ferrari'nin son zamanların en saçma pit stop taktiğini uygulaması ile
michael schumacher'e derin devlet komplosu kuruldu düşünceleri sardı beni.
maaş kuyruğu taktiği ile ferrari nefis bir çuvallama yaşadı. tamam takım emirlerinin olmadığını vurgulamak çok istiyor olabilirler ama şampiyonuğa koşan massa değil schumacher'di sanırsam. güvenlik aracı piste girdiğinde takım önce schumacher'i pite sokup massa'yı da bir tur sonra pit'e çağırabilirdi. herkes sinir oldu tabii. ama renault tribününde (galatasaraylıların içinde fenerli olmak gibi bir histi) bu saçmalıktan elbette herkes büyük zevk aldı.
pek tabii
kimi raikkönen geleneği bozmadı burada da hamama uğramadığını ispatladı. ön kanatta hasar, lastik patladı, spin attı eh birinci turu tamamladı en azından ve araba haşat oldu. ben de haşat oldum. bir de raikkönen sevgimi bilenlerin gıcık tepkilerine maruz kaldım.
zorla schumi'ye bu yarış kaybettirilse de (ah jean todt, ah ross brawn ayıp be) gene de son on tur güzeldi. sıkıntıdan tuvalete gittiğim orta bölümlerden sonra aradaki fark kapandı hatta son turda schumacher alonso'nun dibinde bitiş çizgisine ilerlerken hönkürmekten kendimi alamadım. ama olan oldu 0.080 küsur saniye ile schumi geride kaldı.
öte yandan geçen sefer on, on bir sularında yola çıkıp sonra üçe doğru piste vardığımdan bu sefer erken çıkıp sakin sakin istanbul park'taydım. seneye gideceklere verilecek en güzel tavsiye "erken" yola çıkılması.
gp2 bence bu yarıştan daha zevkliydi. en azından çatır çutur geçişler vardı. burada son turlar hariç bir kaç geçiş dışında resmi geçit tadının dışına pek çıkamadık.
fiyatlar gayet kazıktı tabii, ortalık avrupalı insanlarla doluydu, paraya kıyıp bir mclaren gömleği alamadım ona yanarım. ama fiyat daha yakıcıydı sanırsam. hoş zaten kimi de yoktu, schumi de üçüncü, yarış bitti, kalbim kırık, şampanya törenini es geçip eve döndük son sürat.
alonso hayranı bir arkadaşımla yaptığım telefon konuşmasından alıntıyla bitirmek istiyorum yazıyı: " biz şampanya törenini izledik, piste indik, daha çıkamadık, ne zaman yol açılır bilmiyoruz."
ben de bu yazıyı yazıyorum işte. evimden. geldim yani. hahahayt.