beşiktaşın fena halde kasıp alması gereken iki marsilya maçından ilki. böylece alınabilecek 6 puanın yanına kazara eklenecek puanlarla gruptan çıkma ihtimali yaratılabilecektir. benim tahminime gelirsek bu maçı tello'nun golüyle mutlu mesut tamamlarız.
büyük ihtimalle beşiktaş'ın daha etkin olacağı maç olacak gibi görünüyor. marsilya'nın taiwo, cisse, zenden gibi iyi oyuncuları var ama bu beşiktaş'ı yeneceklerini göstermiyor. bobo, tello ve formda delgado ile rahatlıkla alırız bu maçı. bizim silahlarımız kesinlikle daha etkili. marsilya büyütülecek bir takım değil.
beşiktaşımızın halen muamma olduğunu, henüz oynanmamış bu maçın tahminlerinde görebiliriz. nerede o fenerbahçeye kaybedilen maç sonrası umut dolu hava, nerede bu maçın öngörüleri. söyleyebileceğim en olumlu şey şudur. topu ayağında tutup rakibe sadece izleten kazanır. beşiktaşın defansı yapısal olarak çok gol yemeye meyyaldir, kırılgandır. ancak aynı oranda ciddi de bir hücum gücüne sahiptir. delgado, bobo ve zaman zaman cisse ile ayağa paslarla yüklenip topu sürekli rakip sahada tutmakta fayda vardır.
bugün ankara delasmanında kaybedilebilecek muhtemel puanların nedeni olarak gösterilebilecek maçtır. milli takım haftarının dönüşü eğer bir de avrupa kupası maçlarına denk geliyorsa beşiktaş'ımın puan kaybetme olasılık ibreleri maksimumu gösterir her zaman... o nedenle evet, götüm atıyor..
bu sene yokları oynayan, riberyi mumla arayan marsilya takımına karşı beşiktaşın en az bir puanla dönmesini temenni ettiğim maç. biraz kasarsa eğer karakartallar arkalarında pascal nouma ve çarşıyla birlikte bu maçtan 3 puanla bile dönebilirler ki çok uzak değil.
her ne kadar ilk maç olmasına karşın beşiktaş'ın gruptaki en önemli maçı olacağını düşündüğüm maçtır. çünkü görünen o ki liverpool ve porto deplasmanlarında beşiktaş'ın puan alması pek mümkün değil. istanbul'da ise marsilya'dan 3, porto'dan 1 ya da 3, liverpool'dan da 1 puan almasını bekliyorum. böylece beşiktaş'ın istanbul'da 5 ile 7 arası puan alması söz konusu olacaktır.
bu nedenle bu akşamki maçtan alınacak 1 puan grup üçüncülüğü, 3 puan ise grup ikinciliği yolunda önemli bir avantaj sağlayacaktır.
peki beşiktaş puanla dönebilir mi? aslında marsilya'nın da beşiktaş'ın da son haftalarda oynadıkları maçlar göz önüne alınırsa bu o kadar zor görünmemekte. ama her ne zaman birileri türk takımlarıyla oynayacağı maça çıkış maçı gözüyle bakıyorsa ne hikmetse o maçtan sonra gerçekten de çıkışa geçtiklerini unutmamak gerekir.
ertem şener daha maç başlamadan enteresan sözlerle bizi bizden almaya başladı bile ''aşağıda tigana yı gördüğümde yayına almak istedim kendisi çıkarım ama açarım ağzımı yumarım gözümü yummam gözümü gibi bişeyler dedi türkçe de öğrenmiş...'' sen yum o gözleri ertem sen yum hatta ağzınıda kapa.
ertem şov yapmaya devam ediyo ''delgado vursana ordan(sinirli ses tonu)'' sağlam fırça çekmeye başladı ertem haydi ertem dakika 39 hiçbişey bitmiş değil. ayrıca ceza sahasının oralarda daha nekadar ofsayt kamerası kullanılacak merak içerisindeyim.
sonradan gelen not: başlıycam rugby ne anladık a.q