|
|
- finlandiya. leave me alone - hanna pakarinen
- türkiye'yi söylemezsek bana göre;
sarbel - yassou maria
- irlanda adına katılan : dervish - they can't stop the spring.. ama sonuncu oldular. bana göre israil adına katılan teapacks grubunun push the button parçası da iyiydi eğer politik içeriğinden sıyrılıp sadece müzikal anlamda değerlendireceksek. isveç adına katılan the ark'ın parçası da iyiydi.
- romanya ve yunanistanın şarkısı beğenilmiştir benim tarafımdan.
- görece bir kavramdır. kimisi moldovyanın ki der kimisi irlandanın ki... lüzumsuz da bir kavramdır ayrıca. herkes kendi beğendiğini dinler, beğenmediğini dinlemez. şarkılar arasında hele ki farklı tarzlardaki şarkıları yarıştırmak ne kadar abesle iştigal ise, bu abes yarışmanın sonuçlarını tartışmak da o kadar abestir.
önce bi edit: (bkz: bu bir ankettir) söylemeyi unutmuşum.
sonra bi daha edit: görece bir kavram değildir. en iyi şarkı kesinlikle moldovyalı hatunun şarkısıydı. hatun da ayrıca taş gibiydi.(bkz: ortama geç ayak uyduran insan)
(bkz: ankete tam gaz devam)(tuygun, 13.05.2007 13:04 ~ 20.05.2007 12:34)
- sadece finali değil yarı finaldeki şarkıları da dinlemiş biri olarak kesinlikle tüm şarkılar arasındaki en iyisi rusya'dır kanımca. litvanya'nın şarkısı diğerlerinin arasından sıyrılmış, aklıma nefis akdeniz gecelerini getirmiştir. bir diğer güzel şarkı da finlandiya'nınkidir ki bu şarkıya çok büyük haksızlık yapılmıştır. ilk 5'im;
1. rusya
2. litvanya
3. finlandiya
4. belarus
5. slovenya
edit: estonya yarı finalden çıkamadı ama 24 şarkı arasında en az 15'ine rahat basabilecek başarılı bir şarkıları ve çok çok güzel bir solistleri vardı.(volga, 13.05.2007 13:18 ~ 13:27)
- kanımca düzenleme zart zurt bakımından en iyisi gürcistan'dı.
(bkz: imho)
- ukrayna'yı temsilen verka serduchka'nın icra ettiği "dancing lasha tumbai" bence gerçekten güzeldi. herkesi dansettirdiler. her ne kadar garip görünüşlü olsalar da (ki ben bir tür imaj olarak düşünüyorum),hepimizin aklında kalıcı olmadılar mı? oldular... favorim onlar ve isveç'in glam rock tarzındaki şarkısıydı ama avrupa çok beğenmiş galiba lezbiyen temalı şovu...*
|