belki ilginizi çeker
  1. · votka red bull racing
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · colin kazım richards
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · babaların garip huyları
  7. · aşk
  8. · football manager 2008
  9. · rahibinden satılık kilise

2009 çin gp  

1. bu sezon ilk uzakdoğu grubuna dahil olduğundan 19 nisan günü tsi 10:00 da koşulacak yarış. sezona bomba gibi giren brawn mercedes gp favoridir. ancak 14 nisan da toplanacak fia tahkim kurulunun difüzörler hakkındaki vereceği kararın ardından dengelerin değişeceği, sezonun yeniden başlayacağı gp de olabilir. merak ve heyecanla bekliyoruz.
    (trapped scorpion, 07.04.2009 15:08)
  2. 14 nisanda verilecek difüzer kararından sonra yapılacak yarış. eğer ferrari, red bull racing, renault ve bmw-sauber'in itirazı kabul edilirse ilk iki yarışın flaş isimleri brawn gp, toyota ve williams'ın önü kesilmiş olacak.
    (bostorgay, 08.04.2009 20:21)
  3. sıralama turları sonucunda sebastian vettel in pole pozisyonunu aldığı yarış olmuştur. fernando alonso ikinci, mark webber üçüncü olmuştur. ayrıca red bull racing pilotları tüm seansın açık ara en hızlıları olarak benzin yükü tartışmalarını da başlamadan bitirmişlerdir.

tüm sıralama için:
    http://www.formula1.com/...

not: timo glock vites kutusu değişikliği nedeniyle 5 sıra ceza almıştır.
    (trapped scorpion, 18.04.2009 10:45)
  4. sıralama turları renault'un motor ve bu motoru kullanan red bull!un takım olarak zirveye göz diktiğine işaret etmektedir. yarış özellikle sebastian vettel'in yeteneğini ve takımının performansını izleme fırsatı sunacaktır. bol geçişli, unultulmayacak takım stratejilerinin ve pit stopların çok önemli olduğu çekişmeli bir yarış izleyeceğimizi tahmin ediyorum.
    (bostorgay, 18.04.2009 11:55)
  5. görünen o ki yağmur altında geçecek ikinci yarış olacak. ıslak bir start olacak olması nedeniyle, şangay'ın start düzlüğü sonrası ilk 4 virajı oldukça zorlu geçilecektir.

ferrariler'in kers kullanmayacağı yarıştır ayrıca.

edit: start güvenlik aracı ardında verilecekmiş.
    (12monkeys, 19.04.2009 09:53 ~ 09:53)
  6. yağmur var diye güvenlik ile aracı başlayan daha başından zevksizleşen yarış, trt'nin yayınını kesmesi nedeniyle de internetten izlenecek.
    (bostorgay, 19.04.2009 10:10 ~ 10:11)
  7. güvenlik aracını ışıklarını söndürmesiyle hele şükür yarış keyfinin başlayacağı yarıştır.
    (12monkeys, 19.04.2009 10:22 ~ 10:43)
  8. hamilton'un durup durup raikkonen'i geçtiği yarıştır. henüz 23 tur geçti, yanılmıyorsam hamilton 3. kez fin pilotu geçti. raikkonen motorunda bir rahatsızlık hissetiğini rapor etmişti ilk geçilişinden sonra, ardından bir kere hamilton'un hatasından bir kere de nasıl olduunu bilmediğim bir şekilde yerini geri aldı.
    ama hamilton'a geçilip durmaktan sıkılmadı.
    massa'nın da motoru durdu ayrıca. harika bir ferrari sezonu, kurşun döktürmeleri lazım.
    (12monkeys, 19.04.2009 10:57)
  9. mark webber'la jenson button'un ikincilik bir süre çekiştiği fakat red bull racing tasarımının yağmurlu havalar için daha iyi olduğunu gösterdi. diğer br ifade ile brawm gp tasarımcıları yağmurdaki eksikliklerini gözleyebildikleri bir yarış olmaktadır.
    (bostorgay, 19.04.2009 11:36 ~ 11:37)
  10. red bull baya baya duble yapmaya doğru gidiyor şu anda.ferrarinin puansız bir haftasonu daha.evet izlerken eğleniyoruz artık.
    (pervazsız, 19.04.2009 11:37)
  11. sutil'in son 5 tur kala yaptığı kazayla, malesefki yarışa veda etmiştir. araba'nın ön kısmı paramparça.
    (and then there was silence, 19.04.2009 11:50)
  12. red bull racing'in duble yaptığı yarış.
    (bakarizbiara, 19.04.2009 11:58 ~ 12:02)
  13. an itibariyle red bull duble yapmış bulunuyor. hayırlı olsun, kazandıkları ilk yarışmış.
    (drps, 19.04.2009 11:58 ~ 12:00)
  14. sebastian vettel'in kazandığı yarış.
    (substance, 19.04.2009 12:02)
  15. difüzörü difüzör çetesi olarak bilinen araçlarınki gibi olmayan bir takımın mc laren , ferrari ve bmw gibi büyük takımlara nispet yaparcasına duble yaptığı yarış oldu.

ben artık domenicali denen adamın ferrari başkanının filan amcasının oğlu olduğunu düşünmeye başladım. yine yanlış pit stop stratejileri sayesinde kimi raikkonen çat pat götürdüğü ve puan alabileceği bir yarışı puansız kapattı. yine dayanıklılık sorunları var. yine domenicali pitte ve biri yemeğine zehir katana kadar orda olacak.
    (zaknafein, 19.04.2009 12:05 ~ 12:05)
  16. o değil de yarış sonunda çoğu yarışta olduğu gibi hüzünlü anlar yaşandı, içim sızladı. soruyorum size, nedir podyumda 2 takım arkadaşının yanında kalan 3. pilotun hüznü, nedir bu dışlanmışlık? yazık değil mi lan adama 2 damla şampanya da ona sıksanız ölür müsünüz? açık konuşmak gerekirse grup seks sırasında açıkta kalan kişi olmaktan bile daha kötüdür buradaki 3. kişinin durumu.
    (drps, 19.04.2009 12:13 ~ 12:14)
  17. yağmurun ön planda olduğu yarış sebastian vettel' ve red bull racing'in yağışlı havalardaki üstünlüğünü kanıtlamıştır. yağışlı havalarda hızdan ziyade yağışlı hava araç ve sürücü performansları ön planda olduğundan bunu en iyi değerlendirenler ön sıralarda yer almışlardır. nitekim difüzör etkisi neredeyse ortadan kalkmış bilinen yağışlı hava performansları ile vettel, webber, button ve hamilton ön sıralarda bitirmişlerdir. ayrıca adrian newey'in red bull racing'e katkılarından biri yağmurda hızlı giden araç konusundaki tecrübesinin anlaşıldığı yarış olmuştur.
    son olarak son şampiyon lewis hamilton üç, dört kez bariz hata yapıp gerilere düşmesine rağmen kendinden daha fazla hata yapan rakipleri sayesinde puan almıştır. diğer şampiyonlar alonso ve raikkonen için kabuslu günler başlamıştır. en çok üzen ise üçümcü durumda iken motoru stop eden felipe massa olmuştur.
    (bostorgay, 19.04.2009 18:00)
  18. hesaplarıma göre ferraride sezon başından beri ben yarışsaydım ferrari kar ederdi.çünkü yarışın daha ilk turunda start anında bir yere çarpıcaktım.ama birilerine çarpıp onu da yarış dışı bırakacaktım. ferrariden kuruş para istemeyeceğim için onlar da para harcamayacaklardı.ve daha önemlisi üçüncü yarışın ardından sıfır çekmesinin sorumlusunun benim olduğumu söyleyip madara olmaktan kurtulacaklardı.ama nerde... siz takılın daha abi.
    (holzlöffel, 19.04.2009 18:12)
  19. geçen seneki kılpayı kaçan şampiyonluktan sonra ferrari' nin takım olarak acilen bir hamama gidip adam gibi gusul abdesti almasının gerektiğini gösterir yarıştır.
    (dicus carica, 19.04.2009 18:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil