belki ilginizi çeker
  1. · ross brawn
gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · ezel
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  7. · beşiktaş
  8. · rain man
  9. · itusozluk

2007 kanada gp  

1. eğer sorun yaşamazsa hamilton'un çok feci domine edeceği yarıştır. adam dünkü sıralama turlarında o kadar rahat aldı ki pole'ü bu lafları etmemek elde değil. çok rahat olacak çoook...
    (sycrone one, 10.06.2007 12:28)
  2. (megae, 10.06.2007 21:15)
  3. son yıllarda izlediğim en ilginç ve en heyecanlı yarıştı. açık söylemek gerekirse izlemeyenler çok şey kaçırdılar.

nereden başlasam ki? en önce hamilton'u kutlamak gerek, ne kadar ferrarisever bir insan olsam da bu adam mclaren'a olan bakışımı değiştirecek en sonunda. çok süper bir yarış çıkardı ve güvenlik aracı 4 kez piste girmesine ve her defasında açtığı fark kapansa da her seferinde rahatlıkla farkı açtı. kazandığı ilk yarıştan ötürü kutluyoruz.

aslında yarışın en önemli anı kubica'nın kaza yaptığı yerdi. bir anda bu sahneyle karşılaşınca ne yalan söyleyeyim "lan ne oluyor" diyerek yattığım yerden kalktım. allaha şükür bir şeyi yokmuş, hakkaten üzüldüm yahu adamı öyle görünce. (lan böyle üzgünüm falan yazıyorum, ferrariye arkadan vuran kaskosuz şahin gibi çıkmasın kubika da?*).

ve ve ve yarışın en güzel ayarını da sato yarışın sonunda alonso'ya verdi ya, zevkten dört köşe olup alkışlamaya başladım evde. bu sato hakikaten ne kadar fos bir adam olsa da gene manyaklığını yaptı işte. mahallenin delisi a.k. .

ha son bir nokta; raikkonen bu sezon formula 1'deki en büyük hayal kırıklığıdır. umarım beni yanıltır da, ferrari'nin en büyük hatası olduğu gözükmüştür...

flash ekleme: unutmadan trulli'de güvenlik aracı pistteyken kaza yapmayı başarmıştır. kendisine başakşehir halkı olarak bir şilt bir de şilte vermeyi düşünüyoruz.
    (sycrone one, 10.06.2007 21:57 ~ 22:00)
  4. 1 lewis hamilton mclaren-mercedes winner

2 nick heidfeld bmw +4.3 secs

3 alexander wurz williams-toyota +5.3 secs

4 heikki kovalainen renault +6.7 secs

5 kimi räikkönen ferrari +13.0 secs

6 takuma sato super aguri-honda +16.6 secs

7 fernando alonso mclaren-mercedes +21.9 secs

8 ralf schumacher toyota +22.8 secs

9 mark webber red bull-renault +22.9 secs

10 nico rosberg williams-toyota +23.9 secs

11 anthony davidson super aguri-honda +24.3 secs

12 rubens barrichello honda +30.4 secs

ret jarno trulli toyota +12 lap

ret vitantonio liuzzi str-ferrari +16 lap

ret felipe massa ferrari +19 lap

ret giancarlo fisichella renault +19 lap

ret christijan albers spyker-ferrari +23 laps

ret david coulthard red bull-renault +34 laps

ret robert kubica bmw +44 laps

ret adrian sutil spyker-ferrari +49 laps

ret scott speed str-ferrari +62 laps

ret jenson button honda + secs
    (loomy, 10.06.2007 22:03)
  5. (sycrone one, 10.06.2007 22:24)
  6. öncelikle yazıma 2007 kanada f1 grand prix'i diyerek başlamak istiyorum. zira sadece "grand prix" demek yetmiyor, ne yarışı olduğunu da belirtmek lazım.

büyük bir ihtimalle 2007 sezonunun en ilgi çekici ve en çok hatırlanan yarışı olacaktır. yarışı bu kadar ilginç kılan nokta ise tam 4 kez güvenlik aracının piste girmesidir. bir diğer önemli konu da, bir yarış esnasında olabilecek her türlü durumun görülmüş olmasıdır.

pole pozisyonu alan ve ilk viraja da önde giren lewis hamilton, baştan sona yarışı domine etti. güvenlik aracı seanslarında da hem stratejide hem de sürüşünde hata yapmayarak birinciliği kaptırmadı. heidfeld de yine istikrarlı bir sürüşle 2. sırada bitirdi. wurz ise tek pit stop stratejisi ile (güvenlik aracı periyotlarından da yararlanarak) 3. sırayı aldı.

yarışın üzücü noktası ise kubica'nın yaptığı ağır kaza oldu. pistin önce sağ yanındaki duvara çarptıktan sonra, taklalar atarak, sol yanındaki duvara çarpması ile arabada yaşam hücresi dışında bir parça kalmadı neredeyse. özellikle ikinci duvara çarpması sırasındaki sarsıntılar ve boyun hareketlerini gördüğümde yüreğim ağzıma geldi "acaba boynu kırıldı mı?" diye ama hans sistemi bu konuda işe yarıyor. son çarpmadan da sonra ellerini kaldırması içimi rahatlattı ama daha kesin bir bilgi yok. şu anda sadece ayağının kırık olduğunu bilmekteyiz, umarım ciddi bir şeyi yoktur.

toplam 10 araç yarış dışı kaldı. yarış dışı kalmalarına göre sondan başa doğru sıralarsak: trulli, luizzi, massa, fisichella, albers, coulthard, kubica, sutil, speed ve button sıralamasını görmekteyiz.

massa ve fisichella, güvenlik aracı periyodunda yaptıkları pit stoptan sonra pit alanını terk ederken çıkıştaki kırmızı ışığa dikkat etmeyip, piste döndükleri için siyah bayrakla diskalifiye edildiler. ancak onların arkasında bulunan kubica, kırmızı ışığı fark etti ve arkasındaki konvoyu da tutarak bir bakıma onları da hata yapmaktan kurtarmış oldu.

alonso ve rosberg de şu anda bilmediğim (ve yarışın kargaşasında fark edemediğim) bir nedenden dolayı 10 saniye dur - kalk cezası aldılar ama daha sonraki güvenlik aracı seansları ile açıkçası bu ceza onları pek etkilemedi denilebilir.

trulli de güvenlik aracı pistteyken kaza yapmayı başardı. ama bu kazayı, tur yediği için güvenlik aracını geçmesine ve konvoyun arkasına yetişme çabasına bağlıyorum.

yarışın sonlarına doğru, sato'nun alonso'yu geçmesi ise eğlencelik bir durumdu. alonso zorunluluktan kullandığı süper yumuşak lastiklerle ilerlerken, sato'da normal sertlikteki lastikler takılı idi. diğer yandan, alonso'nun yarış içinde bol bol pist dışına çıkması ise araç ayarlarının ve frenlerinin zedelenmesini de göz önüne aldığımızda sato'yu şanslı sayabiliriz ama bu tür şeyler f1'in doğasında olan ve mazeret olarak sayılamayacak durumlar. sonuçta her ne kadar sevmesem de, sato'yu tebrik ediyorum.

kuru bir havada, bu kadar hareketli, her sonuca açık ve ilginç enstantanelerin olduğu bir yarış görmek beni çok mutlu etti. hemen hemen her yarışı izlesem de sözlüğe girip böylesine uzun yorumlar yapmamıştım hiç. ama bu yarış cidden unutulmazdı...
    (rasputin, 10.06.2007 22:56)
  7. kubica'nın olağandışı bir kazadan sağ salim çıkmasının yanı sıra;
    1)yarma trulli'nin düz yolda duvara çarptığı (küçükken de dolma 3 tekerli bisikletten düşüp dururdu),
    2)tak ona sato'yu dikiz aynasından gören alonso'nun kastedilen "ona" olmamak için geç aslanım tavrı takındığı yarıştır hakikaten de.
    (katalizör, 10.06.2007 23:29 ~ 23:30)
  8. robert kubica'nın aracının takım verilerine göre kaza anında 75 g lik bir yavaşlama ivmesine sahip olduğu tespit edilmiş. daha iyi idrak etmek açısından biraz daha açayım.
    75glik bir yavaşlama ivmesi demek. eğer 2600 km/s hızla gidiyorsanız frene bastıktan 1 saniye sonra ve yaklaşık 300 metrede durmanız demek. kazada kubica'nın 280 km/s hıza sahip olduğu düşünülürse duvara temas ettiği andan sonra hızını 0.1 saniye içerisinde 0'a indirdiği görülebilir. bu da neden geçici bir baygınlık geçirdiğini ve buna rağmen sağ çıkabilmesi de f1 teknolojisinin ne kadar geliştiğini oldukça net bir biçimde açıklıyor.
    (spinoza, 21.06.2007 12:10 ~ 12:14)
  9. sezonun 6. yarısı olmustur kendisi ve şimdiye kadarki en heycanlısı,sayabildigim kadarıyla güvenlik aracı 6 kez yarısı adeta sıfırlamıstır
    yeni kural degişikliklerinden dolayı yarısdısı bırakılan pilotlar söz konusudur.( güvenlik aracı piste girdikten sonra araclar tam bir sıra olusturana kadar pilotlar pit stop yapmayacak ve pittelerse de sıra tamamlanmadan yani yeşil işik yanmadan yarısa geri dönmeyeceklerdir) renault pilotu giancarlo fisichella ile ferrari pilotu felipe massa, pistin kapalı olduğunu gösteren kırmızı ışığa rağmen pit alanını terk ettikleri gerekçesiye "siyah bayrakla" diskalifiye edildiler.

yarısın en can sıkıcı anı ise bmw sauber pilotlarından robert kubica gecirdigi kazadır,27. turda 13'üncülük için toyota'dan jarno trulli ile mücadele eden kubica nin malum virajda dev ekrana yaklaşık 280 km/st hızla carpması sonucu aracı tam anlamıyla dagıtmasıdır, yarıs devam ederken ayagının kırılmıs oldugu haberleri gelmiştir(ben ölmüş olabilecegini düşündüm aracın içie sıkısmıs boynu bükük halini görünce) ancak sadece sag ayak bileginde burkulmus kendine geldiginde sordugu ilk soru ise : "amerika'da yarışacak mıyım?" imiş.

yarışın en başarılı ve görsel açıdan en görkemli 2 geçişini yapan ismi ise, 6. olarak takımı super aguri'ye 3 puan kazandıran takuma sato idi. sato 4 tur içersinde ve aynı virajda zoru başararak dışarıdan önce toyota'dan ralf schumacher'i, sonra da mclaren'den fernando alonso'yu geçti.

hamilton'ın 1 saat 44 dakika 11.292 saniye sürede tamamladığı olaylı kanada gp'sinde podyuma 2. olarak bmw sauber pilotu nick heidfeld ve 3. sırada da williams 1 pilotu alexander wurz çıktı.
    (tepside kan damlaları sızan böbrek, 05.09.2007 17:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil