|
|
- (bkz: yirmi yaş dişi)
- ızdırap çemberi...
- 4yıldır çıkmayı başaramayan, her çıkış denemesinde ağrı, sızı yapan nalet diş.
- (bkz: geçmiş olsun)
- ağrır. durur. tekrar ağrır. biraz dinlenir. sonra tekrar ağrır. ağrır.
(bkz: acı)
- çıkarlarken 3-4 ayda bir yoklar,deli gibi ağrır, sonra ertesi gün geçer.bu böyle belli periyotlarla devam eder ama gün gelir günlerce dinmez acısı.eğer dördü de aynı anda çıkmak için zorluyorsa kendilerini ağzınızı açamayacak kıvama gelirsiniz.hiç bir şey yiyemezsiniz ve sonunda diş doktorunun yolunu tutarsınız.
dördü birden çekilecektir ama aynı gün olmaz hepsi,çok ağır gelir.3-4 günde bir gidersiniz diş hekimine.
doktor tanıdıktır,gidişlerden birinde doktorun ahbapları da ordadır ve sizi onlara tanıştırır:
- bu da bizim cici kızımız ketchupliispanak,boş zamanlarında diş çektirmeye gelir.
bir diğer kötü olayıysa diş çekimleri sırasında antibiyotik alınır.dişlerden birinin çekildiği gün arkadaşlarla bara gidilir.dişteki yara,morfin ve antibiyotik yüzünden arkadaşlarınız alkollü içeceğe kesinlikle izin vermezler.o zaman süt içeyim derseniz de gelişecek dialog şu şekilde olur:
+merhaba sarhoş değilim ama dişim çekildiği için alkol alamıyorum süt verir misiniz??
-bi dakika bi tek sarhoş değilim kısmını anladım ki öylesiniz,şimdi ne istiyorsunuz tane tane söyleyin?
+(hayata küskün halde)sadece bir bardak süt!!!
-eh,iyi,tamam?!?!??!
- dün gece acılarla birlikte kendini gösteren lanet olasıca diştir.zaten ağzımda yer yok şimdi hiç yoktan 4tane diş çektir!daha büyük ızdırap olamaz herhalde.insan evrimleştikçe bu dişlerini yavaş yavaş kaybettiyse bendekilerin anlatısı nedir acaba?anne, genetiğini seveyim!
- gereksiz bir o kadar da acı veren , ve bir türlü çıkamayan uyuz, inatçı ,gıcık diş
- dünyanın en gereksiz dişi. çıkmak için 18-20leri bekler o da tam çıkmaz, kimilerinde ateş yapar, ağrısı sızısı gayet sağlamdır anlatılmaz. komik olanı da okadar ızdırabını çeker doktora gidersiniz, doktor da çeker... ulan madem bir işe yaramıyorsun ne diye çıkarsın...
- dünyada bu dişi çıkarmayan bazı şanslı insanlar mevcuttur. ama tüm kalpleriyle 20lik yaş çıkaranların acısını paylaşırlar emin olun, iyi insanlar onlar. *
- (bkz: @3334513)
- akıl dişi de denmesi ve otuzlu yaşlarımın ortalarında arz-ı endam etmesi ile gelişi pek manidar olmuş diştir.
(lillkill, 06.05.2009 00:45 ~ 24.09.2009 04:40)
- yaşarken çıkarmazsan ölünce mezarda çıkarırsın denir ki o durum yeğlenir bence
- kabir azabına giriş niteliğindeki ağrı türüdür. yatağa kafa atmak dahil hiçbir yöntem sonuç vermez, denemeyin.
kendinizi doktorunuza teslim edin.
- (bkz: banyodan yeni çıkmış 20 yaş dişi rus)
(bkz: serbest çağrışım)
- ahh yirmi yaş dişi ahh dersiniz sıkça ağrır, her yerinizi ağrıtır...
uyku sersemi saf alkolu gargara yapıp ağzında buruk bir tatla yatağa yatma nedeni.
- süt dişinden sonra gelenlerde ne hayır gördükki 20sinden sonra gelenden hayır görelim
- ilkini bir gün şans eseri farkettiğim, bu nedir ki acep burda peydah olmuş diye beni düşündüren, hatta yaklaşık bir dakikada kafamda ölümcül hastalık belirtisi senaryoları yazdıran, daha sonra olayı kavrayıp, günlerce benim çenem geniş sanırım benimkiler çıkarken kaşındırmıyor bile deyip kendi kendime nazar eylediğim ve ondan yaklaşık 3 ay sonra çikan yamuk dişimin yavaş yavaş ön dişlerimi( hemi de tavşanımsı diş) yamultmasıdır, benim için 20 yaş dişinin manası.
o birşey değil üniversitenin hastanesine gittim(farabi hastanesi) muayene oldum ertesi hafta. cerrahi operasyon gerekiyor deyip 1.5 sene sonrasına gün verdiler sağolsunlar. ben de; bu diş yamultuyor benim ağzımı gün be gün, başka bir çaresi yok mu bunun diye sorunca 250 ytllik öğretim üyesi farkı karşılığında yarın yapılır dediler. ben anlayamadım şimdi, 1.5 sene sonra lisans öğrencisi mi yapacak o cerrrahi operasyonu.
ayrıca bu gariban öğrenciye yardım için hesap numaram xdflsdfdfsdfls....(aaron, 20.06.2009 02:15)
- 20sinden çok sonra hala ortada görünmeyen diştir. evrim problemi mi yaşıyorum nedir?
- gömülü kalmayı tercih edenleri kemik içerisinde farklı pozisyonlarda bulunabilirler. kemiğin ne kadar altındaysa ve normal dişe göre ne kadar saçma bir açıda konumlanmışsa, çıkartılma ve iyileşme süreleri de o kadar sıkıntılı ve uzun olacaktır. herhangi bir sorun yaratmıyorsa uyuyan dev uyandırılmamalıdır.
- çenede artık sinirsel olduğunu düşündüğüm ağrıyı bırakan ve artık çenemde olmayan dünyanın en gereksiz şeyleri.
- gereksiz dişlerdir. ilk fırsatta kurtulunması önerilir. çıkarken haddini aşan ağrılar çektirir bununla da kalmaz eğer çıkacak yer bulamazsa diğerleri sıkıştırır, birbirine katar, rezil eder ortalığı.
(dirim, 21.07.2009 23:00)
- (bkz: yirmilik diş)
|