öncelikle
yunanistan'ı
hırvatistan ile karşılaştırmak ve hırvatlar daha iyi demek her ne kadar doğru olsada
çeyrek finalden sonrasını düşünürsek hırvatlar ile eşleşmek çok daha iyi olurdu bizim için.
yunanistan'dan korkmamıza hiç gerek yok. en iyi üç-dört oyuncuları yok turnuvada ve biz sert geliyoruz. ben yeneceğimizden eminim ancak sonrası için
fransa-i
spanya galibi ile oynayacağız (büyük bi ihtimalle ispanya)
eğer
slovenyayı yenip
hırvatlar ile oynasaydık ve onları geçseydik
rusya-
sırbistan galibiyle oynayacaktık.
arada büyük bir fark var.
şampiyon olmak istiyorsan önüne gelen her rakibi yeneceksin ilkesini benimsemiş olsamda bizim
milli takım için böyle bir şey geçerli değil çünkü hücumda çok dengesiziz. aslında dengesizlikten ziyade kısıtlı opsiyonlarımız var. turnuva başından beri savunmamız her geçen maç yukarı çıkarken hücumumuzda her geçen maç alçaldı.
çok ekstra gayretler ile aldığımız toplar olmasaydı
ispanyollarada
sırplarada yenilirdik zaten. bu yüzden
ispanya ile keşke finalde karşılaşsaydık diyorum. tıpkı sırplar ile yaptığımız maçtaki gibi olası sert geçecek bi maçta biz ispanyol savunmasına çare üretemeyecekken onlar bize rahatlıkla çare üretebilir. (
rudy fernandez'in birebirleri -
pau gasol'un sırtı dönük oyunu -
juan carlos navarronun şutları)
tabii bizde de hido devreye girerse o başka.
ispanya'yı bi kez yendik yine yeneriz diye düşünmek çok yanlış çünkü son yenilgilerinden sonra bi silkinip kendilerine geldiler, o eski azim ve hırsa tekrar kavuştular. eğer biz
yunanlıları onlarda
fransızları geçerlerse ilk maçtan çok daha zor ve çetin bir maç olacaktır. tabii burda hep onlarla karşılaştığımızı varsayıyorum ama
fransayıda,
yunanlılarıda hafife almamak lazım.
fransa turnuvanın en sağlam savunmalarından birini yapıyor, atletik oyuncuları ve
tony parkerları var. yükselen formları ise diğer artıları.
gerçi onlarıda iki kez yendik son 1 sene içinde o açıdanda bakmak lazım. ehehe
yunanistandan ise ciddi ciddi korkmuyorum. ne pota altı nede forvetleri baş edebilir bizle, bi tek
vassilis spanoulis canımızı yakabilir, ona önlem almak lazım o kadar.
giri sonu bonus soru :hangi beş yener ?
rimantas kaukenas -
theodoros papaloukas -
mickael pietrus -
darius songaila -
mehmet okur
beno udrih -
jr.holden -
dimitrios diamantidis -
ramunas siskauskas -
darko milicic
jose calderon -
arvydas macijauskas -
predrag stojakoviç -
matjaz smodis -
chris kaman
ıgor rakocevic -
sergio rodriguez -
luol deng -
vladimir radmanovic -
zydrunas ilgauskas
sarunas jasikevicius -
marko jaric -
gordan giricek -
andrei kirilenko -
rasho nesterovic
anlaşıldığı üzere bu oyuncuların tümü avrupa şampiyonasında oynama hakları olmasına rağmen, oynamayan oyuncular.