gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · colin kazım richards
  5. · aşk ı memnu
  6. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  7. · boylumlama
  8. · bir kere sevdaya tutulmaya gör
  9. · scent of a woman

2008 yüksek askeri şurası  

1. bu yıl her zaman olduğu gibi 1-4 ağustos tarihleri arası toplanıp, terfi edecek general ve albaylar ile ihraç edilecek personelin belirlenceği toplantı. bu yıl ergenekon operasyonu ile oldukça hassas geçeceği konuşulmaktadır. bu sene deniz ve hava kuvvetlerinde değişiklik olmayacak, gnk bşk (yaşar büyükanıt) emekli olacak yerine kkk ilker başbuğ gelecektir. çok muhtemel terfi edecekler de onun isteklerine uygun seçilecektir. 1. ordu kmt'ı da (ismail koçman) emekli olacaktır. bu yıl terfilerden sonra aşağıdaki gibi bir komuta kademesi (sadece karacılar için) öngörüyorum:

terfi edecek iki korgeneral: aslan güner ve nusret taşdeler
    kesin emeki edilecekler: korg selahattin uğurlu ve korg abdullah cahit sarsılmaz.

gnk kur bşk: ilker başbuğ
    kr kv kmt: ışık koşaner
    jandarma gn kmt: hasan ığsız
    1. ordu kmt: ergin saygun
    2. ordu kmt: avni atilla ışık
    3. ordu kmt: saldıray berk
    ege ordu: aslan güner (nusret taşdeler)
    kkk kurmay başk: nusret taşdeler (aslan güner)
    gnk kur 2. bşk: necdet özel
    kk edok kmt: erdal ceylanoğlu
    (panait ıstrati, 29.07.2008 14:59)
  2. sonuçları biraz evvel açıklanan şura. beklendiği gibi ilker başbuğ gnk bşk'ı, ışık koşaner jnd. gn. kmt'ı olmuştur. sürpriz denebilecek kararlardan biri hasan ığsız'ın gnk 2. bşk'lığına getirilmesi olmuştur. ismi jnd. gn. kmt'lığı ile çok geçiyordu. korgeneral terfilerinde aslan güner beklendiği gibi birinci sıradan terfi etmiştir ancak benim açımdan süpriz 2. sıradan terfi eden hayri kıvrıkoğlu (eski gnk bşk'ı hüseyin kıvrıkoğlu'nun yeğeni) dur. ben nusret taşdeler'i bekliyordum ama muhtemelen onu seneye 1. sıradan terfi ettirecekler o bakımdan bu sene beklettiler. ismi şemdinli olaylarına ve iddianamesine karışan selahattin uğurlu'nun emekli edilmemiş olması da bir diğer sürprizdir. bu meyanda abdullah cahit sarsılmaz emekli olmuştur. bunların neticesinde komuta kademesi şöyle gerçekleşmiştir:

genelkurmay başkanı orgeneral ilker başbuğ
    kara kuvvetleri komutanı orgeneral ışık koşaner
    deniz kuvvetleri komutanı oramiral muzaffer m. ataç
    hava kuvvetleri komutanı org. aydoğan babaoğlu
    jandarma genel komutanı orgeneral atilla ışık
    1. ordu komutanı orgeneral ergin saygun
    2. ordu komutanı orgeneral necdet özel
    3. ordu komutanı orgeneral saldıray berk
    ege ordu komutanı orgeneral hayri kıvrıkoğlu
    k.k.komutanlığı kurmay başkanı orgeneral aslan güner
    harp akademileri komutanı orgeneral hasan aksay
    genelkurmay kinci başkanı orgeneral hasan ığsız
    donanma komutanı oramiral eşref uğur yiğit
    k.k.eğitim ve doktrin komutanı orgeneral erdal ceylanoğlu
    (panait ıstrati, 04.08.2008 13:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil