bir sezon daha bitti canlar.. bir kaç naçizane yorumum olacak, umarım sıkılmadan okurusnuz..
bu sezon biraz daha farklı geçti nba'da.. son yıllarda batının doğuya oranla güç olarak çok önde olduğu anlatılıyordu.. fakat bu yıl durum biraz değişti, doğu canlandı.. şampiyonluğun en büyük 4 adayından 3'ü doğuda..
*** bu 3 takım doğuyu adeta süpürdü.. diğer takımlarla aralarında büyük bir uçurum oluşturdu..
batıda ise durum biraz daha karışık.. kendi içlerinde 3'e ayrılmış gibiydiler.. ligi istediği tempoda götürüp birinci sırada yer alan lakers, onun arkasında play off mücadelesi veren biribirine denk 8 takım ve daha 10.maçlarda bir şey yapamayacağı belli olan felaket bir kaç takım..
ligin
mvp ödülünü çok büyük bir sürpriz olmazsa
lebron james alacak.. ortalama 37 dakika oynayarak 28-7-7 ortalamalarına ulaşması ve takımını ligin zirvesine taşıması ödülü alması için yeterli.. takımına neler kattığını görmek için ısrarla bakınız: (bkz:
@3080222)
yılın en iyi savunmacısı ödülü için favori
dwight howard.. riband ve blok kralı olarak tamamladı sezonu.. plase ise, plase yok..
* sezonun en iyi 6. adamı ise
jason terry gibi görünüyor.. 19 sayı ortalamasıyla oynuyor ve ginobili sezonun yarısında sakattı..
şimdi tek tek eşleşmeleri değerlendirirsek:
doğu
1-
cleveland cavaliers -
detroit pistons: 4-1
sezonun en büyük çıkışını yapan takımla en büyük hayal kırıklığının eşleşmesi.. son yıllarda doğunun en dominant ve son 6 yılda doğu finali görmüş bir takımın bu yıl bu play off'lara son sıradan zar zor girmesi üzücü.. üstelik detroit taraftarıysanız
*.. (bkz:
@2806209)
görüldüğü gibi iverson kumarı tutmadı.. detroit'in yıllarca sahip olduğu paylaşımcı oyun karakterine hiç uymadığı oynan oyundan belli.. iverson varken takım ne yıllardır süregelen defansını yapabiliyor ne de hücumunu.. ancak iverson'un sezonu kapadığı söyleniyor.. belki bu şekilde biraz şansı olabilirdi tabi karşısına cleveland dışında bir takım olsaydı.. bu sezon inanılmaz bir performans sergileyip istedikleri saha avantajını aldılar.. sahalarında 39-2 yaptılar ve maçların çoğunu 3.çeyrekte bitirdiler.. ayrıca her şeyiyle kupayı isteyen ve tamamen onun için oynayan lebron faktörü var.. finalin en büyük adayları..
bu turda cavs'ın detoit'i süpüreceğini düşünüyorum.. ancak tecrübesi ve detriot'i tutmam nedeniyle bir maç detroit'e veriyorum.. off of..
2-
boston celtics -
chicago bulls: 4-3
bugün antremanlara çıkan garnett'tan iyi haber gelmemiş ve en iyi ihtimalle doğu finali maçlarına yetişebileceği söylenmiş.. eğer durum böylese cleveland'ın işi kolaylaşır.. garnett olmadan boston'un işi gerçekten zor.. ayrıca bu haber play off'un havası ve heycanını kaçırdı.. boston'un sıkıntılı ve sınırlı bir bench'i olduğunu düşünürsek eşleşmenin rahat geçeceği söylenemez.. chicago bulls ise son ayın en formda takımı belkide.. boston'un geçen yıl ilk turda yaşadıklarını ve garnett'sız oluşunu iyi değerlendirirlerse ilk turun sürprizine imza atabilirler.. ancak istikrarsız olmaları işlerini zorlaştırıyor.. boston'un turu zorlanarak geçeceğini düşünüyorum..
3-
orlando magic -
philadelphia 76ers: 4-1
orlando her sezon üstüne biraz daha koyuyor fakat hala bir şeyler eksik.. ilk turu rahat geçerler sanırım ama sonrası için net bir şey söyleyemiyorum.. iyi bir hido ve howard ile doğu finali oynayabilirler.. hido'nun göstereceği performans orlando için gerçekten çok önemli.. umarım orlando teknik kadrosu da bunun farkına varıp ona daha çok sorumluluk ve top verirler.. gidebilecekleri son nokta doğu finali olarak görünüyor.. cleveland'ı
geçebileceklerini sanmıyorum.. tabi önce boston'u geçmeliler..
4-
atlanta hawks -
miami heat: 4-3
doğuda favorinin olmadığı tek mücadele.. ne olacağını kestirmek güç.. atlanta geçen yıl play off'larda yakaladığı ivmeyi bu sezona da taşıdı ve saha avantajını ele geçirdiler.. sahalarındaki maçlarda patlama yapabilen bir takım.. patlayıcı oyuncular var.. ancak onlarda da istikrar sorunu var.. bir günü diğer gününe tutmuyor.. miami ise bu sene enkazı toplayıp beklenenden daha iyi bir performans gösterdi.. ancak tamamen wade'in eline bakıyorlar.. az buçuk da beasley'nin.. bu sezon wade'den eski günlerini anımsatan performanslar izledik.. ligin sayı kralı oldu ve çok formda.. seri 7. maça gidecek gibi duruyor.. saha avantajını farkıyla atlanta..
batı
1-
los angeles lakers -
utah jazz: 4-1
geçen yılki final serisinden hücumla değil defansla şampiyon olunduğunu öğrenen lakers bu yıl işleri sıkı tutarak batıda 1.sırayı aldı.. boston ve cleveland'ı 2'şer maçta da yendiler.. kadro ve oyun olarak da diğer takımlardan çok üstünler.. play off'larda lakers'ı batıda zoralayabilecek tek takım portland görünüyor.. bunu sezon içindeki maçlarda gösterdiler.. lakers'ın finale çıkmada bir problem yaşayacağını sanmıyorum.. utah ise sezon boyunca sakatlıklar yüzünden bir türlü havasını yakalyamadı, konferansta 8.sırayı alarak da sonlarını hazırladılar..
2-
denver nuggets -
new orleans hornets: 4-2
billups-iverson takasından sonra hayvani bir çıkışa geçip batıda 2. sırada yer alarak herkesi şaşırttı denver.. süperstar olmayan bir oyuncunun gelişiyle
* bir takımın bu kadar değişmesi gerçekten şaşırtıcı.. new orleans da bir o kadar düşüşte.. chris paul'un çabalarıyla burdalar ancak geçen sezonki görüntülerini mumla aratıyorlar.. pek şansları olduğunu düşünmüyorum..
3-
san antonio spurs -
dallas marvericks: 3-4
ilk turun en zevkli ve süprizin gerçekleşeceğini düşündüğün eşleşme.. sas'ın ginobili'siz sıradan bir takım olduğuna inandığım için bu turda işi biraz zor.. dallas ise çok kötü götürdüğü sezonu iyi bitirdi ve bu sıralar formda.. sas'ı eleyeceklerini düşünüyorum fakat seriyi kazanmak için normal performanslarının üstüne çıkmalılar..
4-
portland trail blazers -
houston rockets: 4-2
kilit bir eşleşme daha.. genç ve hırslı portland ile t mac'siz iyi bir performans sergileyen houston.. portland akıllı hamleler yaparsa eminim ki 2-3 yıl sonra batının dominant takımı olacaktır.. fakat şu an play off'larda ne yapacaklarını kestirmek zor.. uzun süre sonra play off'lara kalıyorlar.. tecrübe faktörünün sıkıntısını çekebilirler..
fakat houston'ın da durumu pek parlak değil.. sezon içinde iyilerdi fakat t mac yokken hücumun tüm yükü yao'ya biniyor.. üstelik diğer bir skor opsiyonu olan alston'u da orlando'ya yolladılar.. oyun sıkıştığında pek seçenekleri kalmıyor ve sayı üretemiyorlar.. bunun sıkıntısını muhakkak çekeceklerdir.. bu yüzden portland'ın ateşli seyircisi ve saha avantajı ile t mac'ten beri 2. turu göremeyen houston'ı zor da olsa geçeceğini düşünüyorum..
bu yıl beklenen ve istenen final belli, lakers-cavaliers.. yani kobe-lebron kapışması.. açıkçası reklam ve kazanç bakımından
david stern de takla atar bu final için.. zaten iki takım da bu sezonki performansıyla bunu hakediyor.. bak heycanlandım ha..
*
edit: uyarısı için bir silentpain'e selam ederim..