2005 amerika gp 

adana çık aradan

1. michelin'in dünya borsalarında hisselerinin düşmesine neden olacak yarış. antrenman turlarından beri burada sorun çıkacağını söylediler, hatta start-finish düzlüğüne şikan yapılmasını bile teklif ettiler. zaten ralf schumacher'in antrenmanlarda kaza yapması ve zonta'nın lastiğinin patlaması tüm dikkatleri michelin'in üzerine çekmişti. michelin kullanan takımlar, yeni lastik kullanımına izin vermezse fia'yı yarıştan çekilmekle bile tehdit ettiler. sıralamada ilk dördü michelin kullanıcılarının almasına rağmen bridgestone kullanan ferrari, daha şanslı görünüyor.

yarış şimdi başlayacak ancak michelin kullanıcıları yarışa sadece 5-10 dk. kala katılmaya karar vererek garajdan çıktılar. eğer yarış esnasında yeni bir lastik sorunu çıkarsa michelin'in başı ciddi şekilde belaya girer.

sıralamalarda ilk 10 pilot şu şekilde:

trulli - toyota
    raikkonen - mclaren mercedes
    button - bar honda
    fisichella - renault
    m. schumacher - ferrari
    alonso - renault
    barrichello - ferrari
    sato - bar honda
    webber - bmw williams
    massa - sauber petronas
    (aqua, 19.06.2005 20:53)

2. michelin sayesinde içine sıçılan gp. fia'yı protesto eden michelin kullanıcıları formasyon turunun ardından garaja dönerek yarışa başlamadılar ve sadece ferrari, jordan toyota ve minardi'den oluşan 3 takım start aldı.
    (aqua, 19.06.2005 21:02)
  3. bilet paralarını geri isteyen seyircilerin tribünlerde yaygara yaptığı yarış. hatta bazı dangozların piste bira kutusu, su şişesi gibi nesneler attıklarını da görüyoruz. demek ki attığı bira kutusunun 300 km/h süratle ilerleyen bir araca çarpması durumunda nasıl olaylarla karşılaşacağını kestiremeyen öküzler de var formula 1 izleyicileri arasında.

jordan toyota ve özellikle minardi için tarihi bir yarış olacak bu, yılda ortalama 1 puan kazanabilen minardi'nin podyuma çıkma ihtimali var. karthikeyan yapsa torunlarına bile anlatır artık. "peh peh yıl 2005.. daha yeni başlamışım formula 1'e. amerika'da öyle bir yarış çıkardım ki, altımdaki toyota'yla ferrari'lerin ardından üçüncü oldum. ama o güne kadar şampanya şişesi görmediğimden nasıl patlatacağımı bilemedim, utandım."

o değil de, 2005 sezonunun yıldızı m. schumacher monteiro'ya yakalanmazsa birinci olacak galiba.
    (aqua, 19.06.2005 21:44 ~ 21:47)
  4. iğrenç başlayan, iğrenç biten yarış. schumacher bu sezon ilk kez 1. oldu, barrichello'nun bir ara yarışa heyecan getirmesi ferrari tarafından hoş karşılanmadı ve telsizden gelen "ezik geldin ezik gideceksin, şumi'yi geçmeye çalışma ve akıllı dur" uyarısıyla yavaşladı.

formula 1 tarihinin en kötü yarışı olarak tarihe geçen bu yarıştan sonra, bu sezon hiç puan alamayan tek takım kaldı: bar honda.

sonuçlar:
    01. m. schumacher - ferrari
    02. barrichello - ferrari
    03. monteiro - jordan toyota
    04. karthikeyan - jordan toyota
    05. albers - minardi cosworth
    06. friesacher - minardi cosworth

trulli'nin 2, raikkonen'in 1 puan alma ihtimali mevcut, ona daha sonra karar verilecek.
    (aqua, 19.06.2005 22:39)
  5. kebapçıda insancik ile yaptığımız canlı bağlantı sonrası, insancik'in headset'i açık telefonda tüm kebapçıya hatta abartırsak tüm kızılaya olayı özetlediği yarış oldu.

pastaci- abi naaptı bu michelin, nası bi yarış bu ya?!
    insancik- amına koyim michelin'in!
    ortam- !'^+%&/()

lan. hakkaten ben formula 1 tarihinde böyle rezillik görmedim. bunu istanbul yapsalar kesin katliam çıkardı. bir de bridgestone kullanan takımların da diğer takımlara destek verip çıkmamasını beklerdim ki olmadı. şumayer kariyerinin en zor birinciliğini elde etti böylece. allah belanızı versin.
    (creepingdeath, 19.06.2005 22:43 ~ 22:53)