fenerbahçenin arsenal karşısında çok zorlanacağı fark yiyebileceği karşılaşma olacaktır.dileriz yanılırız ama adamlar liverpool'un rekorunu ilk maçta olmasa da ikinci maçta kırabilir.
%1 ihtimalle fenerbahçe'nin kazanacağı maçtır. bu sonuca verilere dayanılarak ulaşılmıştır. bir fenerbahçeli olarak diyebilirim ki arsenal gibi bir takım karşısında fenerbahçe gibi sezondaki 2. lig takımlarından bile zar zor galibiyet çıkaran takım, dünya devini deviremeyecektir.
not: sürekli kendimi kötü ihtimale motive ediyorum ki yenilirsek üzülmeyelim.
izleyenlerde, büyük bir ihtimalle deja-vuya neden olacak maçtır..
şöyle ki;
1962 uefa roma - altay 10-1
1965 uefa 1860 münih - göztepe 9-1
1975 ş.k.k. benfica - f.bahçe 7-0
1992 uefa s.olomouc - f.bahçe 7-1
1972 ş.k.k. b.münih - galatasaray 6-0
1978 uefa honved - adanaspor 6-0
1979 uefa b.ostrava - orduspor 6-0
2000 ş.l. leeds u. - beşiktaş 6-0
2000 uefa w.bremen - antalya 6-0
1990 k.g.k. barcelona - trabzon 7-2
1970 uefa twente - eskişehir 6-1
1978 ş.k.k. psv - fenerbahçe 6-1
2002 uefa porto - denizlispor 6-1
1962 ş.k.k. milan - galatasaray 5-0
1976 uefa salzburg - adanaspor 5-0
1977 k.g.k. diosgyor - beşiktaş 5-0
1986 k.g.k. ajax - bursaspor 5-0
1986 ş.k.k. beşiktaş - d.kiev 0-5
1999 ş.l. g.saray - chelsea 0-5
2000 ş.l. barcelona - beşiktaş 5-0
2007 liverpool - beşiktaş 8-0
bu maçta bu listenin altında yer alacaktır,tahminimce..
çooook geçikmiş not: yarı yarıya haklı çıkmama sevindim zira gerçekten unutulmaz farklar arasında yer alacak bir maç oldu çünkü, fenerbahçenin şampiyonlar liginde yediği en fazla gol bu maçta atılmış oldu..
emirates stadyumunda olup olmaması farkeder mi ilk maçın bilinmez ancak kayserispor maçı gibi olursa fenerin form durumu, arsenal de t-shirt bastırır galibiyet adına liverpool misali. neyse maçtır sonuçta sonucu belli olmaz ama kocaeliden 2 gol yiyen, kayseriden içerde 4 yiyen fenerbahçe ye en az 6 atar arsenal tabi bu maçlardaki fenerbahçe olursa sahada.
fenerbahçenin halini bi kenara bırakıp sadece arsenale baktığımız vakit bile çok tehlikeli olan maç..8 maçta 5 galibiyet, 16 atmış, 6 gol yemiş..premier ligde düzenli olarak her maçta 2 gol yani..durum buyken bir de fenerbahçeye bakıoruz..uyuz kocaeli 2 gol atıo fenere..biraz dişli kayseri gelio 4 atıo..bu arsenal fenerbahçeyi takip ediosa ki ediodur, rekor denemesi için gelmesi lazım istanbula..haftasonu da bursa maçının oynayacak bu takım..eğer zengin olmak istiyor ve mucizelere inanıyorsanız iddiada fenerbahçeye oynayın..
fenerbahçe'nin inanılmaz derecede iyi oynayarak kazanacağı maçtır. hayal dünyasında falan değilim, hangi takımlı olduğumu da bilen biliyor. bir takımın üstüne bu kadar da gidilmemesi gerektiği kanısındayım. sonuçta karşılarındaki takım arsenal evet ama, fenerbahçe'deki futbolcular da çatladıkapıspor altyapısından değil. ve orası da saracoğlu.
edit: alın size skor da vereyim: 2-1
2. edit: lan ben neyse bişey demiyorum
uefa kupası finalinden sonra en keyifli geçecek maçtır benim için. kayserispor saracoğlunu yerle bir ettiyse arsenalin yapabileceklerini kestirmek zor değil. sanırım 2 senelik yenilmezlik ünvanı burada bitiyor fenerbahçenin.
facianin geliyorum dediği ender olaylardan biri olacak bu maç.
muhtemel bir arsenal galibiyeti sonrası yılmaz vural'ın "fenerbahçe'yi bana versinler 30 sene üstüste şampiyonlar ligi şampiyonu yapayım" diyeceği maçtır.
"inandık yılmadık bıkmadık bırakmadık savaştık savaştık ve kazandık. arsenal değil kim olursa olsun yine inandık yılmıycaz bıkmıycaz bırakmıycaz savaşıcaz savaşıcaz ve kazanıcaz."
arsenal'in favori olup galibiyete çok yakın olduğu ama olur da fenerbahçe'nin kazanması durumunda hakkında fark yiyeceğine dair yazılan girilerin yazarları tarafından hemen silineceği maçtır. inter, sevilla, chelsea vs. vs. hepsinde aynı muhabbet. delikanlı yazar yazdığı girinin de arkasında durur.
evet fenerbahçe fark yiyebilir, çünkü tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşıyor takım şu anda, ve karşısında kendisinden kat kat güçlü ve feci formda bir premier lig takımı var. porto dağıldı karşılarında, dinamo kiev de muhtemelen madara olacak, ama yine de uzak bir deplasmana geliyor arsenal. çok büyük şov yapacakları, fark atacaklarına dair öngörüler fazlasıyla abartılı. öncelikle kazanmak isteyeceklerdir, golü buldukları zaman koruyup riske etmeden 3 puanla dönmek isteyeceklerdir. kaldı ki türkiye deplasmanları ingiliz takımlarına hep sıkıntı vermiştir. liverpool habire her gelişinde yeniliyor, man utd kadıköy'de fark yiyebiliyor, chelsea daha birkaç ay önce yenilmezliğini kaybetti saraçoğlunda. ama adadaki rövanşlarda da hesabı kesmesini biliyorlar, o ayrı mesele.
o yüzden fenerbahçe'nin haliyle çok zorlanacağı bir karşılaşma olacağı kesin, tam formda olsa bile bu böyle malesef, türk futboluyla ingiliz futbolu arasında değil dağlar, kıtalar kadar fark var.