http://en.euro2008.uefa.com/... sitesinde görülebileceği üzere, biraz şaşırtıcı da olsa türkiye nin istatistikleri gerçekten gurur vericidir. hepsine baktım ve hırvatistanın bizden üstün olduğu bir yer gördüğümü hatırlamıyorum. top kontrolünde average: % 53 ile portekizin ardından turnuvanın 2. takımı olmamız biraz beni şaşırtsada bizim takımın turnuvaya renk kattığını gördüm. en unfair play takım olmamızı da çok çetin geçen maçlara bağlıyorum.
hırvatistan hakkında en ufak fikrim yok istatistikler dışında. hatta en ünlü futbolcularının isimlerini ilk defa duydum gibi bir şey. fakat en korktuğum şey de buydu. hep almanya nın rakibimiz olmasını istemiştim fakat olmadı zira almanya bize çıksa kafadan çaktık diyebilirdim. korktuğum şey "isim". iki takımda da öyle bir ruh var ki isim önemli değil. hırs, ruh var fakat türkiye de bunun fazlası olduğunu düşünüyorum. türkiye ve hırvatistan genel anlamda benzer potansiyele sahip süpriz takımlar. yani tamamen hırs dolu bir maç olacak. ancak hırvatistanı yeneceğimizi düşünüyorum zira, bireysel yeteneklerden gol yiyen, hırslı takıma karşı köpek gibi direnen bir takımız. yine çakarız diyorum.
2002 dünya kupasındaki gibi (brezilya sendromu) gruplarda oynadığımız portekizle yarı finalde karşılaşır ve kaybedip 3. falan oluruz gibime geliyor. büyük bir başarı olduğunu düşünüyorum bunun. her ne kadar yunanistan gibi kazma bir takımın kazandığı şampiyonayı kazanamamanın verdiği üzüntüyü yaşayacak olsam da çek cumhuriyeti gibi dünya sıralamasında 6.lığa kadar gitmiş bir takımı, kollerin gol attığı maçlarda yenilmeyen, grup elemelerinde sadece 5 gol yemiş bir takımı 15 dakikada silip süpürmüş türkiye mizin iyi şeyler yapacağı inancındayım.