a grubunun birincisi portekiz ile b grubunun ikincisi almanya arasında isviçre'nin basel kentindeki 40.000 kişilik st. jakob-park stadyumunda türkiye saati ile saat 21:45'de başlayacak olan karşılaşma. oynanan oyunlara bakılırsa portekiz daha yenici duruyor ancak panzerlerin turnuva takımı olduklarını da unutmamak lazım. bu maçın galibi yarı finalde ( hırvatistan'ı yenerse eğer ) türkiye'nin rakibi olacak, bu açıdan 4 gözle izleyeceğim maçtır. iki rakipten de korkmuyorum. portekiz'den yediğimiz golleri ve o maçtaki kadroyu hatırlıyorum da rakibimizin portekiz olması durumunda ilk maçtan daha iyi olacağımızdan eminim. almanya ise portekiz'den daha başa çıkılır bir takım zannımca.
höst lan dedirtmiş maçtır..10 dakkada 2 gol..bi de , türklere silah atıyolar diye kızanların alnını karışlarım bunlar hem silah hem havai fişek atıyo hem de anırıyolar!
ben tulumunuz , almanya'dan bildirdim efem..
ilk yirmi dakikada portekizli oyuncuları itip kakmaktan başka bir şey yapmayan almanya'nın bir anda 2-0 öne geçtiği ve bundan sonra portekiz'in kıçını yırtarcasına oynamasını beklediğimden dolayı çok zevkli geçmesi muhtemel maç.
61. dakikada michael ballack'ın ufak bir itmenin de yardımıyla çaktığı kafa sonucu 3-1'e gelen maç. hitzlsperger'i hitzılsperger yerine hitlisberger diye telaffuz eden spikerin sunduğu maçtır ayrıca. yok artık eşref bitlis diyeyim ama siz yine de gülmeyin.
cristiana ronaldo, sözüm sana. yahu adamın ayağı sana değmedi bile. önce kendini yere attın, onu anlarım bir yere kadarı yapılır. sonra etrafına baktın tam kalkmak üzereyken. o anda düdüğü duydun dur lan ben bu adama bir de kart yedirteyim deyip anıra anıra bağırmaya, yerlerde yuvarlanmaya başladın. şaştım kaldım. yarım saat sonra bağırmaya başladın yahu, hemen olsa belki gerçektir derim anlarım. zaten bir önceki dünya kupasında spikerler seni görünce hep hıh ronaldo şimdi atar kendini yere, ronaldo rol yapmayı sever diyorlardı. insan utanır be. çok kızdım çok. ayrıca ballack faul yaptı sanki o golü atarken ama oh olsun, sana müstahak.