18 mayıs 2008 pain of salvation istanbul konseri   

adana çık aradan

1. resmi sitede yer almasına rağmen henüz confirme edilmediğinden başlık açmayacaktım ama baktım ki herkes başlamış hazırlıklara, dayanamadım.*

galatasaray üniversitesi festivali'ne arz-ı endam etmelerini beklemekteyiz. boğaza karşı pain of salvation konseri var mı ötesi?
    (dice man, 26.03.2008 17:39)
  2. hala resmi sitelerinde tasdik edilmediği için bizi derin üzüntülere boğan konser fikridir. beklemedeyiz.
    (inthepainofsalvation, 30.04.2008 03:03)
  3. replikas alt grup olarak sahne alacak.

http://www.myspace.com/...
    www.gsufest.org
    (dice man, 03.05.2008 01:48)
  4. allah allah nidalarıyla katılacağım konser..daha önceleri kaçırdığım konserler için yeterince kendime küfür etmiştim ama yeter sanırım,dimi john..
    undertow çalmazlarsa havalanında isyan bayrağımı açarım vallahi billahi..vecihiyim ulen ben..

edit:allah allah nidalarıyla nah gideceğim konser..başka doğacak gün yok muydu arkadaşım..
    (eyvah vecihi geldi, 03.05.2008 01:52 ~ 15.05.2008 23:44)
  5. atmosferden bahsetmeye gerek yok sanırım, muhteşemdi. daniel'ın performansı çok iyiydi her zamankı gibi. johan grubun demir başlarından zaten, back vokallerde çok başarılıydı. özellikle people passing by'da grup feci koptu. falling+the perfect element ile konserin bitmesi ise ayrı bir güzellikti. setlist hatırladığım kadarıyla sırası biraz farklı olabilir ama şöyleydi:

spirit of the land
    inside
    ashes
    diffidentia (breaching the core)
    used
    undertow
    ! (forward)
    nightmist
    handful of nothing
    this heart of mine (i pledge)
    people passing by
    scarsick
    america
    disco queen
    ------------------------
    falling
    the perfect element
    (dice man, 19.05.2008 02:14 ~ 02:18)
  6. konserden akılda kalanlar:

1. leo margarit yaşadığı bütün olumsuzluklara rağmen güzel bir davulcuymuş, son derece fransızmış ve çok sevimli bir adammış.
    2. johan hallgren benimle aynı boydaymış. (160-165 cm arası, ben de tam bilmiyorum)
    3. simon andersson konserlerde leo margarit'ye adamın anlamadığı isveççe cümleler söyleterek eğleniyormuş. ("ben ondan yaşça daha küçüğüm ama o benden daha salak" - leo margarit)
    4. frederik hermansson buddha rahibi gibi adammış, yanlışlıkla üzerine otursanız bile sesini çıkarmıyormuş. (çok acaip)
    5. daniel gildenlöw konserden sonra hemen odasına gidip duş almayı, kitap okuyup internette takılmayı tercih ediyormuş.

ve,
    6. setlist'te bis için falling, the perfect element ve chainsling varmış ve chainsling'i çalmamışlar. (evet çalmadılar)
    (guenever, 19.05.2008 17:13 ~ 20:42)
  7. bünyeye ilaç gibi gelen konser. gsü lülere teşekkürü bir borç biliyoruz böylesine bir gece için.pos'u pek de bilmeyen biriyle gittim, ama o bile ağzı açık dinledi adamları. bir sonraki konseri dört gözle bekliyoruz.

ayrıca kendisi de odtü , ankara üniversitesi gibi üniversitelerin şenliklerinde bira satmış olan arkadaşımı bira almaya yolladım bi ara. kendisi bu ortamda en fazla 5 ytl dir kutu bira diyerek fiyatını sormamış, 4 tane efes kutu rica etmiş. eleman 28 ytl deyince olağanca dumurluğu ile parayı verip biz bu kadar insafsızlık etmedik diye çemkirerekten soluğu yanımda almıştır. allahtan akıllılık edip girişte oturduk içtik de, öyle girdik içeri.
    (inthepainofsalvation, 19.05.2008 22:12 ~ 22:39)
  8. ses sistemi sayesinde kaslı gitarist ağabey, rahmetli ayna'nın gitar çalmayı bilmediği için gitarının kablosu boşa çıkan keli gibi tüm konseri gitarının sesi duyulmadan geçirmek zorunda kaldı.
    (wondrous, 21.05.2008 11:00)