edit: şehit sayımız malesef 16 oldu. bir de başlık biraz eksik olmuş, özür dilerim. sabahleyin başlığı açarken sinirden pek düşünmedim. tekrar, özür dilerim.
hükümetin tek derdi türkiye nin dört bir yanını sorusu olmayan evet'lerle doldurmak olsun..oy kullanmayacaklara güzel cezalar düşüne dursun..halkım 2014 te cumhurbaşkanını seçelim diye sandıklara gitsin..askerlerimiz 2014 te cumhurbaşkanını seçebilecekleri bir ülke, bölünmemiş bir türkiye cumhuriyeti kalsın diye canlarını versin..nereye kadar gidecek böyle..başbakan hala bush tan randevu bekliyor.bush senin ülkeni senden çok mu düşünüyor ey başbakan.hain saldırıdaki şehitlerimizin sayısı her geçen saniye artıyor.sabah 9 du şimdi 13 oldu..ve 10 un üstünde yaralı..allah mekanlarını cennet etsin kahramanlarımızın.aciziz elimizden hiç bir şey gelmiyor söz söylemekten başka.lanet olsun bu ülkeyi bu günlere getirenlere..akp'ci gazetelerin satır aralarına sıkıştı bu yüreğimizi dağlayan haber..referandumla ve akabinde gelecek evet zaferinin sarhoşluğuna kaptırmış durumdalar kendilerini..hadi halkım koşun sandıklara basın evet'lere..
skytürk'ün yayınına göre 12 askerimizin şehit olduğu, 14 de yaralı bulunduğu kalleşlerin kalleşçe saldırısıdır. iran-ıraksınırının kesişimine denk gelen yüksekova'da 150 kadar teröristin (bkz: anası sikilmişler) götlerinin kaşındığı, fakat çok sevgili hükumetimizin "öyle göte böyle yarrak" diyemediği, avrupa ve amerika'nın sağduyu çağrısını nasıl değerlendirsek diye düşündüğü, sabah sabah günümü piç eden, kimbilir o 12 ailenin, yada yüksekovada askeri olan tüm ailelerin gününü ne etmekte olan katliam. insanlıktan nasibini alamamış, anasının amına geri giresiceler ve onların arkasındaki orospu çocukları ile hala hangi uzlaşma yolu aramaya çalışılır bilmiyorum, hala sağduyu diyen dış mihraplara da şu cevap uygundur herhalde;
şu anda verilen haberlere göre on iki şehit, on dört de yaralımız olduğu çatışmadır. bazı haber siteleri de devriye gezen askerlerimiz bir grup pkk'liyi gördü ve teslim ol ihtarında bulundu. buna pkk'liler ateşle karşılık verdi. sonuç, on iki şehit ve on dört yaralı var diyor.
çok yazıldı bu. orada şehit olan askerlerin komando olduğu söyleniyor. komando nedir çok iyi bilmiyorum ama o komandoların karşısındaki şerefsizlerin nitelikleri belli. o dağları avuçlarının içi gibi bilen gerillalar işte. belki de hayatlarının onlarca yılını böyle yerlerde geçirmişler. e bu durumda askerimiz pusuya düşmeyecek de ne olacak? o askerlerin çoğu, eğitimler dışında belki de hayatında dağ, kayalık, mağara görmemiştir ve karşılarındakiler de mağara adamları. bu durumda ne bekliyordunuz?
sonra o ibne televizyon kanallarıızda yine aynı teraneller. ''acı günümüz'', ''terörü lanetliyoruz'', ''ırağa girelim, darmadağın edelim''...
bu ülkenini özel birlikleri yok mu? bordo bereli midir, yeşil bereli midir. bu tür, özel eğitilmiş birlikleri yok mu? gereğinde pusu kurabilecek, sabotaj yapabilecek, suikast düzenleyebilecek, bilmemkaç yabancı dil bilen, bölgeyi avucunu içi gibi tanıyan... ne bileyim işte profesyonel katilleri yok mu? hiç mi amerikan filmi izlemediniz yahu? böyle durumlarda ne yapıyorlardı? salıyorlardı üç beş profesyonel katili hedefin üzerine sessizce bitiriyorlardı işi. ya da hedefin yerini belli ediyorlardı daha sonra da uçaklar gelip bombaları yağdırıyordu.
biliyorum bunların hepsi havada kalıyor ama sanırım ne anlatmak istediğm anlaşılmıştır.
edit: bir şeyler yanlış gidiyor. hem de çok yanlış. hayatının büyük bir kısmını televizyon başında geçiren bir millet düşünün. ve bu olayı da televizyondan öğrenen bir millet... şimdi bir yetkili çıkıp da ''eli silah tutan herkes askere'' dese eminim milyonlarca kişi toplanır dağda pkk'li avlamak için. ama çözüm bu mu? klavye başından terörü bitirecek değilim ama şunu da sormayı ihç de fazla görmem; gerektiğinde sınırı geçebilecek, hedefi belli, ve o hedefi sesszice yok edebilecek birliklerimiz yok mu?
(bkz: hedefteki 12 terörist)
sabah sabah lanetler okuduğum sonucunda 12 askerimizin şehit olduğu çatışmadır...ciddi anlamda pkk cami duvarına işiyor..çatışmadaki kürtlerin kuzey ıraktan hakkariye giriş yaptığı çok kuvvetli ihtimal..ırak hükümeti ve kuzey ırak yönetimi diyalogla çözelim derken vuku bulan bu olay türkiyenin ne kuzey ırak yönetimini ne de ırak hükümetini iplemeyerek kuzey ırak a girip teröristleri ininde basacağını garantilemiştir...
şehitler, bu vatanın en değerli evlatları, yüreğimizden kopan parçalardır..bizden giden 1 şehit milyonlarca teröristten daha değerlidir..o kuş beyinli kafalarına bunu zorla sokacağız anlaşılan..
artık bu vahşete bir dur denmeli, bu nası bi ülke ve yönetim..daha kaç masum can heba olmalı bu yollarda? biz gereksiz detaylarla uğraşa duralım, onlar kardeşlerimizi öldürsünler. tam da gününde. hadi gitsin şimdi bilinçli (!) halkımız versin evet'leri, bize de bu yakışır ne de olsa. herşey müstahak bize herşey. yazıklar olsun. içim acıyor. allah'tan rahmet diliyorum tüm şehitlerimize.
günümü mahveden,bütün moralimi bozan olay...bizim için bile can yakıcı bir olaysa,allah asker ailelerine sabır versin.
hepimizin başı sağolsun,daha kötülerini göstermesin allah....
her geçen saniye şehit sayısı yükseliyor.toplam 13 tane mehmetçik şehit oldu. hatta bazı askerlerimizin kaçırıldığı bile idda ediliyor. artık ırağa girmek için kuzey ırakın açıklamaları , abd ve ab nin onaylaması beklenmemeli. kimsenin tavsiye vericek durumu yok artık. güya natonun üyesiydik anlamını yitirmiş bir kurumun üyesiymişiz meğer.
anlaşılan "ırak'a girerseniz, çok kan akıtırız" şeklinde verilmiş bir mesaj. ha türkiye cumhuriyeti bu çapulculara, şeref ve haysiyet yoksunlarına boyun mu eğecek? tabii ki hayır.
devlet seçimde oy vermeyenlerden 19 ytltoplaya dursun ; askerleri hakkari'de yaralıların kayıp beden parçalarını arıyorlar belkide..hiç mi içleri sızlamaz okuyanarın , siyaset insanın vicdanını bu kadar mı köreltir , bir koltuğa bu kadar mı sevdalı olunur..
bu arada olayı alt yazılarla gösterip yayınlarına devam eden televizyon kuruluşlarının umarım kulaklarını yeterince çınlatıyorumdur..
gazetelerden, televizyonlardan çaresizce izlemeye devam ettiğimiz kahreden saldırılardan birisi daha. 13 gencecik insanın toprağa düştüğü bir saldırı!
barzani, "bütün kürtleri direnişe çağırıyorum, bundan sonra bizler hiçbir kürt kardeşimize, hiç bir pkk'lıya kurşun sıkmayacağız!" derken, daha ırak'ın merkezinde güvenliği sağlayamayan talabani "siz gelmeyin, biz kuzey ırak'ı temizleyeceğiz" diyedursun, hala pkk'lı şerefsiz, haysiyetsiz göt verenler ırak tarafından sınırımızı geçip askerlerimize saldırmaya devam ediyor! bizler de dişimizi sıkıp, elinden bir şey gelmeyenlerin büyük çaresizliğiyle masayı duvarı yumrukluyoruz!
bu kanın bedeli alınmadıkça, yüreğimize su serpilmeyecektir!
türkiye cumhuriyetinin evlatlarının koruduğu bu vatanda para kazanan çatır çatır yiyen televizyon kanallarının sallamadığı çatışmadır..
barış akarsu yoğun bakımdayken gösterdikleri hassasiyetin 10 da 1 ini göstermiyorlar...neden? barış akarsu, şehitlerden daha önemli diye mi?..hayır..nedenin anlamı belli, "para"..barış akarsunun yoğun bakımdaki halini, ölümünü nakte çevirebiliyorlar..ancak şehit haberleri yaptıklarında fazla bir getirisi yok..lanet olsun hepinize..o şehitler hepimiz için canlarını feda ettiler, siz hala cebinize girecek paraya bakıyorsunuz..
allah belalarını versin bu hain yaratıkların.yine aynı senaryolar oynanıyor.bakalım bu gidişata kim dur diyecek.
şehitlerimize allah 'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.
ey şehit oğlu şehit isteme benden makber,
sana aguşunu açmış duruyor peygamber.
şehit sayısının 15'e çıktığı söylenen,15 askerin yaralı olduğu ve 6 askerin kaçırıldığı olay.
dağdaki şehirli olmayan(!) teröristin askerin iletişimin ağını bir anda nasıl kestiği düşündürücüdür,nasıl bir teknolojidir o da ayrı konu.
ajansta çalışan arkadaşıma göre kesin 20ye ulaşacak fakat halktan gizlenecek deniliyor.
kuzey ırak tezkeresine bir tepki midir, siz istediğinizi yapın;ben at koşturuyorum zaten demek değil midir...
merakla ve nefretle bekliyoruz...
adamlar benim iki tabur askerimin mevzilendiği yerde bağlantı noktası olan köprüyü geceden havaya uçuracak, taburlardan birine saldırarak birçok askerimi şehit edecek, yaralayacak, yetmediği gibi birkaç tanesini de kaçıracak. nerde devlet nerde ulan?
devletin acizliğinin ayan beyan ortada olduğu çatışmadır...sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız hala ankaraya teşrif edemediler..nerede acil durum planı?...bu ne saçma iştir ki, gece 11 de meydana gelen bu şerefsiz, hain saldırıya istinadan hala bir toplantı yapılmamış bir karşı plan hazırlanmamıştır...elin barzanisi talabanisi ırakta yusuf yusuf ederken, nedir bizdeki bu rahatlık, vurdumduymazlık...
yine bir pazar sabahı, ölen gencecik fakir çocukları, siyah güneş gözlükleriyle cenaze törenine katılacak olan üstü başı tertemiz tuzu kuru komutanlar, gazete manşetlerinde atılacak olan sınır ötesi operasyon naraları, asalım keselim tarzı ilginç giriler.
yahu hiç mi akıllanmayacağız biz ? hiç mi sorgulamayacağız ? cımbızla çekip aldığımız siyasilerin laflarını ilkokul ağzıyla sorgulayacağımıza asıl görevlilleri sorgulamalıyız. bir ülke üç beş çapulcuya karşı bu kadar şehit veremez.şehit vermeyi bıraktım sınırlarına girip askerleri kaçırılamaz. eğer veriyorsa dünyanın her yerinde olduğu gibi sorumluluk sahibi insanlar sorgulanır, görevlerini iyi yapıp yapmadıkları kamuoyunda tartışmaya açılır, açılmalıdır da. ama bizde noluyor, hep aynı nakarat ? "kararlılığımız arttı". iyi tamam arttı da yanlış giden bir şeyler var terörle mücadelede ki hemen hemen her gün şehit veriyoruz. bunlar neden sorgulanmıyor, bu kadar mı gözü kapalı, her şeye amenna diyen bir toplum olduk, hiç mi eleştiri kültürümüz yok anlamıyorum.
ayrıca allah aşkına son 3 - 4 senenin şehit rakamlarına ve ölen insanlarımızın hayatlarına bir bakın. sürekli bir artış var sürekli. ve ölen insanların çoğu sivil hayatlarında aç gezen, gariban uzun dönem kadro askerler. var mı içlerinde bir mühendis, doktor, işadamı bürokrat çocuğu ? yok, yok oğlu yok hem de ? yahu yarın git bak bakalım o şehit olanların ailelerinin var mı cenazeyi kaldırmaya paraları, 7'sinde, 40'ında ve 52'sinde mevlüt okutmaya veya yemek vermeye yetecek güçleri ? yok ...
ülke sınırlarına bile vakıf değilken kuzey ırak'ın derinliklerinde pkk, barzani ve ırak ordusuyla çatışmak. sınır ötesi değil mi? operasyon hemen... pkk'nın arayıp da bulamadığı fırsat.
sınır ötesi operasyon görülmedik bir felaket olacak bizler için. amaç -günlerdir denildiği üzere- türkiye'yi ırak'a yaka paça çekip hayatında şahit olmadığı bir kabusla başbaşa bırakmak. politik ve diplomatik olarak bazı kozlarını tüketmesini sağlamak. pkk'nın düğünü bayramı...
15 şehit. bazıları kayıp. korkuyla kaçtılar mı, kaçırıldılar mı? ve hala ırak'a geçmemişken oldu bunlar.
benim için kardeşim, arkadaşım, kültürünü paylaştığım tüm insanlar çok değerli. iki kuduz hamaset tellalının ülküsü, milliyetçi hisleri tatmin olacak diye ülkemin masum insanlarını cehenneme yollamak istemem. geri dönüşü yok, bunun araf'ı ve cenneti de yok. kör dağların kanlı kuyularına hediye edelim canımızı, hiçbir çözüme ulaşmadan değil mi?
türkiyedeki askeri sistemde hiyerarşinin çevik olmamızı engellediğini gördüğümüz olaydır..pkk, yaptığı saldırıları, geri çekilme planlarını çok kısa sürede yapar ve hayata geçirir..ancak türkiyede böyle değildir, sayısı milyonları bulan askeri teşkilatta muazzam bir hiyerarşi bulunmaktadır ve alınacak karşı bir harekat kararı için günlerce beklenmektedir..sebep budur ki, bize tokat atana yumruğumuzu o anda indiremiyoruz...
bir de buna, devlet yetkililerinin hükümet temsilcilerinin, başbakanın ve cumhurbaşkanının karara ortak olma durumu eklenince, süreç iyiden iyiye hantallaşıyor ve 250 kiloluk bir insana dönüşüyor hareket edemiyoruz...her ne yapılacaksa, ne karara varılacaksa çok çabuk yapılmalı, harekete geçilmelidir..referandum, gezi, toplantı filan bunlar en ufak mazeret olmamalıdır...çünkü gerçek tektir, "önce vatan".
öncelikle şehitlere rahmet, ailelerine sabır diler; gazilerin de bir an önce sağlıklarına kavuşmalrını temenni ederim. umarım kayıp askerler de sağ salim geri döner. şimdi gelelim asıl meseleye. sen halkın zorlamasıyla meclisten tezkere kararı çıkar ama sonra " inşallah allah kullandırmaz" diye bir açıklama yap, ardından da "bu sadece pkk yı hedefliyor" diye ekle; kısaca yarım ağızla ve zorlamayla çıkarılan meclis kararında bile kararlılığını vurgulama. ardından da eski kabile liderlerinden talabani türkler k.ırak'a giremez , barzani de " girerlerse karşı koyarız" desin. bu konuda senden daha emin görünsün. üzüntü duyulan tabi ki şehitlerdir ama bundan daha elimi ülke yönetiminin içinde bulunduğu durumdur. nasıl mı açıklama yapılacaktı diye soranlara: diyeceksin ki " tezkereyi meclisten geçirdik, bundan sonra oluşacak terör ortamının sorumlusu kim olursa olsun misliyle karşılık verip, gerekirse sınırlarımız dışında da terörü bitirme kararlılığımızı gösterceğiz. terör ve teröre destek veren odakları yok edinceye kadar bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız". anlasınlar ki pabuç pahalı. öyle , yok efendim inşallah kullanmayız, hedef sadece pkk... olmaz! elin barzanisi "karşı koyarız" diyor. ona karşılık olarak açıkla ki, bu yolda önümüze her kim çıkarsa terörün destekçisi olarak karşılık görcektir. ama bizde böyle yumuşak dış politika oldukça eline üç beş tüfek geçirip arkasında bir kaç çapulcu biriktiren adamların şımarık, hatta küstahça yanıtlarını çok duyarız. artık masaya yumruk vurma zamanı geldi. belki masa belki eliniz kırılır ama dünya sizin çıkardığınız sesi duyar. vereceği tepkilere göre de dostumuz kim düşmanımız kim biliriz. artık devletin dış politikasının ehil ellerce idare edilmesinin zamanı geldi. halk, kamuoyu bir adım bekliyor. yoksa bu hareketsizlik ve pısırıklık sonucunda halk insiyatifi kendi eline alır ve allah korusun sonu iç savaş ve bölünmeye kadar uzanır bu işin sonu. sanmam ki bu ülke yıllardır dış politikada bu kadar acemice yönetilsin. nerede kaldı türk devlet geleneği, osmanlı'dan hatta selçuklu ve daha ötesinden miras kalan dış politika tecrübeleri ve dirayetli devlet adamları.
bu artık vatandaş olarak son noktaydı. 16 can gitti 17 yaralı 10 tane de kayıp.canımızı çok yakıyorlar.
ülkemizde yaşayıp, okullarımızda okuyup, iş güç sahibi olup, tvlerde boy gösterip paraları cebe indirip rahat rahat yaşayan ve her seferinde yediği kaba pisleyen bu milleti lanetliyor ve bu ülkenin üstünden türk bayrağını indirtmeyiz diyorum, abd desteği ile sadece terörist kimliği taşımayıp ben de kürdüm ama pkk değilim diyen insanların artan saldırılarını görüyoruz. artık silkelenip kendimizi toparlayıp bu insanlara kendimizi ezdirmemeliyiz. başımız sağ olsun ama bu son olsun. fatih'in torunları, atatük'ün askerleri olarak bu vatanın bir tek parçasını bile yedirtmeyiz.
ve 15!!!! yeter ya bu herifler ne yapmaya çalışıyor? pusu diyorlar düşürüldük diyorlar ve hala diyorlar.. hakkari yüksekova ve hainlerin pususu. ya ne cesarettir bu ne iştir kuzey ırak a girin hadi nerdesiniz mi diyor bu terörist bozuntuları! yüreğim yanıyor , onların da yansın! inşallah ki bu işin sonu gelsin, tek bir art niyetli orda kalmasın.gel desinler türkiyenin yarısı oraya akacak bakılmadık taş kalmasın diye altına.. artık sabır mabır kalmadı!
yeter ki artık pusuda ölmeyelim, savaşırken ölelim ve olsun bitsin.