sırf katılan ülkelere bakıldığında bile "biz neden yokuz,hemde almanya gibi bir yerde?" şeklinde tepkiyle karışık kafa yeme sendromu sonrası insanı kendine getiren 18. dünya kupasıdır.
isveç ve ingilterenin aynı grupta yer alması itibariyle izleyenlere zevkli anlar yaşatabilecek olan , bira tüketimine tavan yaptırabilecek organizasyon...ayrıca sevgilileri ayırabilecek bir organizasyondur:
-hayriiiii, çok canım sıkılıyooo çıkalım mı akşam aşkım?
-laaeen laeenn kodumun bekımı beeee yatırdın iddayı...efendim aşkım...
-akşam diyoruuum..
-evet ya bi de akşam maç var doğruu...gidip iddaa oynayayım...bu sefer basıcam almanyaya
-ay hayri dinlemiyosun?
-almanyaya basmayayım mı?
-allah belanı versin hayri...
-sağol aşkım sana da...
özel bir kanaldan yayınlanacak olan ilk dünya kupası olması sebebiyle türk televizyonculuk tarihi açısından ayrı bir önemi olacak olan dünya kupasıdır.
bu linkten indireceğiniz excel programı ile skorları kendiniz girerek rahatlıkla takip edebileceğiniz kupadır. skorları girmeniz yeterlidir program sizin yerinize herşeyi yapıyor.
içimde ne derin fırtınalar varmış da haberim yokmuş. psikolojik travmalarımı gün yüzüne çıkardı bu kupa adeta. ne haset ne şerefsizmişim meğer, ne fanatik puştmuşum...
ben ne yapayım bu dünya kupasını, neyleyim? türkiye yok ki bir kere. televizyonun karşısına geçip, sövemiyorum ki hakeme, yürü olum yıldıray diyemiyorum ki... al almanya oynuyor kosta rika'yla. ulan hep mazlum takımı tutmaktan yoruldum, bittim. takım tutamıyorum ki gönülden, fair playden zevk alamıyorum, futbolu futbol için seyredemiyorum.
yalanmış o kaliteli futbol izleyicisi tripleri. ulan evet kaliteli maç başladı diyorum, bir futbol şöleni diyorum, takım halinde açılıyor evet güzel diyorum, teknik bir oyun, sağdan atak gol getirir, güzel futbol üç puan, oradan golleri var derken "yaaaapmaa rüşşttüüüü" diye haykırırken buluyorum kendimi. philipp gözümde bir ümit özat olmuş* haberim yok. hala hasetim var kosta rika'ya ki yenicez ulaaaan diye gaza getiriyorum kendimi. olmuyo amına koyum, olmuyo işte.
takım hesaplaması yapamıyorum. öbür maçların sonuç ihtimallerine göre çıkıp çıkamayacağımızı hesaplayamıyorum. çıkarsak rakibimiz kim olur diye düşünemiyorum. sitelere ohohoho nası koduukk diye msj post atamıyorum. bbc de göremiyorum "turkey wins over cart curt" yazısını. hasan şaş'ın kafa golü atmasını izleyemiyorum, hele hakan şükür'ün o kafayı şlopppss diye öpmesini göremiyorum.
milangaz milli takımımıza başarılar diler reklamı arıyorum, yok hiç bir yerde. akbank çıkıp ta maç önce spikeri kısıp, koyucaz ulan diye beni gaza getirmiyor. başarı dilekleri yok ki ortada.
türkiye olmadan olmuyor. meğer hayvan fanatikmişim. haşmet babaoğlu değil de, döner bıçak taşıyan osman abiymişim. baltalar bizimdir sapları sizin diyen banal taraftarmışım.
avrupa takımlarının kötü sonuçlar alacağı, buna rağmen diğer kıtalardan gelen takımların yükselişine şahit olacağımız dünya kupası. yarma gibi zenciler artık beyaz adamlardan daha iyi top oynuyor. puşkaş muşkaş hikaye oldu. fizik-kondisyonu daha iyi olan maçı alıyor, bunu bu akşamki ekvator-polonya maçında gördük. trinidad tobago, fildişi sahili, angola.. önümüzdeki kupalarda bu tip takımlar daha da çoğalacak. futbol artık değişiyor...
bu akşam isveç-trinidad tobago (ki kendisi 3km'lik uçak pistinin, denizin doldurulup, yeni yapıldığı mütevazi bir adacık ülkesiymiş) karşılaşması sırasında, bir önceki dünya kupasının şanlı 3.sü millilerimiz için aşağıdaki çileli dizeleri döktürdüğüm bir aylık, doyumsuz futbol hadisesi...
yazıklaaaar olsun..
yazıklaaaar olsun,
bizi almanya 2006'dan eleyenlere yazıklar olsun.
ben ne yaptım fatih terim sanaaaa?
mahkum ettin bizi kupasızlığaaaa
her birada farklı bir maç vaaar
şikayetim fedarasyonaaaa
en dip not: kesinlikle iğneleyici göndermeler yapmak gibi fesat niyetlerim yoktur, samimi futbol (ve milli takım) sevgisi ve espiri ön plandadır.
hakikaten vasat bir şekilde başlamış kupadır. sadece başlangıcı için konuşursak iyi bir performans gösterip parlayan 3-5 oyuncu dışında takımlar gerçekten güzel futbol oynamadı. hollanda, italya, portekiz, brezilya gibi takımlar maçlarını büyük takım oldukları için bir şekilde aldılar.
çok kuru ve zevksiz başladı, inşallah böyle gitmez de gözümüz biraz şenlenir
diğer dünya kupalarına kıyasla her takımın iyi oynadığı turnuva.angola nın portekize veya togo nun koreye çektirdikleri göz önünde bulundurularsa bu turnuvanın favorisi yoktur.isviçre şampiyon olursa kimse şaşırmasın