"yine mi?" dedirten ve tam anlamıyla
dtp denen siyasi terör topluluğunun işine gelen olaylar.
taş he.. taşlaşmış yüreklerden taş gibi bileklere, ordan ülkeme... ben bu hikayeyi bir yerden hatırlıyor gibiyim.
10 sene öncesine mi dönsem? 20 sene öncesine mi? yoksa size siyasetle karışık demagoji yapıp konuyu daha da çıkmaza mı soksam. yok yok. zaten biliyorsuzun. anlatmaya ne gerek var di mi? en iyisi ben içimden gelen şu paragrafı yazayım sadece.
aptal kutusunu her açışımda 2-3 gündür karşıma çıkıyor bu görüntüler. içimde beliren duygular şunlar:
- acıma.
- öfkelenme.
- öldürme isteği.
- demokrasiye lanet etmek.
acıyorum çünkü; boş bir heves uğruna allerini taş toprağın içine sokuyorlar. üzerlerinde dolaşan kara bulutları görmemelerine acıyorum. kılıklarına kıyafetlerine acıyorum. yüzlerindeki anlamsız ifadeye ve ölen o 35 yaşındaki gencecik bedene acıyorum. ölümü bu kadar ucuza tatmalarına acıyorum. boş amaçlar uğruna... yazık.
öfkeleniyorum çünkü; o taşları atarken gözlerindeki kara bakışları ekrana bakarken çok net görebiliyorum. içinden akan kötülüğü ta buralardan sezebiliyorum. onların o körpe beyinlerine ve ufacık kalplerine bu kötülüğü, karanlığı sokanlara öfkeleniyorum. biraz da kendime öfkeleniyorum. aptal kutusuna anlamsızca bakıp kanal değiştirmeme...
öldürme isteği var içimde çünkü; yapılan bu kadar provakasyona ve vatan hainliğine karşı kimse hiç bi'şey yapmıyor. yapılıyorsa da eksik ya da yetersiz kalıyor. hepsinin gırtlağını teker teker kesip kanını,iliğini, kemiğini o kesikten çekip çıkarmak geliyor içimden. ateşe ateşle karşılık vermek istiyorum ama yapamıyorum. çünkü güzel ülkemde demokrasi var!
demokrasiye lanet ediyorum çünkü; tam demokrasi uygulamasına karşı olan bir insan olarak bunun ülkeme ne kadar zarar verdiğini görüyorum. hem ülkemi bu güne kadar sikip sikip kandıranlara, hem de "demokrasi diye bir şey var" söyleminin arkasına sığınıp ülkenin amına koyanlara,
chp'ye,
mhp'ye,
dsp'ye,
ap'ye,
dyp'ye,
akp'ye,
dtp'ye ve daha ne kadar siyasi kuruluş varsa hepsine lanet ediyorum.
...sonra bu duygularım bir anda diniveriyor. hemen zap yapıp
* hangi kutudan 500.000 ytl çıkacak ona bakıyorum. ne dtp z.kimde oluyor, ne de 35 yaşında ölen o beden. ne kadar harika di mi? işte biz milletçe böyle yaşıyoruz. diğerleri de götüyle bize gülüyor.
utanılası...