2008 yılı boyunca sözlük yazarlarından gelecek oylar sonucu belirlenecek olan popüler 50 giriden oluşan liste. geçen yılki eserler* incelendiğinde, senenin başlarında yazılanlar daha çok oylanacakları için şansları daha yüksek olsa da, yine geçen yılki istatistikler bazı yazar ve girilerin kısa sürede büyük bir patlama yapabileceğini gösteriyor.
aynı zamanda içinde naçizane benim de adımın geçmesini temenni ettiğim istatistik kategorisi.
ciddi giri sayısının yerlerde süründüğü liste. hoş bu ülkede, hatta bu dünyada yaşarken gülecek bir şeyler arama ihtiyacını yadırgamamak gerek sanırım.
listenin içeriği aslında az çok tahmin ediliyordu, hatta son aylarda sözlükte en çok tartışılan konulardan biri de buydu. o yüzden kimin kaç girisi olduğu beni hiç şaşırtmadı, yıl içinde az çok haftanın en beğenilen girilerine bakanları da şaşırtmamıştır zaten.
2009'da elinizin altındaki iki oy butonlarını daha mantıklı kullanırsınız böylece 2009'un en beğenilen girileri listesi daha hoş bir liste olur. en son oylama butonunun kullanım alışkanlıklarına dikkat çeken birine suratı mastürbasyondan etli pide kıvamına gelmiş dendi, şimdi de bu listede niye hep am meme göt var diye şikayet ediliyor. tutarlılık böyle bir şey olsa gerek.
geçen sene* içinde en çok + oy toplamış girilerin oluşturduğu listedir. çok fazla argo içerikli girinin olması kalitesizliğin göstergesi değildir zannımca. zira girilerin çoğu okunulduğunda, içeriğinin bambaşka bir anlatımla olduğu göze çarpıyor. ve bu kelimeler türkçede var, bizim kültürümüzde de var.
o değil de, sen o kadar maç yazısı yaz, duygusal yazılar yaz, tavsiye yazıları yaz, sonra gel götünle bu listeye gir. o sarstı biraz.
listeyle bir derdim yok; fakat oylama butonlarının kullanım alışkanlıklarına dikkat çeken girinin de /(bkz: @2816133)/ listede yer alıyor olması ilginç. tutarsızlık da böyle bir şey olsa gerek.