belki ilginizi çeker
  1. · yecüc mecüc
  2. · marduk
  3. · 20 aralık 2012
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · ugg
  5. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  6. · okan bayülgen
  7. · yetenek sizsiniz türkiye
  8. · devamlı kaybedilen şeyler
  9. · şapka

21 aralık 2012 kıyametin kopması  

1. bu aralar çok popüler bir iddia.
    bulgur , pirinç falan mı alsak acaba, haa o savaştaydı doğru...

(bkz: yersen)
    (calico jack rackham, 09.09.2009 02:20 ~ 15.11.2009 04:38)
  2. tüm gezegenlerin güneşle beraber aynı sırada olduğu gibi, güneşin de diğer galaksilerdeki yıldızlarla aynı konuma geleceği bir tarih olan 21.12.2012 tarihini, kıyametin kopacağı tarih olarak yorumlamaktır. bu astronomik olay bir korkular doğurmuş, antik çağdaki toplumların da bu tarihe göre kendi takvimlerini ayarlamaları çeşitli söylenceleri de beraberinde getirmiştir. kimi görüşler bu tarihin dünyanın sonu olarak dinler tarafından bildirilen kıyamet günü olduğunu; kimi görüşlerse bunun bir kıyametten ziyade farklı bir boyut, foton kuşağı gibi kavramları ortaya çıkararak insanlık adına olumlu etki edeceğini savunuyorlar. ancak işin astronomik ve dolayısıyla bilimsel bir gerçekliği olmakla beraber, kıyamet demek biraz zor görünüyor. ancak bu denli büyük göksel hareketlilik elektromanyetik bir etki yapar da, kıyamet kopar veya fotonlar uçuşur. bunu görmeden saptayabilmek güç.

(bkz: bekleyip göreceğiz)
    (bkz: hakkımızda hayırlısı)

not: işin kıyamet boyutu bir yana, o tarih yaklaştıkça medyanın vereceği gazı, ortaya çıkacak sosyal ve medyatik vesveseleri, provokasyonları düşünemiyorum. şu gerçek ki, ne olursa oldun en fazla boy abdesti alınacak gün, 20.12.2012 tarihi olacaktır. *
    (syntaxerror, 09.09.2009 02:30 ~ 02:51)
  3. kıyamet kopar kopmaz bilinmez amma velakin cumaya denk gelmesi sebebiyle az biraz alttan altta korkutan olaydır. az kaldı... ibadet falan?
    hani nerde yecüc mecüc? nerde dabbe?
    oldu da haberimiz mi yok ne?
    (abdüş şuküfe, 09.09.2009 02:32 ~ 02:32)
  4. maya takviminin bittiği tarih...
    fm 2009 da özellikle bekledim ama bir şey olmadı en azından bu bir teselli.
    marduk daha önce geldiğinde nuh tufanı yapmış bakalım şimdi nolcak.
    birde mayaların görüşlerini almak lazım neden yazmamışlar takvimi zaman falan mı yetmemiş acaba..
    (calico jack rackham, 09.09.2009 02:36 ~ 02:39)
  5. kimse kıyametin kopacağını idda etmemktedir ama kuranı kerimde ;

ay karardığı, güneş ve ay birleştiği zaman. insan o gün: "kaçış nereye?" der. hayır, sığınacak herhangi bir yer yok. o gün, 'sonunda varılıp karar kılınacak yer yalnızca rabbinin katıdır. (kıyamet suresi, 8-12)

adı geçen ayet baz alınarak kıyamet tarihi olarak yorumlayanlar da vardır, zira 21 aralık da güneş ay ve bir çok gezegen aynı düzlemde kesişebilcektir, bu da ayeti işaret ediyor diyenler vardır, ayrıca dinimizde kıyametin aşure gününde veya cuma gününde kopacağı belirtilmiştir, bu da başka işaretlerden biridir.

tüm bunlara mayaların 13 baktunluk takvimlerinin 5. ve son devresi bu tarihe denk gelmektedir, mayalar ve diğer eski mitolojik uygarlıklar dünya takvimlerinde tarihin sonu olarak bugünü göstermişlerdir, milyonlarca yıl öncesinden.

tüm bunlar üst üste gelince tabi bir şüphe meydana gelmektedir, e zaten ahir zamandayız, kuranı kerimde ve hadislerde belirtilen küçük alametlerin bir çoğu vuku bulmuştur, kimi din adamlarına göre de büyük alametlerinde bir kısmı vuku bulmaktadır, inanan insan için elbette sorun olmayacaktır bu tarih nede olsa bu kıyamet kopacak ha 21 aralık 2012 ha başka bir tarih, varmı bir sorun.

ama kimi örgütler oluşumlar var ki -genellikle amerikada- yaşamlarını 2012 ye göre programlamışlardır yani hayata dair tüm planları bu tarihe göredir, kıyamet kopmazsa yazık bu adamlara. 22 aralık ta evladına ne diyecek hiç bilemiyorum. oğlum tüm servetimi liderimize verdim ama kopmadı kıyamet, zor bir durum.

biz müslümanlar içinse peygamber efendimizin (s.a.v.) hadisine bakıyoruz ;

“hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol.”

yani ; "hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için çalış, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış." diye mana da verilmiştir bu hadise. bizim yapacağımız budur.

ama başka girilerimde de bahsettiğim gibi burda da bahsetmek isterim ki bu tarihe yaklaştıkça dünya üzerinde depremdir, seldir, kasırgadır, fırtınadır bu tarz doğal afetler gitgide artacaktır bunu doğal olarak küresel ısınmaya da bağlayabiliriz ama mayaların her baktun dönümünde dünya tarihi için büyük felakatlerin yaşandığıda biliniyor.
    (hidrolaz, 09.09.2009 03:02)
  6. savaşlar, yıkım ve kan hakim olacak; gölgeler açığa çıkıp insanlığı ele geçirecek ve onları birbirine düşman edecek. insan insan kanını daha önce hiç olmadık bir biçimde akıtacak. binekleri susuz kaldığı vakit ellerinde kılıçları ile kalıverecekler... arkasına saklanılacak bir kaya parçası, ağaç kökü bile olmayacak çünkü; yer yerinden oynuyor olacak. yerden yükselen varlıklar da acımasız savaşa katılacak ve felaketin gelişini hızlandıracaklar. bedel kan, hayatla ödenecek. tanrılar bile yıkıma engel olamayacaklar. kanla ekilen tohum, felaketle biçeliecek.

alın bu da benim kehanetim. kısacası;

(bkz: hepimiz öleceğiz)

kıyamet olsa da olmasa da...
    (fes başıma, 09.09.2009 03:14)
  7. (bkz: 21 aralık 2012 kıyametin kopması/@3921056)

evet girime baktım ve bende kıyamet senaryocuları arasına girdiği düşündüm ve millete haksız yere korku veren tiplerden olmak istemediğim için bir giri yazmaya daha karar verdim.

yukarıda ki girimde ben kıyametin bu tarihte kopacağını idda etmedim ama evet bakınca öyle bir hava var yalan yok, demek istediğimi daha sade olarak tekrar belirtmem gerekirse benim demek istediğim; kıyametin er yada geç kopacağadır ha bende inanmıyorum bu tarıhte kıyametin kopacağına, az araştırınca bir sürü delil bulabilirsiniz, ki be bu tarihi ti ye aldığım girilerde yazmıştım isteyen bu girinin sonunda ki bakınızlardan bakabilir. benim demek istediğim bu iddaların neden bu kadar dillendirildiğini ve bu iddaları nerelere bdayandırdıklarını açıklamaktı.

tüm bunlara ek olarak da adım gibi emin olduğum bir şey vardır ki günümüzde dünyanın öyle içine etmişiz ki bununda adı küresel ısınma olur, veya güneş tutulması ve akabinde ki felaketlerin gelmesi olur fark etmez bu tarihe kadar dünya üzerinde yaşanan felaketler şiddetini artırarak devam edecektir ve bu tarihte muhtemelen en üst seviyesini bulacaktır ve bunu bir fırsata dönüştğrebileceğimizi ironik bir anlatım ile marduk girimdede açıklamaya çalıştım. herkesin malumu dünya artık sos vermektedir, ve daha da kötüsü bu sos verme olayı tüm dünyada bir kanıksamaya dönüşüp kale alınmamaktadır ve bu da dünyamız için en önemli tehlikedir bana göre.

ilgili giriler;

(bkz: 21 aralık 2012/@3916501)
    (bkz: marduk/@3871804)
    (hidrolaz, 09.09.2009 03:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil