hiç terbiyemi takınmadan, açıkça ifade etmek gerekirse, beşiktaşımızın "sike sike" aldığı maçtır.
maça kısa bir yorum getirmek gerekirse, maçın henüz 30. saniyesinde gökhan zan, aşina olduğumuz top çıkaramama beceriksizliğine imza atıp, 60 metreden, 30 metre etrafında herhangi bir beşiktaşlı futbolcu olmamasına rağmen, trabzonlu bir topçuya "yerden" pas attı. oyun kuracakken yakalanan beşiktaş ani yediği atağa karşılık veremeyip, yine gökhan zan'ın ağır kaldığı gol pozisyonunu bertaraf edemeyerek golü yedi. trabzon bu gole sevinirken, ben gökhan'a küfür etmekle meşgulüm.
6. dakikada tipik ibrahim üzülmez izledik. topa bakmadan rakibe koşması, topun sırtına çarpması, kendisini yere atması, faul beklemesi akabinde yattara'dan güzel bir gol. trabzon yine bu gole sevinirken ben bu defa ibrahim'e küfür etmekle meşguldüm.
ancak beşiktaş hızlı toparlanıp, 5 dakika içinde biri penaltıdan olmak üzere, iki gol bularak, durumu 2-2'ye getirdi. 22. dakikada burak maçtaki en olumlu hareketiyle golü attı, 26. dakikada, celalettin delgado'nun kafasına tekmek asvurunca penaltıya sebep oldu.
tabi bu sırada, beşiktaş özellikle kanatlardan gelen toplarla goller kaçırdı. hatta ilk ayrının son dakikasında mutlak golü kaleci çıkardı, dönen pozisyonda nobre golü attıysa da, bu defa ofsaytta oldğundan gol iptal edildi.
2. yarıda da topa sahip olma ve atak bakımından beşiktaş üstünlüğü izledik. trabzon da beşiktaş sahasına hızla geliyordu fakat, bu yarı sahaya gelişler, net pozisyon olamıyordu. 72. dakikada her zaman olduğu gibi, "bobom sağ olsun" dedik. oyuna sonradan giren, bobo golünü atmıştı...
79. dakikada, umut'un aşırtma maksadıyla "deh" ettiği topu rüştü, ceza sahası duşında "göğsü" ile bertaraf etti. bülent yıldırım pozisyonu karşıdan görmesine rağmen, oyunu devam ettirmesine rağmen, pozisyona vakıf olamayan yardımcısının uyarısı ile rüştü'yü oyundan attı... kaleye bobo geçti...
bu sırada trabzonspor tıpkı 3,5 sene önce fenerbahçe'nin düştüğü yanlışa düştü! doldur boşalta başladı.
umut adındaki karakter zafiyeti olan genç, penaltı aradı, ceyhun hakeme yüklendi. maçın 79. dakikasına kadar gayet iyi yönetim gösteren bülent yıldırım, oyunun kontrolünü yitirdi...
beşiktaş'ın topu kaleden olabaldiğince uzakta tutmak istemesi galibiyeti getirdi. ayrıca, cisse'ye maç boyu küfür etsem de, maçın son anlarında topu kapmışken, kaleye gidebilecekken, işi garantiye alıp, topu trabzonspor'un korner direğine götürmesi muhteşem bir profesyonellikti.
bu arada, bu kadar şeyden sonra adet üzerine derim ki; (bkz:
şampiyon olmamız engellenemez)
son not: siki bir tek beşiktaş'a kalkan ziya doğan, bu defa bir halt yiyememiştir.