belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · author
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  5. · annenin gençlik fotoğrafları
  6. · dersim katliamı
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · poturdak
  9. · prison break

2 kasım 2008 kayserispor beşiktaş maçı  

1. kayserispor, son maçında (türkiye kupası) altay ile kendi evinde 1-1 berabere kalarak şaşırtmıştı. bu maça daha hırslı çıkabilirler. mustafa denizli ile beşiktaş için ise iyi başladı denilebilir, artık daha oturmuş oyunu var. ama son izlediğim antalyaspor maçında* çok da etkili kapanmamış olan antalyaspor'u ancak 72'nci dakikada çözebildikleri ve golleri geç bulabildikleri için diyorum ki: kayseri eğer iyi kapanırsa maç alt bitebilir.

bobo geçen haftaki müsrif oyununu devam ettirmezse bu maç banko gol ayrıca kıyamet senaryosu olarak da şunu ekleyelim: kayseri fenere bilendiği gibi bu maça çıkarsa, vay beşiktaş'ın haline.

maç sonucu için tahminlerim ise: çifte şans 1-x, veya 2.5 gol altı olur.
    (azureel, 01.11.2008 11:04)
  2. mkopaw kayseri'den bildiriyor.

hava şu anda kayseri için mevsim normallerinde.yarın da sıcaklık bugünküne yakın olacak.kayseri atatürk stadı 'nın zemini futbol oynamaya elverişli.kayserispor şu anda tüm konsantrasyonunu bu maça vermiş durumda.kupa maçında bazı oyuncularını dinlendirdikleri göründü.bu maça bileniyorlar.her ne kadar abdullah gül beşiktaşlı olsa da kayseri'de beşiktaşlılık pek yaygın değil.misafir takım tribünlerini kayseri ve çevre illerde okuyan üniversitelilerin doldurması kuvvetli bir ihtimal.kayseri tribünleri de yine dolu olur ama bir tribün baskısı ortaya koyamadıkları için pasif bir seyirci görünümündeler.

beşiktaş bugün kamp yapacağı hilton oteline gelecek.geçen seneki otelde yaşanan bir kaç talihsiz olayın bu yıl yaşanmaması beşiktaş için daha iyi olur.zira beşiktaş kayseri ve -süper ligde olduğu senelerde- erciyesspor deplasmanlarında her zaman zorlanmıştır.bir de futbol dışı gereksiz olaylar olursa işi daha da zora gider.

aghahowa'yı dün akşam efes pilsen blues festivale göndermek için bayağı baskı yaptım ama yemedi.olembe hafta içerisinde tekrar ailesi ve çocukları ile göründü.keyfinin iyi olduğu gözlemlendi.sakat olmadığını ve hoca forma verirse oynamak istediğini söyledi.mehmet topuz dün hilton civarlarında göründü.o bana baktı , ben ona baktım... çok sert bakıyordu birşey diyemedim.bir de cangele iyileşti tekrar form tutmaya başladı.aman dikkat diyorum.dikine dikine çok iyi oynayan bir oyuncudur.beşiktaş defansına sorun yaşatabilir.

kayseri'de durum şimdilik böyle.ilerleyen saatlerde ve maç bitiminde ayrıntılı bilgiler devam edebilir.

mkopaw , kayseri'den bildirdi.
    (mkopaw, 01.11.2008 12:26)
  3. saat 15:00'da başlayacak olan karşılaşmadır.
    (pisalkolik, 01.11.2008 12:32)
  4. mkopaw , kayseri'den bildiriyor.

şu anda hava oldukça iyi.güneşli, sıcak bir hava var.millet balkonda sigara içiyor, alt kattaki kemancı kız sololarına devam ediyor; bunlar iyiye işaret.zemin de futbol oynamaya elverişli olur bugün.geçen seneki gibi buzla kaplı bir zeminde oynanmayacak maç.

kayserispor bu tip maçları çok sever ve çok iyi konsantre olur.beşiktaş'ın da burada çok zorlandığı bir gerçek.kayserispor'da bugün oynarlarsa aghahowa ve cangele'ye dikkat.beşiktaş defansına zorlu anlar yaşatabilirler.kayserispor'un da sağ bek pozisyonunda bir problemi var.galatasaray maçında harry kewell şov yapmıştı o kanatta.bugün tello iyi oynarsa çok zorlar oradan kayseri'yi.

dediğim gibi hava güzel.maç gündüz.stad full olur ama kale arkasında birkaçyüz kişi harici bağıran kimse kayseri tribünlerinde.güzel bir maç izleyelim dileğiyle orada olacağım.galatasaray'lı olmam nedeniyle beşiktaş'ın puan kaybetmesini bekleyeceğim.ama dediğim gibi iyi bir futbol izleyebiliriz.

(mkopaw, 02.11.2008 12:16)
  5. izleyebilmek için iki ayağımın bir pabuca gireceği,bast-ı zaman yapacağım maçtır.
    izlememem için ise ölmüş olmam gereken maçtır.
    öte yandan zor bir maç olacaktır,tolunay kafkas haftaiçinde ki açıklamaları ile karakartalımı psikolojik baskıya maruz bırakmıştır,ama es es in feneri sevmesi sonucu takımın bir farklı oynamasını bekliyorum.
    (fazla uzaklaşmış olamaz, 02.11.2008 12:22)
  6. ilk yarısı 0-0 biten zevksiz maçtır.
    serdar kurtuluş ve ibrahim üzülmez denen adamların oyuna hiçbiri katkılarının olmadığı maçtır ayrıca.
    (shotcrete, 02.11.2008 15:45 ~ 15:46)
  7. son derece sıkıcı geçen maç. ilk yarı pozisyon vermedik kayseriye , buna karşılık cisse ile kaçan yüzde yüz bir gol var. ikinci yarı da böyle geçecektir. ilk golü atan kazanır diye düşünüyorum. umarım biz atarız. nobre atacak gibi.
    (hplovecraft, 02.11.2008 15:47)
  8. kayseri:1 - beşiktaş:0 dakika:85
    (la mer, 02.11.2008 16:43)
  9. rüştü'nün yine sahneye çıktığı maç olmuştur. bravo rüştü, bravo sana diyoruz ve maça geri dönüyoruz.
    (ortam değişkeni, 02.11.2008 16:44)
  10. rüştü ve serdar kurtuluş'un el birliği ile yedikleri golle 1-0 biten maç.

mustafa denizli'nin de ne denli ofansif futbol oynattığını gördük böylece.3 stoper ve ibrahim üzülmez hiç kıpırdamadılar yerlerinden duran toplar dışında.serdar kurtuluş çıktı arada ama çıkmasa da olurdu hatta hiç olmasa daha iyi olurdu.cisse döküldü.arkadaş defansif orta saha oynayan bir adam 2 tane olumlu top kullanmaz mı bir maç boyunca.delgado,holosko ve nobre döküldü.
    yalnız mustafa denizli'ye bir sözüm var.kayseri kapanmış.gelmiyor üzerine.sen hala holosko'yla oynuyosun.adam hızlı.defans çıkmıyosa istediği kadar hızlı olsun ne yapabilir.böyle defansın ancak kanat oyunuyla çözülebileceğini artık sokaktaki 3 yaşında çocuk bile biliyor ama mustafa denizli ısrarla kullanmadı bugün kanatları.bırakmış ibrahim üzülmez ile serdar kurtuluş'un insafına beşiktaş'ın kanatlarını.aferin mustafa hoca aynen böyle devam et.böyle devam et ki yıldırım'la beraber valizlerinizi toplayın.

not:uefa'ya sesleniyorum..0-0 biten maçlarda iki takım da puan alamasın.böylece daha kaliteli maçlar izleriz.takımlar öncelikle gol atmak için sahaya çıkarlar.
    (shotcrete, 02.11.2008 16:52 ~ 17:06)
  11. yenilen golde rüştü naapsın anlamıyorum. serdar baka baka önce adamı kaçırdı, ardından üzerine gelen topu depip uzaklaştıramadı, gelen forvete kafasını çevirip bakmasına ve onu görmesine rağmen müdahale edemedi.

sağ kanattan yaptığı ileri koşuları da kaotik kötü ortalarla heba eden futbol görüşü sayesinde tüm küfürlerimi hak etmiştir. öff son anlar güzeldi de beşiktaşım yenildi. kayseri 4 maçtır kartalı deviriyor.

02/11-08 turkcell süper lig kayserispor vs. beşiktaş 1:0
    09/02-08 turkcell süper lig kayserispor vs. beşiktaş 2:0
    25/05-07 turkcell süper lig kayserispor vs. beşiktaş 3:0
    21/03-06 fortis türkiye kupası kayserispor vs. beşiktaş 1:0

o değil de, biz demiştik: (bkz: @2801817)
    (azureel, 02.11.2008 16:55 ~ 18:49)
  12. ilk mağlubiyetimizi aldık. maçın hakkı beraberlikti kesinlikle. bir pozisyonda bir gol buldu kayseri , bizim ikinci yarı pozisyonumuz yok.

(bkz: önümüzdeki maçlara bakacağız)
    (hplovecraft, 02.11.2008 16:56)
  13. nağmalup devam eden liderliğin bok yoluna gidişine mi yansak, beşiktaş taraftarının gözü yaşlıyken haketmeyen çekirdekçi kayseri taraftarının gülerek staddan ayrıldığına mı !!
    (tarshalafi, 02.11.2008 17:07 ~ 17:12)
  14. beşiktaş'ın özellikle 70. dakikadan sonra oyundan düşmesini maçı değerlendirmede kullanırsak kayserispor'un hakettiği bir galibiyet aldığını söyleyebiliriz. maç boyunca yapılan değişiklikler de bu oyundan düşmeyi geri çevirecek türden olmadı.

golde mehmet topuz'un güzel pası, bu pasa seyirci kalan serdar kurtuluş, yapacak bir şeyi olmayan rüştü'yü aşan top ve serdar'ın aynı pozisyonun içinde 2. kez topu seyretmesi kayserinin galibiyet golünün oluşmasını sağladı.

beşiktaş'ta ciddi bir yaratıcılık krizi var bence. delgado haricinde takımın(bana göre) düz adamlardan oluşması delgado'nun yokları oynadığı maçlarda sorun yaratıyor. anca holosko, bobo dikine girip gol atacaklar da beşiktaş galip gelecek. o da her zaman olmuyor işte.
    (sycrone one, 02.11.2008 17:09 ~ 17:10)
  15. tamam kafamdaki maçta beşiktaşın galibiyeti yoktu beraberlik görüyodum ben de ama mağlup olduk.
    neyse de
    aklıma takılan bazı durumlar var
    öncelikle beşiktaşın kanatları kim? tello ve serdar kurtuşu mu? tello forvet arkası serbest bi oyun oynuyor görünen, yani sol kanat sadece savunmada işlevsel o da seyretmekten bıktığımız saçma sapan ibrahim üzülmez hareketleri eşliğinde, sağ kanat biraz varolma mücadelesi verse de oraya destek sağlaması düşünülen holoskonun yine rezalet oyunu sayesinde maalesef işlevselliği yok
    takım sürekli rakip yarı alanda, güzel işler var gibi duruyor ancak kanatlardan hamle olmayınca, sadece dikine giderek galip gelmek biraz dişli takımlara karşı tutmuyor,
    denizli geldiğinden beri üç maçta beş puan kaybettik, hadi neyse uyum, zor maçlar filan diyelim ama bi yandan beşiktaşın geleceği de risk altında. gençler bırak oynamayı kadroda yok, hoca için varsa yoksa ibrahim üzülmez, oyuna hamleler de çok geç 80. dakikada defi bela kabilinden değişiklikler yapıyor. madem 80 dakka telloyu serbest oynattın bari bırak bunun en güzel ekmeğinin yeneceği son on dakkada sahada kalsın
    yav çok karışıyor kafam
    iki serdar var oyunda ikisi de kız çocuğu gibi oynuyor, biraz adam gibi oynayın şu oyunu
    bi de bi uğur inceman vardı noldu o

edit: zapo sivoktan genel olarak mutlu olsam da ikisinin de net bir özelliği var basit hata yapmıyorlar, yaptıkları hata mutlaka gol oluyor, sivokun durduk yere garipbi şekilde çıkarmaya çalıştığı top döndü gol oldu filan
    bi de şunu diyelim, kayseri istediğini istediği şekilde aldı, kontraya yönelik mehmet topuzun özellikle kullanaıldığı bi düzende mehmet topuz üzerine düşeni yaptı, 85te de olsa işi bitirdi

bu maçtan sonra, gel de belediyeyle sivas maçlarına yanma

korner editi: maç içinde öğrendik ki beşiktaş igin en fazla korner atna takımı bu maçta da istatistik doğrulayıp tavan yaptı
    peki allah aşkına bi tane kornerde delgadonun ön direğe kesmesinden başka bi şey syrettik mi?
    bu kadar çok korner yakalıyosan ölümüne yan top çalışacaksın demektir, bunları sana biz söylemeyelim hoca
    (khaki, 02.11.2008 17:22 ~ 17:29)
  16. yenilgiye sevindim çünkü böyle bir futbol tarzı dünyada yok. beş üç iki mi, beş dört bir mi ne oynadığı belli olmayan bir takım izliyorum kaç maçtır, tello nerede oynuyor delgado sivok nerede oynuyor, üç maç izledim birini çıplak gözle seyrettim hala çözebilmiş değilim. bu dağınık ne idüğü belirsiz taktiğin yanında beşiktaş ertuğrul'un beşiktaş'ıyla aynı, korkaklık aynı korkaklık. bi kere de forvet sokarken defans çıkar, orta saha çıkar be adam, cluj bile gidiyor roma'yı yeniyor, kayseri'nin nesinden korkuyorsun. beş senedir kim geldiyse korkak oynattı bu takımı, yeter ya. gsliler skibbe'nin kıymetini bilsin, adam en azından zevkli futbol oynatıyor. mustafa denizli de ertuğrul gibi çürük çıktı, daha dört maç oldu ama maalesef durum böyle. şu bobo holosko nobre üçlüsünü bi beraber görelim artık, ertuğrul geçen sene oynatmıştı gayet de iyi oynuyoduk. hala - beşiktaş'ı iyi gördüm, beşiktaş ne oynadığını biliyor, beşiktaş eskiye nazaran daha hedehödö - filan diyen olmasın lütfen, kayseri'yle oynuyoruz pozisyon yok. bi de delgado'ya çok yüklenemiyorum çünkü tek bi adam takımı kurtaramaz, ama bari kornerleri düzgün at kardeşim ya. bu arada mustafa denizli'nin batuhan, aydın gibi gençleri kesip 35lik ibrahimi oynatmasını da kutluyorum.
    (henderson, 02.11.2008 17:25)
  17. mustafa denizli'nin garip 3-5-2 diziliminin götümüzde patladığı maç olmuştur.

dizilime göre defansın göbeğinde toraman-zapo-sivok vardı. yani toraman sağ kanata daha yakın, sivok da sola. ama uygulama böyle oldu mu? hayır. zapo ve sivok 4'lü savunmanın stoperleri gibi oynayınca toraman resmen kendini unutturdu. ne defansif varyasyonlara katıldı ne de sağ kanattaki serdar'la ikili oyunlara. bu bir.
    3-5-2 nin en etkili kullanılması geren yerleri olan sağ ve sol kanatı teslim ettiğimiz adamlara bir bakalım. solda emeklilik günlerini geçiren, hücumsal varyasyonları kısıtlı, defansif aksiyonları ise akıl dışı olabilen bir ibrahim üzülmez var. kendisi maç boyunca sadece ileri geri koşular yaptı. sağdaki serdar kurtuluş ne yapabilirdi ki! sağ bekte bile bazen sırıtan bu adama tüm sağ kulvar emanet edilir mi? maçı kaldıramadı. yenilen golde de görüldüğü üzere konsantrasyonunu bir türlü sağlayamadı. bu iki.
    tello, evet gerçekten çok yetenekli. ve de hücumsal aksiyonlara çok meraklı ama ona orta alanda böyle görev biçmek ne derece doğru? yıllarını sol açıkta geçirmiş birinin tüm maçı forvet arkası ya da orta alan oyuncu olarak geçirmesini sağlamak mantıksız. bu üç.
    mathias delgado, evet son 5-6 maçtır düşüşte bu adam. yalnız mustafa denizli'nin verdiği yeni görevle (sol kanatta ibrahim üzülmez'le ikili oyunlar + orta alanda alan savunması + oyunu kurma) ve bu formsuzlukla daha ne kadar sabredebiliriz kendisine? bilememiyorum. bu da dört.
    takımın en çok forma giyen oyuncusu cisse. mutlaka ve mutlaka alternatifi yaratılmalı. evet bu maçta görevini ucu ucuna yerine getirdi ama onun kötü performanslarında ne hale geldiğimizi unutmayalım. metalist maçı akıllardan çıkmasın! uğur inceman mutlaka hazır tutulmalı.
    forvet hattında ise işler bir iyi bir kötü. nobre, istekli, çalışkan ve paylaşımcı iken yanında oynayan holosko'nun aklı resmen bi' karış havada. olmaz, bu kadar kötü holosko 90 dakika sahada tutulmaz. bobo niye daha erken oyuna sokulmaz? kaç oldu, altı mı!
    ve de son olarak bir korkumu dillendireyim. mustafa hoca ile devam ettiğimiz sürece hep övündüğümüz "genç oyuncu çıkartan beşiktaş" kavramını da çöpe atacağız gibi. aydın karabulut, batuhan karadeniz, ekrem dağ, serdar özkan gibi oyuncuların bu sene işleri çok zor. umarım yanılırım!
    (baschar, 02.11.2008 18:06 ~ 18:11)
  18. maça bir de kayserispor açısından bakalım. sağlam defans kurgusu, sağlam bir orta saha ve onun kısıtlı yetenekleri ile hızlı agohawa'yı buluşturup skora gitme üzerine bir stilleri vardı. bu maçta bunu gerçekleştiremediler. evet, beşiktaş göbeği buna geçit vermedi. ve maç da bolcana top kayıplarıyla geçti. bu sıkıcı maça bir de hakemin zırt pırt oyunu durduran gerizekalı yönetim anlayışını eklersek beraberlik maçın hakkıydı. ama konsantrasyonlarını üst seviyede tuttular ve maçı aldılar.
    diyeceğim şu; kayserispor'un 1-4'lük fenerbahçe maçı kimseyi aldatmasın. golü atan oyuncu turgay'ın futbol iq fakiri oluşu, yaratıcı oyuncu eksiklikleri, defansif kurguları kayseri'yi tam anlamıyla "2.5 altı" bir takım haline sokmuş. tek üzüldüğüm nokta ise agohawa'yı harcıyor oluşları. yazık.
    (baschar, 02.11.2008 18:22 ~ 18:23)
  19. maç öncesi yazılarımı yazdıktan sonra, şimdi de maç yazımı yazayım.

maç öncesinde oldukça iyi bir hava vardı.uzunca bir bekledikten sonra tribünlere girdik.dikkatimi çeken nokta stada bedava giren kayseri taraftarları vardı.hatta abartıp tribünden kombinesini atıp, arkadaşlarını maça sokmaya çalışanlar da vardı.

maç orta saha mücadelesi şeklinde geçti.ilk yarı kayseri oyunu kontrol etti ama zapo ve sivok ikilisi kayserisporun tehlike yaratmasını engelledi.ilk yarı tatsız tuzsuz bitti.ikinci yarı başladı ve beşiktaş istekli göründü ama bal yapmayan arılar gibiydi.bugün beşiktaş en büyük hatayı diğer yazar arkadaşların da belirttiği gibi kanatları kullanmayarak yaptı.sol kanat hiç kullanılmadı.oysa ki tello o kanadı felç ederdi bugün.kayserispor'lu ali turan, tello için çok zayıf kalırdı ama beşiktaş bunu kullanmadı.ikinci yarı 50.dakikadan sonra sol bek toledo yorgunluk belirtileri gösteriyordu ama beşiktaş bunu da adam akıllı değerlendiremedi.tolunay kafkas da bu konuda hatalıydı.tüm kayseri tribünlerinin görmesine rağmen toledo-olembe değişikliğini yapmadı.oysa ki olembe sakat değil ve forma istiyordu.60. dakikadan sonra oyun tekrar ilk yarıdaki seyrine girdi.o dakikalarda saha içinde yaşanan elektriklenmeler kayseri taraftarlarını ateşledi.bu da kayserisporu biraz daha kendine getirdi.

özellikle 65.dakikadan sonra golu atan kazanır durumu vardı.70 küsür dakikada oyuna giren bilal aziz oyunu ateşlemeye çalıştı.serdar kurtuluş'un büyük hatası ve mehmet topuz'un tecrübesi sayesinde kayseri golu buldu ve maçı kazandı.

bugün sahada şu çok iyi oynadı diyebileceğimiz bir futbolcu yoktu malesef.10 üzerinden değerlendirme yapsak ben kimseye 7 puan bile vermezdim.hocalara bile.iki teknik direktör de oyunu okuyamadı, gerekli müdahaleleri yapamadı.

merak ettiğim konulardan biri de beşiktaş taraftarıydı.onlar elinden geleni yaptı.maçın yıldızı onlardı.90 dakika takımlarını desteklediler.tribünlerinde güzel görüntüler oluşturdular.gerçekten onlara yazık oldu.buradan her ne kadar fazla muhabbetim olmasa da mvpdirk ve anakin 'e sesleniyorum.fener maçına istanbul'a geleceğim.bana bilet bulmayan gizli eşcinseldir ona göre.

(mkopaw, 02.11.2008 18:28 ~ 18:57)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil