c grubunun birincisi
hollanda ile d grubunun ikincisi
rusya arasında
isviçre'nin
basel kentindeki 40.000 kişilik
st. jakob-park stadyumunda türkiye saati ile saat 21:45'de başlayacak olan karşılaşma.
zor maç olacak. hele hele
andrei arshavin,
roman pavlyuchenko ve
yuri zhirkov üçlüsünün
isveç maçındaki uyumuna bakacak olursak
hollanda'nın defanstaki işi oldukça güç olacak. ha bir de ruslar son vuruşu becerebilseler gollü bir maç olur.
(arion, 19.06.2008 01:03)
hollanda'nın ,grup maçlarında oynadığı futbolu tekrarlarsa, rusları hezimete uğratacağı maçtır.
turnuvanın en zevkli maçı olacağı öngörsünde kolayca bulunabileceğim maçtır.
lubos michel in yöneteceği maç.
ilk iki maçyta oynamayan archavin'in 3. maçta takıma katılmasıyla rusya'nın nasıl bir hale geldiği görülmüştür. saha içindeki iki komutanın mükemmel bir maçını izleyeceğiz gibi geliyor. bir yanda archavin, diğer yanda sneijder. turnuvanın en güzel 2-3 maçından biri olması muhtemeldir. yeter ki rusya hollanda'yı gözünde büyütmesin.
(depik, 21.06.2008 16:58)
dünya futbolunda milli takımımız hariç desteklediğim dört takımın dördüncüsü olan hollanda milli takımının rusları güzel bir maç sonrası mağlup edeceğine inandığım maç. yeterki dün hırvatların yaşadığı şanssızlıkları yaşamasınlar.
ilk 20 dakikası itibariyle ciddi bir pozisyon olmamasına karşın rusların biraz daha üstün olduklarını söyleyebileceğimiz maç.
hollanda'da soğuk duş etkisi yaratacak bugüne kadar oynadığı ve ballarının da yanında olup kazandıkları maçlardan çok farklı bir maç olacağı kesin.ofsayttan gol atmakla,on kişi kalan ve franck ribery'nin talihsizce sakatlandığı berbat bir fransa'yı yenmekle olmuyor bu işler.rakipleri kötü olduğu için hollanda göze iyi görünüyor diye düşünüyorum,cem yılmaz'ın dediği gibi ; sırf hava a.q
rusya'nın çatır çatır top oynadığı maç. bu ruslar hollanda'yı eler, yarı finalde ispanya'yı eler hatta finalde bizim karşımızda öne bile geçebilir...
(bkz:
üç nokta)
(bkz:
to be continued)
(lima, 21.06.2008 22:30 ~ 22:31)
rusya'nın maçın ilk yarısında daha üstün bir performans sergilediği maçtır. rusya hollanda'yı elerse yarın
fotogol'deki başlığı hayal edebiliyorum: "hiddink fener'de!"
ilk yarısında rusların revü partisindeymişcesine oynadığı müsabaka. ne olur ne olmaz, rusya'nın yarı finale çıkmasına hazır olmak gerek. akabinde star tv şu habere yer verecektir.
(bkz:
portakalı soydum van basten'e koydum)
roman pavlyuchenko'nun 56. dakikadaki golüyle
rusya'nın 1-0 öne geçtiği maç.
(arion, 21.06.2008 22:55)
yaşlı bir amcanın beni yardığı maçtır.
spiker: ...evet bildiğiniz gibi kendisi psv takımında oynuyor.
yaşlı amca: nerden bileyim lan.
hollanda'nın bu turnuvada geriden gelip maç alan ikinci takım olacağını tahmin ettiğim maç.
düzeltme :
pisalkolik uyardı, ispanya daha önce yunanistan karşısında geriden gelip 2-1 almıştı maçı. bir önerme yanlışmış, iki doğru olsa bile tutmadı zaten...
rusya'nın adeta halı saha maçı yapar gibi rahat ve laubali oyununu gördükten sonra bir önceki girimi yedirtecek gibi duran maç.
(bkz:
bu ne yaman çelişki)
düzeltme : walla yedirtti, helal olsun rus'lara. hak ettiler...
hollanda'nın golü geldi. 1-1, van nistelrooy
rusya'nın son derece haksız bir kararla 10 kişi kaldığı maç.
edit: evet hata düzeltildi, rusya yeniden 11 kişi.
(marslan, 21.06.2008 23:28 ~ 23:29)
kırmızı kartla oyuncu atılan, hakeme itiraz sonucu hakemin kararından dönüp kırmızı kartı iptal ettiği karşılaşma.
bu ne ya? oyuncu atıldı, sonra hakem geri aldı.
90 dakikası 1-1 berabera bitip uzatmalara gitmiş maçtır.
anlamadığım bir takım hadiselerin geliştiği keyifli maç.kırmızı kart gördü adam , sonra vazgeçtiler. kafam basmadı ne olduğuna...
bizim maçlar kadarolmasa da heyecan yaratmıştır.
not: hollandayla final oynayacağız iddiam sürüyor.
hatalı kart kararının düzeltildiği maçtır. şöyle ki: rus oyuncunun kırmızı kart gördüğü pozisyonda yardımcı hakem topun dışarı çıktığını işaret etmişti. hakem bunu görmedi ve maçı bir süre devam ettirdi, tam da bu sırada rus oyuncu faul yaptı ve ikinci sarıdan atıldı. ancak yardımcı hakem durumu açıklayınca karar da geçersiz sayılmış oldu.
(marslan, 21.06.2008 23:33 ~ 23:36)
son dakikasında oldukça ilginç bir olayın yaşandığı maç. şöyle ki, schneider ve kolodin'in ikili pozisyonu sonrasında hakem kolodin'e ikinci sarı kartını gösterdi. bu arada yan hakem pozisyon sırasında topun dışarı çıktığını söyledi ve hakem gösterdiği sarı karttan vaz geçti. kanımca epey tartışılacak bir durum.
rusya'nın cömertçe kaçırdığı pozisyonların cezasını yarım saat daha çekeceği maç olmakta.
(bkz:
matayşın kim lan)
ayrıca sneijder hala mı şınayder be kardeşim, yabancı gazeteciler size soruyomuş ya, siz de sorsanıza !
hiç unutmam sene 88 mahallede herkes gullit rijkaard van basten babam eski sendikacı bütün o olimpiyatlarda s.s.c.b yi desteklemiş mahalle de bir tek ben varım protassov olan belanov olan mihalichenko olan diğer tarafta roller karışık herkes kavga ediyor sen gullitsin ben vanbastenim diye ve çocukluğumun ilk gözyaşı belki de van bastenin o kelimelere sığmayacak golüyle dökülüyor.. tekrar oturup nedenini bilmediğim bir şekilde sanki çocukluğumun bir hesaplaşması gibi rusları desteklediğim maç.. (arshavin o da kaçar mıydı be pavlichenko o direkte nasıl patladı..)