görseller
20 nisan 2003 beşiktaş fenerbahçe maçı 

belki ilginizi çeker
  1. · 20 nisan 2003 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · rüştü reçber
  3. · 20 nisan 2003 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · kullanıcı adlarının kökeni
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · çok istenip de olunamayan meslekler
  5. · boylumlama
  6. · prison brake
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · hayatı karı kız futbol muhabbetinden ibaret erkek
  9. · uzaktan sert şutları olan futbolcu

20 nisan 2003 beşiktaş fenerbahçe maçı  

1. beşiktaş ın fenerbahçe yi nouma ve sergen in golleri ile 2-0 yendiği ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attığı maç olmuştur..nouma nın beşiktaş forması ile son maçına çıktığı son golünü attığı maçtır ayrıca
    (cyrus the virus, 17.03.2004 12:33)
  2. birinci çinkoyu sergen yapmış tombalayı pascal yapmıştır. beşiktaş yönetimi ise pascal noumayı türk spor basınına peşkeş çekmiştir. ne kazanmıştır bana sorarsanız hiçbirşey. beşiktaş yine eski beşiktaştır. mantalite ve spor ahlakı yine aynıdır beşiktaşta. diğer hodgam büyük takımlara bakacak olursak beşiktaşın top toplayıcısı olmak bana yeter de artar bile. sonuç itibariyle bu maçtada beşiktaş fenere çakmıştır.
    (zogo, 19.09.2008 23:32)
  3. pascal noumanın takım nasıl tutulura örnek gösterdiği bir maçtır...
    (vejetaryen kurt, 19.09.2008 23:36)
  4. nouma'nın son maçı olması sebebiyle hep canım sıkılır bu maçı hatırladığımda. bu maçtan sonra nouma'ya karşı medyada inanılmaz bir karalama kampanyası başlatılmış, adam resmen katil muamelesi görmüştü. şampiyonluğa giden beşiktaş'ı en azından burdan yaralayalım demişti bazıları. yönetim de maalesef nouma'nın yanında olmadı. daha sonra bu memleket rakip oyuncunun hayalarına tekme atan kaleciler, telefon açıp "bıyık siken" teknik direktörler, teşvik priminde bi yanlış göremiyorum diyen başkanlar, göz göre göre maç satan hakemler gördü ama hiç birinin üstüne nouma kadar gidilmedi.
    (henderson, 19.09.2008 23:38)
  5. bana adeta bir doğum günü hediyesi olan,beşiktaşımızın geleneği bozmadığı maç olmuştur.
    (sturridge, 19.09.2008 23:43)
  6. şampiyonluk,başarı ,kupa ,para...

bunların hiç birisi için değildi elbette o seneki amaç..

belki de tek amaç koskoca yüz yılın ardından mutluluk göz yaşları dökmekti bizler için..70 yaşındaki amcalarla

çocuklar gibi zıplamayı özlemiştik yine..

takım inanmış,armasını kalbine yapıştırmış ve kartallar gibi süzülmeye hazırdı işte..

ali,metin,feyyazların ardından yeniden ölesiye bir ruh,savaşmak için çıkıyordu sahaya o gün..

sevgi,ruh,inanç...

haftalar geçiyor,okyanus geçen kaptanlar gibi karayı gözlüyorduk artık...

oyuncularımızın isimleri duvarlarda,okul sıralarında,dillerde,kalplerdeydi...

ama birisi vardı ki...

siyah,kap kara derisiyle,bizlere inandığımız yolda aydınlığı hatırlatmıştı..

uyandırmıştı yeniden içimizde kıpraşan asi çocuğu...

biz beşiktaş taraftarı ona arkadaşımız,kardeşimiz diyorduk..

sizlerse şovenist,zenci,aykırı...

biz bağrımıza bastık onu;dil,din,ırk,millet gözetmeden...

sizlerse öcü gözüyle baktınız,korktunuz,ürktünüz,kuyusunu kazdınız.

o sevmediğiniz adam,hep hayalini kurduğunuz tekmeye kafa koyan,her ne şartta olursa olsun formasını ıslatan,

armanın hakkını veren adamdı...

aykırıydı,isyankardı biraz,hırçındı ve tabiki hırslıydı...

kıskandınız...

ali cengizlerinizle büktünüz boynunu,yolladınız ve oh çektiniz...

belki de iyi ettiniz...

masabaşı oyunlarınız ve baskılarınız, o zamandan beri ruhumuza canlar kattı ...

ve o iki bavula yolladığınız adamı koskoca bir kitlenin sevgilisi yaptı ebediyen...

20 nisan 2003 beşiktaş fenerbahçe maçı, pascal nouma nın ebediyen unutulmamasını sağlayan maç olmuştur.
    (tombalaci pascal, 21.02.2009 03:47 ~ 03:49)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil