cadde'nin bir zamanlar içine girdiği soruna itü sözlük'ün de bulaşması. 17-20 yaş tayfası neyse de, pek yakında 13-15 yaş tayfasıyla muhattap olacağız korkusuna da sebep olabilecek grup
bugün benimde içinde bulunduğum yazar grubudur fakat yarın sabah itibariyle bu gruptan çıkmış olacağım. ayrıca küçümsenecek, "ay veletler" denilecek bir yazar grubuda değildir.
ufak sözcüğü biraz garip dursa da keşke hep içinde bulunsam dediğim fakat altı ay sonra terketmek zorunda kalacağım yazarlar topluluğu. ben yirmili yaşlara girmekten korkuyorum evet, keşke hep "ufak" kalsam.
sözlüğe alınmaması gereken, bir çoğunun yaşı n<20 olurken hayatı anladığını sandığı, çok fena çok kaka çok... çok...
sözlükte özellikle 19 yaşında hayatı anladığını sanan geri zekalılar başlığını dolduranların % 86.3'ünün saylon olduğunu biliyor muydunuz? yani kendileri klon üretimle dünyaya geliyorlar, 20 yaş altı bir deneyimleri olmuyor. her şeyi doğru yaptıkları gibi, daima mantıklı daima akıllılar. bu yaptıkları da iso n>20 kurumu tarafından belirlenmiş standartlara göre de onaylanıyor elbette.
klonların çoğu 20-30 yaş aralığında değişirken zaten üstün saylon teknolojisi sayesinde hayatın anlamı otomatik olarak genlerine yüklenmiş oluyor.
annem arada şöyle der, "otuz yaşına gelince yirmilerimde hiç bir şey bilmediğimi ve çok saf olduğumu anladım, kırkımda hep saf olduğumu fark ettim." diye devam eden bir kişisel gelişim kitabına da yazılabilecek söz öbeğini. şairin nereye seslendiği açık.
özetle, zamanla deneyimler artar fikirler değişir, isteyen hayatı istediği yaşta anlar, anlamayı da reddedebilir zamanı gelince. ayrıca fikirler değişmeyebilir de, neden olmasın.
öyle ya da böyle döngü ilerler ve bir anlam çıkartılır vakti gelince. on sekizinde, yirmi beşinde, kırkında. hatta daha felsefik takılalım, hiç bir zaman tepe noktası olmaz. ama dur; facebook çok iğrenç, televizyonda hep ajdar var, türk genci çok yoz.
madem çok kötü, madem umrunda bile değil, dediğini yapıp ilgilenme bunlarla. gözleri açık kalması için bantlanmış bir otomatik portakal karakteri misin?
şu an kestiğim ahkamları seneye yanlışlayabilirim, on yıl yerimde de sayabilirim, zaman gösterir. ayrıca müzik başlıklarına da (nirvana çok yakışıklı, him, vs) ayar dolu cümleler sıkanlara da bir kuple gitsin buradan, herkes progressive rock antrolojisi bilip, jaco pastorius olarak mı doğuyor, sakin lütfen sakin. zamanında dinlerken çıldırdığın burak kut kasedin bir gün karşına çıkabilir. unutmadan, antolojileri yalayıp yutsan da bir bok olmayabilirsin, çok da heveslenmemek lazım.
özetle 20 yaşından ufak yazarlara gıcık kapan pek bilge yaşını başını almış yazar, icq'da çoook bilgili, üniversiteye giden "karizmatik" elemana saygın bir intiba yaratmak için yaşını n+2 gösterdiğin, gölgeli fotolar koyduğun günleri unutma. sen de duvarda bir tuğlasın. nokta.
ve evet, yirmi iki yaşındayım. son iki rakamla kaçırdım büyük ikramiyeyi.
itü'ye 2005'te girmeme rağmen sözlüğe 21 yaşını doldurmak üzere üye olduğum için dahil olmadığım yazar grubudur. bu başlığın açılacağını tahmin etmiş ve bilerek 2 sene üye olmadım. (bkz: yersen)
20 neyin sınırı da onun altındaki yazarlar betimlenmiştir merak konusu olandır. hadi 18 dense anlarız reşit olma kanunlar falanda 20 derken ne kastediliyor muallak. ya çok amerikancılık söz konusu teenager hesabı ya da 20 yaş öncesi kompleks ve 20 yaşını geçmişlik.