), kalede de hayrettin abi olsa da alırız dediğim maçtır.
    (ahmak ı hayal, 21.11.2007 10:14)
  13. isveç maçı gibi son dakikalar kadar 1-0 önde gidip son 2 dakikada 2 gol yiyerek mucize yaratabileceğimiz bir maç letonya örneğide var tabi.(bkz: milli göt oluşlar)

edit:az kalsın haklı çıkıyordum bosnalı futbolcular son dakka da maçı bırakmasa avrupa şampiyonası gene yalan oluyordu.ewt yendik hala daha ne olduu belli olmayan bizden daha fazla dertle uğraşan toplumsal travmadaki hala sırp tehdidi altındaki hıristiyanlaştırılamk ya da göç ettirilmek için sonsuz uğraşların verildiği yokluklar içindeki bosnayı onbinlerce kadının tecavüz çocuğu doğurduğu bosnayı yendik 3 gol yiyerek yenildiğimiz bosnayı yendik ey türk futbolu ne kadar büyükmüşssün fatih terim ne kadar usta hocaymışssın.
    (undeadtr, 21.11.2007 13:38 ~ 30.11.2007 17:54)
  14. her daim içimizde bulunan futbol hainlerinin hakkında kalemlerini konuşturmaya başladığı maçtır.

o değil de ben bu affan keçeci'ye beşiktaşlı olduğu için ,

oğuz çetin'e fenerbahçeli olduğu için ,

hami mandıralı'ya da trabzonlu olduğu için nefret besliyorum.

o yüzden kaybetsin milli takım.

hami'nin milli takımla alakası yok mu ?

kimin umrunda..

hainim ben hain!

edit: aklıma geldi de, ezelden beri villareal düşmanıyım ben.o yüzden nihat kahveci'yi de pek sevmem.evet evet artık tamamen eminim..kaybetsin!
    (guanoapes, 21.11.2007 13:45 ~ 13:46)
  15. maçı kazanmadan kendimizi galip ilan ettiğimiz maçtır.

(bkz: futbol sahada oynanır)
    (bkz: ummadık taş baş yarar)
    (horasco, 21.11.2007 13:47)
  16. maçın kazanılması ve 2008 avrupa şampiyonluğuna gidilmesi takdirinde kaba hesapla futbolcuların adam başı 250bin euro prim alacağı maç,insanin aklına ister istemez şu soru takılıyor milli forma için mi bu akşam ter dökülecek yoksa 250bin euro için mi?
    (düş işleri bakanı, 21.11.2007 14:30)
  17. ntv de gösterilen muhtemel 11 imize bakarak annemin kazanamayacağımızı ileri sürdüğü karşılaşma dediğine göre suat, hakan ve serhat ın eksikliğini hissedecekmişiz
    (ayabakan, 21.11.2007 14:45 ~ 14:45)
  18. kaybettiğimizde beni çıldırtacak maçtır.
    (ismini vermek istemeyen izleyici, 21.11.2007 18:54)
  19. türkiye'nin gergin gündemini değiştirmek adına muhakkak kazanılacak olan maçtır. norveç maçı gibi.

(bkz: sözlüğün insanı paranoyak yapması)
    (billie jean, 21.11.2007 19:08)
  20. semih'in yerine mehmet yıldız'ın oynaması gereken maç.

edit: öyleymiş zaten.
    (bulsaraa, 21.11.2007 19:42 ~ 19:44)
  21. zor geçmesi olası maç.en önemli sebebide bosna'nın kapasitesinden ziyade, türk takımının hücum konusundaki kısırlığı.norveç maçının zafer sarhoşluğu içinde gözden kaçan ayrıntılardan biride o maçta ceza sahası içinden gerçekleştirilmiş bir tane bile organize atak girişiminin olmamasıydı.kaleyi bulan 4 şutun hepsi ceza sahası dışından, bireysel yaratıcılıkla gerçekleştirilmiş şutlardı.ve bu durum sadece bu maça da özgü değildi.

forvet hattı kağıt üzerinde güçlü görünsede, bir türlü ortasaha ile senkron içinde olmamalarından dolayı maçlar az pozisyonlu geçmekte, özellikle kapanmasını bilen takımlara karşı hücum etmek neredeyse eziyet gibi geliyor bu takıma.yılların alışkanlığı şükür'le oynamanın getirdiği bazı kolaylıklar belkide daha yaratıcı olma yolunda köreltti takımı.

eğer iddia edildiği gibi bir yatma durumu olmayacak ve gerçek bir maç oynanacaksa zor geçmesi olasıdır.ama neticede futbol bu bakarsınız daha birinci dakikada gelen bir gol bütün sıkıntıları ortadan kaldırır.
    (kasaba insanı, 21.11.2007 20:07)
  22. faik çetiner maç başlamadan maçın harika bir özetini yapmıştır:

"bu maç üç ihtimalli bir maç.. 1-0, 2-0, 3-0"

(bkz: inşallah)
    (misuf, 21.11.2007 20:15 ~ 20:15)
  23. akıllanmayacağımızın en yeni kanıtı. buyurun.
    biz ezilmedik bosna'ya bir kaç hafta önce; moldova, malta karşısında futbolu yeni yeni gelişen üçüncü dünya ülkeleri gibi rezalet bir oyunu biz oynamadık; yunanistan'a iç sahada maçı biz vermedik; şimdi farka doyamıyoruz. böyle imparatorun böyle taraftarlarının olması tabiat gereği. ders çıkaracak kabiliyet yok çünkü.
    üç ihtimalliymiş maç. o da 1-0,2-0, 3-0 'mış.
    ben böyle ukala, böyle şımarık, bu derece hak etmediğine iç geçiren bir kitle daha var mıdır bilmiyorum.
    ders verip ders almayan hoca'nın ecel terleri döktükten sonra, "genç semih"i apar topar kadroya çağırması, nihat'a özür dilercesine umut bağlaması , ibrahim kaş ve yedeği gökhan gönül' ün kabiliyetine güvenmesi gerçekten de acınası durumu gösterdi. ve birileri hala utanmadan bunu teknik ekibin başarısna yordu. halbu ki şimdiye kadar kendisini eleştirenlerin sözlerini kaale alarak kazanmıştı bu maçı fatih terim fakat imparator burnunda kıl aldırmıyor.

açıkça da tarafımı belli ediyorum. bosna-hersek'liyim. tıpkı macaristan maçında da macarların yanında olduğum gibi.
    zira hak etmiyorlar. bu oyun, bu düzey, bu hırçınlık ve bu kibirleri ile bunu hak etmiyorlar. sıradan galibiyetleri efsanevi zafer niyetine yutturup binlerce dolarlık primle ödüllendirildikleri için hak etmiyorlar. hatalarını kabul edip başlarını önlerine eğeceklerine tribüne hareket çekip , cemil cümlemize " iki mezar kazın" ikazında bulundukları için hak etmiyorlar. sırf hırsları, mağrur duruşlarından dolayı...

yan not: bosna -hersek'le olan tarihi ve hissi bağlarımızın ve desteğimizin bedelini istiyor olmak yakışmıyor bize. biz, o masumlara ve mazlumlara insaniyet namına yardım ettik. üç beş ucuz spor müsabakasının galibiyetini garantilemek için değil. hicap duyun!
    (altlejant, 21.11.2007 21:00 ~ 23:11)
  24. para atışı sonrası , atışı kazanan rüştü'nün , emre'ye hangi tarafı istersin diye sorduğu maçtır.allah aşkına bir takım sahaya çıkmadan önce para atışını kazanırsa hangi tarafı seçeceğine karar vermez mi ? nasıl iştir anlamadım.
    (guanoapes, 21.11.2007 21:06)
  25. ilk 15 dakikası 0-0 geçilen maçtır.bu 15 dakika bize göstermiştir ki bu maçı kazanmak istiyorsak çatır çatır mücadele etmeliyiz.bir de çoğalamıyoruz ilerde bir türlü.
    (guanoapes, 21.11.2007 21:23 ~ 21:24)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil