sözlükten takip ederken insanı aptal eden keyifli maç.
şöyle ki
- trabzonspor'un deli gibi saldırdığı maç.
- denizlispor öne geçti...
- trabzon akın akın geliyor!
- denizli ikinciyi attı...
değişik... trabzon saldırmaya, şov yapmaya devam ederse fark yiyecek sanırım. öyle anladım ben. halbuki bak beşiktaş maçında top oynamadılar ama galip geldiler. tutan sistemi değiştirmemek lazım(!).
(edit: beşiktaş maçında berabere kalmışlardı yav... bilinçaltı işte, galip gibi sevindiklerinden olsa gerek, öyle yazıvermişim. kondomyokbuseferbanababadiyeceksin'e teşekkürler uyarı için...)
tek bir adam umut bulut'un olmayışının nelere mal olduğunu gözler önüne seren maç. o pres, o baskı, o mücadele yoktu bugün sahada. ayrıca maçın ilk yarısında ersun yanal'ın hatalı bir kadro seçimi yaptığıda çok açıktı. evinde oynadığın bir maçta yattara'sız neden başlarsın be adam. ön liberoda serkan balcı yerine ceyhun gülselam'la başlasana.
olan yine ekran başındaki bizlere oldu. sövmekten karnım ağrıdı yahu.
sezon başından beri her maça hemen hemen aynı kadroyla çıkan trabzon,bu sefer maça ideal kadrosundan 2 eksikle çıkacaktı ve ne yapacağı merak konusu idi.ancak ersun hoca maça yanlış kadro seçimi ile başladı ve çoğu taraftarın beğenmediği umut ve hüseyini maç içerisinde çok aradık.umutun yerinde oynayan ısaac maç boyunca hiçbirşey yapamadı bütün topları ezdi,bizleri de verem etti ki maşaallah her ofsayta da yakalandı hiçbirini kaçırmadı.90 dakika onu sahada utan utansın.
egemene sonsuz sevgilerimi iletiyorum onu milli takıma almayanlara da saygılarımı iletiyorum...
sonuç olarak:
tayfun atamadı 1 dakika sonra denizli attı.
gökhan atamadı 1 dakika sonra denizli attı.
ve;
bu sezonki 10 deplasman maçından sadece 1 puan alan denizlispor,trabzonu kendi sahasında yenmiştir.ben maçın son 20 dakikasını gözü yaşlı izlemişimdir.benim hissettiklerimin yarısını trabzonsporlu futbolcular hissetseydi maçı trabzonspor kazanırdı zaten...
alanzinho denilen adamın yalanzinho olduğu maçtır.bir insan her pozisyonda yere düşer mi arkadaş..tebrik ediyorum denizliye ilk defa kendi evimizde yenildik yine 400 gün sonra evimizde yenildik ve denizli ilk defa deplasmanda kazandı.
soz söz de denizli kalecisine her kaleci vuruşundan önce neden ellerini havluya siliyordun acaba ve buna daha 5. dakikada başladın???
inanması güç ama, umut'un alternatifinin olmadığını, hüseyin'in ise takımın vazgeçilmezi olduğunu gösteren maçtır. bangoura'ya da helal olsun, nerdeyse tek başına yıktı takımı.
umarım sona yaklaştığımızda "keşke" diye anmayız bu aciz oyunu.
bir denizlili olarak önce gitmemeye karar verdiğim, maç başladıktan 15 dakika sonra "gidiyorum ulan!" deyip evin az ötesindeki kıraathaneye gidip izlediğim maçtır. kıraathaneye girer girmez telefona gelen mesajla "al işte denizli gol yedi amk" dediğim, geri dönmeye karar verdiğim, sonra telefona bakınca "vay denizli atmış ulan" deyip inanamayarak kahveci abiye sorduğum, sonra ekrana bakıp skoru gördüğüm maç olmuştur. oturdum izlemeye başladım. 0-1'den sonra denizlililer olarak ekran başında acayip gaza geldik. yanımda dostluk kurduğum denizlili bi abi ile trabzon'un kaçırfığı gollerde birbirimize sarıldık. ama hep umutluyduk. çünkü denizli'yi bu sezon ilk kez ruh ile oynadığını gördük ve defansını kuvvetlendirdiğini anladık. ilk yarı böyle bitti...
ikinci yarı başladı. gökhan önal zoru başardı ve golü atamadı. yanımdaki abi "ulan 61. dakikaya geliyoruz şimdi coşacaklar bunlar, ama atamayana atacaklar inşallah" dedi. "abi inşallah atacağız bekle sen" dedim. ve kontra ataktan yattara'nın gine milli takımından arkadaşı bangoura bir gol attı. abi ile yine gaza geldik, sarıldık birbirimize... sonra geçmeyen dakikalar başladı, ama arada sırada istatistikler geliyordu ekrana. ulan top kayıplarında trabzon almış başını yürümüş, attığı 13 şuttan kaleyi bulan sayısı 0, "abi yeniyoruz galiba" dedim. denizli savunması da uzun aradan sonra ilk kez bugün adam gibi oynadı. ve maçı kazandık. benim için mucize bir sonuçla hem de...
trabzon'a geçmiş olsun derken ersun yanal'a seslenmek istiyorum: bir daha hiçbir takımı küçük görme, "bu maçı rahat alırız" deme, trabzon evet iyi oyunuyor ama öyle şampiyon olup şampiyonlar ligi'ne gidecek kadar değil. bu tespiti geçen hafta beşiktaş maçından sonra da yapmıştım.
denizli'yi geçen hafta denizli'de konya karşısında izlemiştim. hiç iyi oynamayarak 2-1 kazanmıştı. yanımdaki arkadaşıma "eğer denizli böyle oynarsa trabzon bize boşalır ulan" demiştim ama denizli'yi bugün iyi gördüm (özellikle defansı) ve umut verdi. denizlisporun ligte kalmasını dilerim. zira süper renkli bir takım...
trabzonsporun saçımı başımı yolmama sebep olduğu maç.. bu sene zarfında ilk kez trabzonporum bu kadar aciz bu kadar ezik bir futbolla oynadığına şahit oldum olmaz olaydım, izlemez olaydım.. yoktan yere günaha girdim. çürümüş patates suratlı ersun yanalın inadi yuzunden kaybedilen bir maç olarak görüp, telafisinin zor olacağının düşünüyorum.. selçuk inan denen zerzavat bir bok yapmıyorsun sadece oraya buraya koşuyorsun,ya sana ne demeli yataraa bu sene bir asistin yok..neyse sinirlenmeye başlıyorum..
ey trabzon takımı yüreğin oyna çünkü bazı insanların (misal ben) yüreğiyle oynuyorsun.
beşiktaş maçı ile birlikte trabzonspor'un bu seneki en kötü maçı.
şut oranlarına bakıyoruz 0/13, abi bu ne lan? kendi evindesin 13 şuttan bir tanesi dahi kaleyi bulmuyor. her iki golden 1 dakika önce %100'lük pozisyonları harcıyorsun bir de.
fakat dizilim de inanılmazdı, ben çözemedim kim nerede oynuyor. serkan balcı ortada oynar mı abi? alanzinho diye amdan götten bir adam almışız adam solda oynarken bugün sağ kanat falan oynadı. ne bileyim lan bi garip işte.
bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama hüseyin çimşir bu takımda iş yapıyormuş arkadaş ben onu gördüm bugün, koca ortasaha saçmaladı lan. fenerbahçe puan kaybetti allahtan ama deplasmanda yalnızca 1 puan çıkartabilmiş bir takıma böyle bir oyunla yenilmek biraz düşündürücü. her zamanki gibi cömertce harcanan pozisyonlar var bizde alıştık artık. şahsen isaac'in umut bulut'tan kat kat daha iyi bir topçu olduğunu iddia ederdim ki daha ofsaytın ne olduğunu çözemediğini gördüm, ben kafayı yedim lan.
sonra bir de yattara olayı var, abi kendi evindesin niye oynatmazsın lan şu adamı, tayfun cora oynuyordu onun yerinde abi alskfjaslkjfaslj.
böyle yani, çok aranacak bu puanlar ama yazık oldu. bir de denizli'nin o forvetine seslenmek istiyorum, insan mısın lan?