utah jazz'ın kazanmasını istediğim maçtır.ama bu hiç de olası görünmüyor.eğri oturup doğru konuşmak lazım.
san antonio spurs oynadığı basketbol ile şu an için şampiyonluğun tek favorisi bence.özellikle
emanuel ginobili'nin de form tutmasıyla onların karşılarında durmakten gerçekten zor.
utah ise ilginç bir takım.ben tam olarak saha içinde ne yapmaya çalıştıklarını çözemiyorum.böyle bir acele oynama halleri var zaman zaman.
deron williams nedense tempoyu bir türlü ayarlıyamıyor.bu yüzden de takım olarak bazen çok fazla top kaybı yapıyorlar.iyi yaptıkları tek şey,
carlos boozer'a inen toplar.o da bunları gayet iyi değerlendiriyor.tabi bu gece karşısında
tim duncan gibi bir tehdit olucak.bakalım boozer iyi oyununa devam edebilecek mi.
tony parker son maç da gösterdi ki bu ligde içeriye penetre konusunda en başarılı isim.savunmayı delip geçme de çok başarılı.ama bazen bu penetreleri iyi bir yüzdeyle sonuca ulaştıramıyor.bu gece de o gecelerden biri olur umarım.
ginobili'nin 20 sayıyı geçtiği her maçı san antonio kazanir.bu açıdan serideki kilit oyuncu ginobili.dışarda onu savunabilecek tek kişi de
andrei krilenko sanırım.onun da bu mücadelede faul problemine girmesi muhtemel.tıpkı
derek fisher'ın parker'ı savunuren gireceği faul problemi gibi.ya da
jerry sloan yine bir süpriz yapar,fisher'i ginobilinin üzerine de verebilir.tıpkı
tracy mcgready'i savunmaya çalıştığı gibi.tabi ben kibarlık olsun diye "süpriz" dedim..yoksa alenen aptallıktır bu.
bizim yıldızımı mehmet okur'a gelirsek eğer,mehmet'ten esktra bir performans beklemiyorum açıkçası.jerry sloan git gide mehmet'in yeteneklerini köreltiyor bence.mehmet şu an için hücumde dışardan şut atan uzun profili dışında takımına bir katkı sağlamıyor.ama tabi her zaman o şutlar girmiyor ve mehmet kötü bir performans çiziyor gibi duruyor sahada.aslında bu tamamen takımın ondan beklentileri yüzünden oluyor.ben mehmet'in boyalı bölgenin hemen dışından dip çizgiden hiç şut attığını göremiyorum nba'de.oysa bu işleri iyi yapıyordu mehmet.ama nedense o da kendini sadece 3'lük atmaya odaklamış.ya da sırtı dönük oynamayı biliyor mu mehmet bu bile muamma artık.çünkü mehmet'i hiç o tarz oynarken göremiyoruz.bu gidişle mehmet vasat bir oyuncu olma yolunda ilerler kanımca.şutları girdiği gece "iyi" olur girmediği gece "kötü"..e bir basketbolcu da her gece iyi yüzdeyle 3'lük atamaz..o yüzden mehmet'in mutlak suretle içerden oynaması gerekiyor.üstelik bu seri de onu dışarda savunabilecek oyuncular mevcut san antonio'da.bakalım bekleyip görücez ama san antonio benim tahminime göre 4-1 geçer bu seriyi.aksi her sonuç benim için süpriz sayılır.