21 ekim 2007 günü tsi 19:00'da, sao paulo'da koşulacak yarış. bu yarıştan önce hamilton şampiyon olacağı için tatsız tuzsuz geçeceğini düşünmekteyim. yüzümü kara çıkardın hamilton!
(bkz: başlık parsellemek)
aksine hamilton'un çin gp'sinde yaptığı hata sonucu pistten çıkması ve yarış dışı kalması ile raikonnen'in ardından 2. olan alonso puan farkını 4'e indirmiştir. raikonen ise buraya çin gp'sinde aldığı 10 puanla dünya şampiyonluğu için iddasını sürdürecek bir durumda gelmiştir.
yarış öncesi pilotlar puan durumu şöyledir :
1.hamilton : 107 puan
2.alonso : 103 puan
3.raikonen : 100 puan
bu yarışın sonunda 3.sırada olan raikonenin şampiyon olacağını düşünmekteyim. bu iki mclaren birbirlerini yarış dışı bırakırlar. benden söylemesi.
ferrari'nin ilk iki sırayı alması hâlinde alonso'nun otomatik olarak devre dışı kalacağı, hamilton'ın da altıncılık veya daha düşük bir derece alması durumunda kimi raikkönen'in 2007 sürücüler şampiyonu olacağı yarıştır.
hamiş: zamanın birinde dileğim daha iyi bir dilek buymuş.
şampiyonun belli olacağı yarış olmasının yanı sıra yaklaşık 20 yıl sonra 3 pilotun da son yarışa şampiyonluk umuduyla girmesi yarışın çok gergin ve çekişmeli geçeceğinin işareti. 3 pilot da herhangi bir arabayı geçerken bile çok gergin olacaklar. ama yarışın uzun süre boyunca kazasız gitmesi olasılığında, alonso'nun uzun süredir gıcık kaptığı lewis hamilton'a girmesini, mc laren'i rezil etmesini ve kimi raikkonen'i şampiyon yapmasını da beklemiyor değilim.
referandumun ertelenme ihtimali, fom ile yapılan anlaşma ve daha birçok konudan dolayı canlı yayınlanacağını düşündüğüm yarıştır. zira büyük bir tepkiye maruz kalmak isteyeceklerini sanmıyorum.. en son üç pilot şampiyonluk için yarışırken bu ülkede kimse formula 1'in ne olduğunu bilmiyordu.
(bkz: @1993465 )
hiç olmadı rtl'den takip edeceğimiz yarış olacaktır nihayetinde..
yarışa gelince, yorumları öncesine ve sonrasına bırakmak kaydıyla tahminim sıralama turlarında ilk iki sırayı hamilton ve alonso alacaklardır, yağmur altında 3 veya 4 üncü tur gibi alonso start finiş düzlüğünün sonunda aynı türkiye'deki gibi kot farkı nedeniyle sola kör bir dönüş olan ilk virajda alonso yapmaması gereken atağı yapacak hamilton ise yer verip yarışı sağlama alması gerekirken gurur yapıp içeriyi ona vermeyecektir. mclaren'lerin temasını gören kimi de ilk sırayı alacaktır.. sonrası ne olur bilemem.*
sonunda webber'in bile sezon şampiyonu çıkabileceği yarış. o derece süpriz olabilir yani sonuç. ama alonso hırs yapıp hamilton'a kamikaze dalışı yapmazsa hamilton'un şampiyon olması kuvvetle muhtemeldir.
hamilton'un götü atarken sıralama turlarının ardından basın toplantısına çok rahatım havasında çıktığı yarıştır.
ya güzelim birbirimiz yemeyelim formula 1'de dünya şampiyonluğu için çaylak sezonunda hem de avantajlı durumda son yarışa çıkmak her allahın günü o yaşta bir adamın başına gelen birşey değil. kimi kandırıyorsun ki?
hayır ben uyuyamıyorum gecenin bu vaktinde aklıma yarış geliyor ulan 3 tane aday var acaba kim olacak şampiyon diye, sen şampiyonluğun en büyük adayıyken "bir haftadrı uyuyamıyorum acayip yamuldum sokayım vallahi heyecanına" diyerek dürüst davranmak dururken ne diye öyle "yok sıradan yarış kendimden eminim" felan diyorsun ki? yarın (bugün) alonso'yla kimi girsin kıçının dibine de göreyim ben senin sükunetini interlagosun dar sektörlerinde.
iyi startlar alan alonso ile birinci sıra dışında her zaman kötü startlar almış hamilton un start düzlüğünde arka arkaya olacağı yarıştır. sıralama turlarında ki ilk sektör zamanları hamilton a göre daha iyi olan alonso’nun ilk viraj da ki saldırgan tutumunu göz önüne alırsak ve bundan önce ki bir çok yarışta bu ikilinin yan yana gelip pist dışına itecek kadar birbirlerinden nefret ettiklerini düşünürsek bu hengameden kazançlı çıkacak olan kimi’yi dünya şampiyonluğuna götürecek bütün tifozilere umut fakirin ekmeğidir dedirten grand prix.
startla birlikte girilen ilk virajlarda, şampiyonluk stresinin hamiltonun beynine balyozla inmeye başladığını gördüğümüz yarıştır ,zira 3.başladığı yarışta ilk turda 7.sıradadır.
starta massa hamilton'ın önünü kesmiş ve takım arkadaşına bir ara pası çakmış ancak gole çevirmesine izin vermeden önünden topu alıp lider olarak ilk virajı geçmiştir ve kırmızılar git gide uzamaktadır.
an itibarıyla massa birinci, kimi ikinici, alonso da üçüncü gitmekte. benim merak ettiğim şey ise olur da kimi'nin şampiyonluk şansı olursa takım kararıyla massa'nın önüne geçirirler mi?
geçirirlerse şerefsizlik olur ama süper de olur bi yandan. çok sevinirim.
not: tam yazarken hamilton yavaşladı. yarıştan da koptu. mekanik bi arıza sanıyorum. elim uğurlu geldi heralde. yürü be kimi!
ikinci pit stoplarda ferrari ilk önce raikonen'i pite çağırmış ve yol verme konusunda bizleri dehşete düşürmüştür. şu an itibari ile şampiyon alonso olarak görülüyor. massa'dan bir güzelliği gene de bekliyoruz.
düzeltme:lan reji yanılttın beni, an itibari ile raikkonen şampiyonluğa uçuyor, ikinci pit stopta massa'yı gayet temiz geçti(!).