süper kupa için tarafların ter! hatta bol bol ter! dökeceği karşılaşma...
mevsim normalleri ne olur o zaman bilemiyorum ama çok çok çok sıcak ve nemli bir hava olması muhtemel...
fenerasyon! tarafından beşiktaş' ın ispanya' da katılacak olduğu barış kupasına denk getirilen ve dünyanın en berbat stadlarından birine verilen maç...
olimpiyat stadında çifte telli hatta kolbastı bile oynanmaz diye bazı oyun otoriteleri tarafından görüş bildirilmesine ve anayasa mahkemesi kararına göre it bağlasan durmayacak olan bu stada hangi aklı evvel bu maçı verir anlamıyorum...
ayrıca n' aparlarsa yapsınlar sonuç değişmeyecek ve biz ''herkese nasip olmaz, çifte kupa'' t-shirtleri yerine artık ''üç' ü birarada'' t-shirtlerini giyeceğiz...
fenerasyonun beşiktaş'ı yıpratmak için yanlış stad seçtiği maç. bilerek yaptılar olm lan!. böyle sikindirik stad. böyle göt gibi afedersin. beşiktaş olimpiyat satadı'nda çıkacak maça fenerbahçe ise aynı maça old trafford'da çıkacak sanki. aynı stadda oynayacaksınız işte, devre olacak kaleleri değiştireceksiniz. stad kötüyse iki takıma da kötü.
o bu değil de aslında fener'in değil sivasspor'un oynaması gereken maç.mevcut prosedür mantıksız.lig şampiyonu ile ikincisi mi daha mantıklı,lig şampiyonu ile kupa finalisti mi,düşünüp karar verin.
mehmet topuz'un şaşırıp kendi kalesine gol atmasını beklediğim maçtır.
2 sene önce beşiktaş'ın şampiyonlar ligi ön eleme maçları varken, maç istanbul'a alınsın önerisi götürdüğümüzde cıngar çıkaran tff, bu sene 'nasıl olduysa' maçı istanbul'a almıştır. hem aa olaya bakın ki aynı durumda bu sene fb var. hm ilginç.
ikincisi de beşiktaş barış kupası'na katılmak için ispanya'ya gidiyor ay sonunda, finale çıktığı takdirde 2 milyon $ ödüllü turnuvanın final maçı 2 ağustos'ta oynanacak. bu durumda ilklerin takımı beşiktaş heralde bu sefer garip bir ilk gerçekleştirip bir gece de 2 kupa finali oynayacak. heralde bize de picture-in-picture yapıp iki maça birden takip etmek düşecek. birinde gol atma sevinci yaşarken diğerinde gol yersek baya bir komik olacak gibi.
maça gelirsek, fb'lilerin beşiktaş'ta hocalık yaparken kendisine hitap ettiği lakap olan 'kokainci' daum'dan(ben demiyorum fb'liler diyor valla) bir ricam var. o da mehmet topsunuz'u oynatması olacaktır. kendisine güzel pankartlarımız, güzel tezahüratlarımız var. gerçi maçtan önce kılım döndü deyip gelmezse de şaşırmam, yakışır ona o ayrı.
beni en çok güldüreni ise fb'nin ne vasıfla maça çıkacağı. bu tff talimatları adamı öldürür. diyelim reklamı dönmeye başlayacak kupanın ne diyecekler; "türkiye süper lig şampiyonu ve türkiye kupası şampiyon beşiktaş ile, hiçbir şey alamamış fb mi diyecekler? ki bana göre türkiye kupası daha kolay bir maraton lige göre. eğer süper kupa finali hakeden bir takım varsa beşiktaş dışında o da 34 maç çabalayan sivasspor'dur.
nitekim 2008-2009 sezonunu 2/2'de yaparak bitiren beşiktaş'ım, bir gece de 2 final oynasa dahi bu maçı alacaktır. yeni sezonda yeni şampiyonluklara diyoruz ve lig başlamadan ilk kupayı bekliyoruz. haydi bakalım.
(raquela, 08.07.2009 14:53 ~ 14:55)
lig birincisiyle türkiye kupası sahibi arasında oynanması gereken maç. tamam haydi beşiktaş'ım kazandı hepsini yedek takımla as takımın maç yapacak hali yok. hem lig şampiyonu hem de kupa şampiyonu olsa bir takım ne olur diye düşünürdüm. bonus olarak süper kupa'nın kafamıza düşmesini de beklemiyorum tabiki fakat burada bir yanlışlık var. beşiktaş'ın rakibinin fenerbahçe değil lig ikincisi olması gerekiyor mantık olarak. türkiye kupası'nda finalisti bir kupa alamamış ligde anca dördüncü olabilmiş adam neden gelsin bir daha süper kupa finali oynasın da kupayı elde etme gibi bir hakkı olsun ki? oysa 34 maçlık maratonda ikinciliği elde edebilmiş takım süper kupa finali'ni oynarsa kupayı alsa da almasa da hem ikinciliği onore edilmiş olur hem de bir kupada final oynayan iki takım tekrar karşı karşıya gelmez mantıksız bir şekilde.
o sıcakta o garip stadımsıda nasıl oynanacak bu maç merak konusu ayrıca beşiktaş'ın bölünmesi falan gerekecek sanırım barış kupası'nda yoluna devam ederse. neyse geçelim artık statüsel gariplikleri maça gelelim. sezon öncesi oynanan hazırlık maçı ayarında bir maç oluyor genellikle bu final maçları ancak tabi rakipler ezeli olunca ve bu bir derbi olunca önemi büyüyor. 2008-09'a süper bir şekilde nokta koyan beşiktaş'ımızın 2009-10'a da aynı şekilde bir başlangıç yapmasını diliyoruz..
beşiktaş ve fenerbahçe taraftarlarının birleşip maçın
ali sami yen stadında oynanması gibi imkansız bir girişimde bulundukları, olimpiyat stadında oynanması sebebiyle zevksiz gececeğini düşündüğüm futbol maçı.
edit: federasyon kabul etmemiş ali sami yen stadını
edit2: (bkz:
başlık başıma)
(psndyz, 09.07.2009 19:48 ~ 02.08.2009 18:37)
sonucunda beşiktaş'ın süper kupayı kazanıp üç kupalı şampiyon olacağı maçtır.
türkiye ligi şampiyonu ile türkiye kupası'nı kazanan takım arasında oynanması gereken bir final aslında. ama iki kupayı da beşiktaş aldığı için haliyle türkiye kupası finalistiyle oynayacak.
eğer beşiktaş kazanırsa
hat-trick yapmış , fenerbahçe kazanırsa
üçün birini almış olacak.
(marchus, 09.07.2009 19:57 ~ 19:57)
taaaa 1 ay varken boş muhabbetlere konu olmuş maç. tahmin tutunca ne olacak onu anlamıyorum ki ben. beşiktaş dedim tuttu, normal zaten belli ki beşiktaşlısın, fener dedim tuttu, vaaay nereden geldi lan aklına.
tey tey tey.
hakemin fenerin haline acıyarak bir penaltı hediye edeceği maç olacaktır. sonuç ne olur derseniz fenerin ikidebirini iki ile çarp.
eki eki.
ne zaman söz konusu bir
beşiktaş fenerbahçe maçı olsa aklıma gelen tek bir gerçek vardır, bunu en güzel
sergen yalçın açıklamıştır. kendisine ezeli rekabet sorulunca demiştir ki;
"ne zaman
fenerbahçe beşiktaş'ı kendi sahasında kalecisiz 10 kişiyle yener işte o zaman ezeli rekabet yeniden başlar. bizim için ezeli rekabet 17 nisan 2005 tarihinde bitmiştir."
o kadar!
fenerbahçenin kazanacağı maç
edit güzeli : herşeye rağmen haklı çıkmanın mutluluğu oluyor insanda olimpiyat stadından gelen
beşiktaşın ligde fenerbahçeye 4 sıra fark atarak şampiyon olduğu, kupa finalinde ise bariz bir üstünlükle kupayı aldığı düşünüldüğünde; fenerbahçenin rakip olarak gösterilmeyi bile haketmediği maçtır. sırf formalite olsun, federasyona para girsin diye oynanacaktır. aslında aklı,mantığı ve vicdanı olan her fert şunu kabul etmiştir ki:
'iki kupayı alana süper kupa bedava'
100 fenerliye sorduk, 1 popüler cevap uydurmanızı bekliyoruz,
süper kupa finaline ''hangi sıfatla'' geldiniz ?
atatürk olimpiyat stadı'nda 2 ağustos 2009 pazar günü oynanacak ve saat 21.00'de başlayacak karşılaşmanın bilet fiyatları şöyle:
güney tribün: 20 tl
doğu tribün: 40 tl
batı tribün: 40 tl
beşiktaşın beşiktaşa karşı oynayamayacağı için fenerle oynayacağı maçtır.
lig şampiyonu kupa şampiyonluğundan prestijli olduğu için ikisini de kazanan lig şampiyonu statüsü ile katılır.
dolayısı ile kupadan şampiyonun adı elimine edilir ve kupada en üstteki isim olarak finalist kalır.
mantıken lig ikinciliği kupa ikinciliğinden daha değerlidir ama prosedür böyle olduğu için süper kupanın diğer takımı kupa ikincisi olur.
zamanında fenerbahçenin aynı sezonda lig şampiyonu olarak kupalı beşiktaşla cumhurbaşkanlığı kupası finali oynadığı ve kupa finalisti olarak da lig ikincisi ile başbakanlık kupası finali oynadığı vakidir. (bkz:
türkiye birinci lig 1988 1989 sezonu) bu yıl da başbakanlık kupası olsaydı fenerbahçe orada da sivassporla oynayacaktı.
didi zamanında yani 1973-74 yılında hem kupayı hem ligi alan fenerbahçe o zamanki adı cumhurbaşkanlığı kupası olan süper kupayı maç yapmadan kazanmıştır.
(yannis, 25.07.2009 14:24 ~ 14:40)
fenerbahçe daha kupayı kaldırmadan beşiktaş'lıların "sıfat" olayını gündeme getirdiği maç.niye?çünkü "maçı kaybettikten sonra mı aklınıza geldi sıfatımız" tarzı yaklaşımlara yer vermemek istiyorlar.kaybetme ihtimalini düşünerek çamur atmak için şimdiden zemini hazırlıyorlar.aferim...
fox tv de yayımlanacak maçtır.
biletler bugün satışa çıktı ve şöyle bir oturma planı olmuş.
batı numaralı (fb tarafı): 40,00 tl
doğu tribün kapalı (bjk tarafı): 40,00 tl
güney kale arkası (bjk tarafı): 20,00 tl
güney kale arkası (fb tarafı): 20,00 tl
olimpiyat stadını bilmeyip bilet alacak arkadaşlar için söylüyorum. kale arkasından bilet alacaksanız eğer maç günü üst bloğa çıkmak gibi bir yanlışa düşmeyin. o uzaklıktan hiç bir şey göremezsiniz gol olduğnu bile stadın uğultusundan anlarsınız. biraz erken gelin stada alt tarafın ortalarından yer kapın kendinize.
biletimi alıp heyecanla beklediğim maç.
kupa beyi (miz) ile
kupa kızı nın maçı.