belki ilginizi çeker
  1. · polis terörü
  2. · yasal cinayet
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · aşk
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · fotoğraf makinası olmayan japon
  7. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  8. · young folks
  9. · nelson piquet

2 yılda 53 masum insan öldüren türk polisi  

1. - bir insan suçu ispatlanmadığı sürece masumdur.

polis vazife ve salahiyet kanunu (pvsk) değiştirildi. haziran 2007'den bu yana, polisin silah kullanması nedeniyle ya da kişilerin güvenliğinden sorumlu olduğu gözaltı merkezlerinde, toplam 53 kişi öldü.

--- 13 kişi gözaltı merkezlerinde öldü.
    --- polis silahıyla 40 kişi öldü.

bu öldürülen insanlar yargılanmadı, mahkeme önüne çıkarılmadı, suçlarının ne olduğu bile bilinemedi.

her ne olursa olsun bu cehalete son verilmelidir. polisler eğitilmelidir. sokaktaki eli tesbihli, beli satırlı yurdum faşisti mafyadan ne farkı kalacak polisimizin? bu memurlar eğitilmeli...
    ancak kanunların değişmesi tam tersi onların önünde yol açıyor. istedikleri gibi etrafa kurşun saçabiliyorlar... bu ancak diktatör bir ülkede olabilir yazık...

"polis vazife ve salahiyet kanununun değişmesi sonrasında onlarca insanı katleden polistir." (tanım)

2008 atina! *
    2009 iran! *
    ...
    2011 türkiye olmasın................
    (elpinoras, 23.06.2009 06:49)
  2. (elpinoras, 23.06.2009 06:50)
  3. hala elini kolunu sallayarak aramızda dolaşmaktadırlar kendileri.kimbilir,belki bir sonraki eyleme,yürüyüşe hazırlanıyorlardır veya coplarını bileyliyorlardır şuan..
    (diabloe25, 23.06.2009 08:40)
  4. bugün itibarıyla sayıyı 54'e yükseltmiş olan polistir.

http://www.radikal.com.tr/...
    (elpinoras, 11.07.2009 15:39)
  5. urfa/siverekte iki ailenin sıra kavgası yüzünden girdiği silahlı çatışmanın arasında kalarak hayatını kaybeden türk polisinin arkadaşıdır.

şunu anlamıyorum. türk polisi şöyle, türk askeri böyle. 2 yılda kaç polis, kaç asker hayatını kaybediyor. eminim ki 53 ü birkaç defa katlıyordur. asker ve polis oldukları için kafadan suçlu mu bu insanlar? neden birisi çıkıp da bu insanların ölümüne tepki göstermiyor? ölen sonuçta yine insan. bir masum un ölmesi elbette ki üzücüdür. ama ölen, yaralanan polis ve asker olduğunda neden sesiniz çıkmıyor?
    (kremberiz, 11.07.2009 15:49)
  6. (marchus, 11.07.2009 15:53)
  7. beline bomba bağlamış adamı bombayı patlatmadan öldürse bile suçludur. çünkü nerden biliyoruz o adamın bombayı patlatacağını? belki sadece sevdiğinden takıyodu, belki de aksesuar olarak görüyodu. ne demiş atalarımız:
    "suçu ispatlanmadığı sürece masumdur." (bunu söylerken "masum" kelimesinin bakınıza alınması da ayrıca güzel ya neyse...)

eh adam da öldüğüne göre suçu ispatlanamayacak (ki zaten suçu yok neyi ispatlayacaksın? adam istediğini takar, özgür ülke burası.). o şerefsiz türk polisi de en fazla 50-55 insanın hayatını kurtarmış olmak için bir masumun canına kıydığıyla kalacak. bak ulan gene sinirlendim.

not: girmezdim böyle işlere ya yine dayanamadım.
    (yorkshire, 11.07.2009 16:09)
  8. 24 nisan 2009 tarihinde devrimci terörist orhan yılmazkaya tarafından şehit edilen ve hanımı da kendisi gibi polis memuru olan, aynı zamanda birisi 8 aylık ve diğeri 3 yaşında olmak üzere iki masum kız çocuğu babası olan emniyet amiri semih balaban'ın görev arkadaşı olan polistir.

ayrıca bu polis; yukarıda bahsi geçen olaydan tam bir ay sonra, yani 24 mayıs 2009 tarihinde, yüksekova'da bir terör örgütünün militanlarınca haince patlatılan uzaktan kumandalı bir bomba nedeniyle şehit düşen polis memuru ufuk şentürk'ün de görev arkadaşı olan polistir.

polise silahı, babasının hayrına kullanması için veya belinde süs niyetine taşıması için verilmemiştir. polis o silahı, tabi ki gerektiğinde kullanmak için almıştır ve gerektiğinde de en güzel şekilde, en etkili biçimde, en haklı hâlinde kullanmaktadır.

polisi şehit eden orospu çocuğunun kullandığı haince bubi tuzakları, uzaktan kumandalı bombalar hiç söz konusu edilmezken, polisin hakkı olarak aldığı ve hakkıyla kullandığı, hatta kendi sahibi olduğu ve namusu olan silahı neden söz konusu edilir, bu da ayrı bir muammadır.

işine gelmeyenler, tabi ki kendi bubilerini, uzaktan kumandalı bombalarını söz konusu etmezler, yalnızca polisin hakkıyla kullandığı silahını söz konusu ederler. bu bağlamda, daha kendisini bile eleştirmekten aciz olan zihniyetin, kendisine karşı cephe olarak gördüğü polisi eleştirmesi, onun acizliğinin, cahilliğinin, eğitim düzeyini vesaire kişilik özelliklerini açık biçimde ortaya koymaktadır.
    (eudaimonist, 11.07.2009 16:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil