fifa konfederasyon kupası'nda b grubunun son maçlarından biri.muhtemelen turnuvanın başlangıcından itibaren futbolseverlerin en çok beklediği maç.iki takımın gruptaki konumunu da göz önüne alırsak gerçekten kıran kırana geçecek bir maç olacak.italya'nın gruptan çıkabilmesi için brezilya'yı mutlaka yenmesi gerekiyor.çünkü kendisiyle aynı puanda olan ve kendisini mağlup eden mısır,grubun en zayıf takımı olan abd ile oynayacak.italya'nın brezilya'yı yenmesi bile italya'ya yetmeyebilir çünkü italya +1,mısır ise 0 averaja sahip.mısır'ın olası bir farklı galibiyeti italya'nın yarı final umutlarını sona erdirebilir.brezilya'ya gelirsek onlar italya'ya göre daha rahat çünkü 6 puan ve +4 averaj sahipler.ancak brezilya da gruptan ikinci çıkmayı istemeyecektir çünkü ikinci takım ispanya'yla eşleşecek.bu nedenlerden dolayı bizi gerçekten çok heyecenlı bir maç bekliyor.maçı saat 21.30 da trt 1 naklen verecek.
(bkz:
fifa confederations cup 2009)
trt 1 tarafından canlı yayınlanan karşılaşma. ömer üründül yorumcu....birazdan" brezilya'ya pivot santrafor lazım " diyecek ,eminim bundan.
luis fabiano attı 1-0 brezilya önde.
(bkz:
neler oluyor neler)
brezilya daha ilk yarıda durumu 2-0 yaptı.goller fabianodan.
ayrıca lippi'yi iaquinta denen kazmayı 35 dk. bize izlettirdiği için kınıyorum
3-0 da oldu.italya gerçekten sıçtı.
brezilya'nın italya'yla kafa bulduğu maç.. buffon olmasa 6'ya falan gidebilirdi..
italya ne hale gelmiş yahu. lippi'ye bir şey demek haddimize düşmez de dossena ile iaquinta'yı bir kanada koymak gibi bir fikiri nereden aklına getirdi acaba çok merak ediyorum.
gattuso gibi tecrübeli ve sezgileri kuvvetli bir adamı bu kadar pas yapabilen bir takıma neden koymaz? aman pasları keser de atağa çıkarım diye mi acaba?
bilmiyorum. bu maç 5-6 olur eğer brezilya oynamaya devam ederse. yazık oldu italya'ya. öyle çok sevmem oyunlarını ama böyle bir ülkenin bu kadar rezil top oynamasını anlamak mümkün değil.
edit: gattuso sakatmış lan. ibne gibi bok attık adama. asdlşşlkasdş.
(tatito, 21.06.2009 22:22 ~ 22:27)
luca toni'nin ilk yarı boyunca etkisiz kaldığı maç olmuştur. eminim italya
del piero gibi futbolcuyu arıyordur,
de rossipirlo ikilisine rağmen
italya orta sahada etkisiz kalmıştır.
italya 3-0 yenilerek gruptan çıkamamıştır.iyi ki de çıkamadı yoksa bir hezimeti de ispanyadan yaşaması muhtemeldi
spikerin robinho'nun pas vermek yerine, şut çekmeyi tercih etmesi üzerine''neden bu kadar bencil oynuyor, çok bencil yaa.'' tipindeki tepkisi öldürmüştür beni. robinho'nun pas atmadığı adam bu spikerin akrabası heralde diye düşünmeme sebep olmuştur bu durum.
televizyonu açıp üç gol izleyip kapatılan karşılaşma. yeterli futbol zevki alınmıştır, teşekkürler brezilya.
ne brezilya ne de italya. ne kaka ne de robinho. kesinlikle maçın şovunu yapan taraf kerem öncel-ömer üründül ikilisidir. koyacaksın ikisini ileri uca, kerem paslayacak, ömer vuracak golü yazacak. ayrıca ek olarak "haddimize düşmez ama lippi stajyer gibi davrandı" ne demek lan. haddine düşmediğini düşünüyorsan ne konuşuyorsun. maddem konuşacaksın, çekincen trt' de olmak mıdır? bir laf ettin bari sonunu getir be evladım.
ayrıca ve ayrıca kerem öncel, oyundan kimin alınacağı hakkında yorum yapmanın yakışık almayan bir hareket olduğunu düşünmekte. valla diyorum ya tam ileri uç elemanı bu ikisi. bak erdoğan arıkan' ı seviyorum ben. arada ispanyolca gramer dersi falan veriyor. ama kerem' e hiç lüzum yok vallahi.