belki ilginizi çeker
  1. · 2009 avrupa basketbol şampiyonası
  2. · hidayet türkoğlu
  3. · ender arslan
  4. · 18 eylül 2009 türkiye yunanistan maçı
  5. · hidayet türkoğlu
  6. · steps ya da 3 saniye ya da 24 saniye
  7. · bogdan tanjeviç
  8. · hidayet in kendini kobe bryant sanması
  9. · hidayet türkoğlu vs volkan demirel
  10. · ömer aşık
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  2. · disko kralı
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · tunceli alevileri dinsizdir
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · 2012
  8. · the gallery
  9. · orienteering

18 eylül 2009 türkiye yunanistan basketbol maçı  

sayfa  / 7
  1. 2009 avrupa basketbol şampiyonası çeyrek final mücadelesidir. 19.15'te başlayacak ve ntv'den canlı olarak yayınlacaktır.

3 gün sonra gelen edit: bu giriye artı oy beklemiyordum ama eksiye boğulup, en sevilmeyenler listesine 1. sıradan giriş yapması da enteresan geldi. ben mi yenildim yunanlılarla, ben mi kaçırdım basketleri, ben mi alamadım ribauntları? tövbe tövbe..
    (syst, 17.09.2009 00:39 ~ 20.09.2009 00:32)
  2. ümit etmesem de, maalesef basketbol takımımızın 2009 avrupa basketbol şampiyonasına çeyrek finalde veda edeceği maç olma ihtimali yüksek olan maçtır.

.
    (the turkish revenge, 17.09.2009 00:58)
  3. türk milli takımın farklı kazanmasını beklediğim karşılaşma.
    (denetçi 34, 17.09.2009 01:18)
  4. finalde daha zayıf bir takımla karşılaşma olasılığımızın fazla olduğu maç.
    (hippi, 17.09.2009 01:26)
  5. ne olacağını kestiremediğim maçtır açıkçası. yunanistan'ın da gücü ortada bizim de. şunu unutmamak gerekir ki yunanistan 2. turda 2 mağlubiyet aldı yani yenilmez bir takım değil. pota altında çok iyi olmaları ve spanoulis gibi bir gardlarının olması onlar için avantaj olsa da turnuvanın en iyi savunma yapan takımına karşı oynayacaklar bu bir gerçek. türkiye savunma yaptığı sürece alamayacağı maç yok, slovenya'ya karşı da maçı kazanma şansımız vardı son top tercihi kötü yapıldı olmadı, önemli olan bu kritik şutları kimin atacağının tercihinin iyi yapılması açıkçası. bunun dışında sorunumuz yok, çeyrek finale kalan her takımı yenebilecek güçteyiz öyle ya da böyle.
    (silentpain, 17.09.2009 01:35)
  6. artık hidayet'ten gerçek anlamda patlama beklediğimiz maç. grup maçlarında biraz daha iyi sayılabilecek performansının üstüne 2. tur maçlarında rezalet oynayarak bir çizik atmıştır. artık bu turnuvaya sıfırdan başlaması gerekiyor.(şu ana kadar ki maç başı ortalamaları: sayı:9,7 ribaund:4,7 asist:2,7) onun önderliğinde yunanistan'ı yenmekte iyi savunmayla beraber zorluk görmüyorum.çünkü gerçek olan şey maçları iyi savunmayla almamız.
    (kara gözlü çocuk, 17.09.2009 02:15 ~ 28.09.2009 20:15)
  7. bizim grubun dördüncüsü ispanya ile eşleşmemek için fransa karşısında kasmamış yunanistan'ın elinde patlamasını umduğum maçtır. hadi bakalım.
    (trapped scorpion, 17.09.2009 02:21)
  8. yunanistan a koyacağımız ve her yunanistan maçında ekranlara çıkan üzeri çıplak şapkalı gerizekalıyı yerine cuk diye oturtacağımız maçtır.
    (nickcode, 17.09.2009 02:40)
  9. yeneceğimizi düşündüğüm karşılaşmadır. slovenya ya nasıl yenildik dönün bakın. adamın götünden böyle bal arada bir damlar. hergün olacak değil ya aynı şey. slovenya çok sinir bozucu bir şekilde sağdan-soldan-ortadan-kapalı-açık bir sürü üçlük attı. birde arka arkaya attı. yada bana öyle geldi bilmiyorum.

evet istatistiklere şimdi baktım:

üçlükler

türkiye : 5/20=15 sayı
    slovenya : 13/31= 39 sayı

birde sadece son periyotta arka arkaya 5 tane kaçırdı. 31-5=26 yani son periyodun sonlarına kadar adamlar %50 ile üçlük atmış. acaba biz %50 ile serbest atış atabildik mi?

adamlar attığı sayıların yarısından fazlasını üçlüklerle attılar. bu ancak şans faktörü ile açıklanabilir. 30 sayı ikilik ve serbest atışlardan, 39 sayı üç sayılık atışlardan. bu şanstır.

hadi birde dönün hücuma bakın. potanın dibinden bizim elemanların kaçırdıklarının sürüsüne bereket. ah ulan o da mı kaçtı diyorum. üçlük atamadık doğru dürüst. serbest atışlarda da . savunmamız diğer maçlara göre vasattı ama bu şampiyona ortalamasına göre halen mükemmeldi. turnuvada bizden iyi savunma yapan olmadığının açık kanıtıdır bu maç. maç başındaki tüm olumsuzluklara rağmen, defansı diğer maçlardaki kadar yapamamıza rağmen. üçlükler ile yenilmiş 39 sayıya rağmen -ekran başında herifler üçlük attıkça ben acayip öfkelendim, oyncuları siz düşünün, olayın psikolojik yönünü yani- 69-67 bence makul hatta bu şartlar altında iyi bir skordur.

oyuncularda sanki başlarda bir motivasyon eksikliği gözlendi. bunun yunanistan karşılaşmasında olmayacağını, çok yüksek motivasyon ile yunanistan maçında ikinci bir ispanya maçı oynayacağımızı düşünüyorum.
    (kremberiz, 17.09.2009 02:55)
  10. umutluyum inançlıyım. diyorum ki neden olmasın ? yeneceğiz hissediyorum.
    (ozgurce, 17.09.2009 14:11)
  11. ömer - schortsianitis ve ender - spanoulis eşleşmesinde daha başarılı olan ikilinin galibi belirleyeceği maçtır. gönlümüz tabiki de ender-ömer'den yana.
    (be realist demand impossible, 17.09.2009 14:16)
  12. tanjevic saçma bir beşle başlamazsa alacağımız maçtır. yunanistan eski yunanistan değil biz de eski biz değiliz zaten.
    (spitzer, 17.09.2009 14:18)
  13. öncelikle yunanistanhırvatistan ile karşılaştırmak ve hırvatlar daha iyi demek her ne kadar doğru olsada çeyrek finalden sonrasını düşünürsek hırvatlar ile eşleşmek çok daha iyi olurdu bizim için.
    yunanistan'dan korkmamıza hiç gerek yok. en iyi üç-dört oyuncuları yok turnuvada ve biz sert geliyoruz. ben yeneceğimizden eminim ancak sonrası için fransa-ispanya galibi ile oynayacağız (büyük bi ihtimalle ispanya)
    eğer slovenyayı yenip hırvatlar ile oynasaydık ve onları geçseydik rusya-sırbistan galibiyle oynayacaktık.
    arada büyük bir fark var.

şampiyon olmak istiyorsan önüne gelen her rakibi yeneceksin ilkesini benimsemiş olsamda bizim milli takım için böyle bir şey geçerli değil çünkü hücumda çok dengesiziz. aslında dengesizlikten ziyade kısıtlı opsiyonlarımız var. turnuva başından beri savunmamız her geçen maç yukarı çıkarken hücumumuzda her geçen maç alçaldı.
    çok ekstra gayretler ile aldığımız toplar olmasaydı ispanyollarada sırplarada yenilirdik zaten. bu yüzden ispanya ile keşke finalde karşılaşsaydık diyorum. tıpkı sırplar ile yaptığımız maçtaki gibi olası sert geçecek bi maçta biz ispanyol savunmasına çare üretemeyecekken onlar bize rahatlıkla çare üretebilir. (rudy fernandez'in birebirleri - pau gasol'un sırtı dönük oyunu - juan carlos navarronun şutları)
    tabii bizde de hido devreye girerse o başka.

ispanya'yı bi kez yendik yine yeneriz diye düşünmek çok yanlış çünkü son yenilgilerinden sonra bi silkinip kendilerine geldiler, o eski azim ve hırsa tekrar kavuştular. eğer biz yunanlıları onlarda fransızları geçerlerse ilk maçtan çok daha zor ve çetin bir maç olacaktır. tabii burda hep onlarla karşılaştığımızı varsayıyorum ama fransayıda, yunanlılarıda hafife almamak lazım.
    fransa turnuvanın en sağlam savunmalarından birini yapıyor, atletik oyuncuları ve tony parkerları var. yükselen formları ise diğer artıları.
    gerçi onlarıda iki kez yendik son 1 sene içinde o açıdanda bakmak lazım. ehehe

yunanistandan ise ciddi ciddi korkmuyorum. ne pota altı nede forvetleri baş edebilir bizle, bi tek vassilis spanoulis canımızı yakabilir, ona önlem almak lazım o kadar.

giri sonu bonus soru :hangi beş yener ?

rimantas kaukenas - theodoros papaloukas - mickael pietrus - darius songaila - mehmet okur

beno udrih - jr.holden - dimitrios diamantidis - ramunas siskauskas - darko milicic

jose calderon - arvydas macijauskas - predrag stojakoviç - matjaz smodis - chris kaman

ıgor rakocevic - sergio rodriguez - luol deng - vladimir radmanovic - zydrunas ilgauskas

sarunas jasikevicius - marko jaric - gordan giricek - andrei kirilenko - rasho nesterovic

anlaşıldığı üzere bu oyuncuların tümü avrupa şampiyonasında oynama hakları olmasına rağmen, oynamayan oyuncular.
    (point guard, 17.09.2009 15:13 ~ 17:22)
  14. (solar eclipse, 17.09.2009 15:16)
  15. maç başlamıştır, 7-4 öndeyiz.
    (hidrolaz, 18.09.2009 19:22)
  16. ilk çeyreği 14-17 bitmiştir, çizgilerden çok üçlük yiyoruz fakat atamıyoruzda ayrıca pota altında da düşüş var semih'in oyuna girmesi lazım.
    (madrigal, 18.09.2009 19:32 ~ 19:33)
  17. ilk çeyreği 17-14 yunanistan'ın önde bitirdiği mücadele. bizde bi yorgunluk mevcut gibi ama hayırlısı bakalım.
    (billie jean, 18.09.2009 19:33)
  18. rebound alamadığımız maç, ulan ben millilerimizi hazırlık maçlarında bile bu kadar kötü görmemiştim ama yinede fark açamıyor yunanistan reboundlarda 16-4 üstünlüğü var yunanistanın. ama kendimize gelirsek bu maçı alırız, özellikle hido artık bu maçta adam gibi oynamalı.
    (hidrolaz, 18.09.2009 19:40 ~ 19:41)
  19. doğru hücum etmek şart.
    (birdy39, 18.09.2009 19:41)
  20. slovenya maçında atılamayan faulleri ve sayıların acısının an itibariyle yunanistan tarafından çıkarılması ile devam eden maç. ah ulan finalde oynasaydık sizinle ya...
    (stocky2001, 18.09.2009 19:44)
  21. yarı bitimine 4.24 süre itibarı ile, hücumda çember altına top indirmediğimiz ve savunma reboundlarını bu şekilde saldığımız taktirde en az 20 sayı fark yiyeceğimiz maçtır.
    (kurremkamerruk, 18.09.2009 19:44)
  22. neden kimse ribaunt almıyor onu anlamadım. yunanistan takımı haricinde tabi
    (albus, 18.09.2009 19:45)
  23. ısrarla rebound alamadığımız maç 21 e 4 oldu, yuh. bu şekil de maç kazanmamız çok zor bir an önce kendimize gelmemiz lazım, biz bu değiliz. bu yunanistanı rahat yenmemiz lazım, yunanistan oynayamıyor bile tamamen bizim aptallığımızdan dolayı, topu tutamıyoruz adamlar her hücümü en az 2 kere yapıyor, ne rebound alabiliyoruz ne top tutabiliyoruz buna rağmen yunanistan fark bulamadı.
    (hidrolaz, 18.09.2009 19:48 ~ 19:49)
  24. yunanistan ın savunması kötü. ender, antremandaymış gibi turnike atıyor. rebound alırsak ya da iyi sayı atarsak alırız.
    (syme, 18.09.2009 19:50)
  25. neden hidayet ya neden ulan neden ya formsuz herif hala hangi akla hizmet oynatıyorsunuz biz gerideyken koyarız 10 sayı farkı o zaman sokarsın adamı oyuna
    (albus, 18.09.2009 19:53)
 sayfa  / 7

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil