belki ilginizi çeker
  1. · 17 ekim 2007 türkiye yunanistan maçı
  2. · ilker yasin emekli olsun kampanyası
  3. · norveç milli futbol takımı
  4. · semih şentürk
  5. · yeşilim yeşilim yeşilim söylemek
  6. · vuralım bu kaleciye
  7. · gökhan gönül
  8. · fatih terim
  9. · emre belözoğlu
  10. · emre tilev
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · babaların garip huyları
  4. · yeşim salkım
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · kenan evren in darbe için özür dilemesi
  9. · zenci metalci

17 kasım 2007 norveç türkiye maçı  

sayfa  / 5
  1. türkiye'nin gruptan çıkabilmesi için mutlaka ve mutlaka kazanması gereken maçtır, aksi takdirde "2008 avrupa futbol şampiyonası*'na veda edeceğiz" denilebilir.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 18.10.2007 00:07 ~ 15.11.2007 20:13)
  2. dünyadaki futbol karizmamız açısından gitmemizi pek de istemediğim turnuvaya giriş/gidiş bileti..
    (merdaneli çamaşır makinesi, 18.10.2007 00:12 ~ 00:12)
  3. kazanılmaktan başka yolu olmayan maç.
    (837848467264, 18.10.2007 00:13)
  4. norveç'in kalesinde yine mhyre'nin olmasını dilemekten başka bişi yapamayacağımız maç.
    (adrian, 18.10.2007 00:13)
  5. türkiyenin 3 - 0 gibi bir skorla yenildikten sonra fatih terimin derslerine ülkece kayıt olcağımız maç.
    (bkz: fatih bize ders versene)
    (muaddip, 18.10.2007 00:17)
  6. 23948230. kez türk futbol tarihinin en önemli maçıdır.
    (megae, 18.10.2007 01:52)
  7. gruptan çıkılması için kazanılması kesin gereken maç.
    (yüce dağ başında bir okulun öğrencisi, 18.10.2007 11:23)
  8. aday kadrosuna ibrahim toraman, ibrahim üzülmez, gökhan ünal, ümit karan, gökhan zan ve tabii ki bakanlar kurulu kontenjanından üye hakan şükür gibi önceleri düzenli forma giyen, en azından kadroya giren oyuncuların dahil edilmediği; hayrettin yerlikaya, ibrahim kaş, sedat bayrak gibi isimlerinse ilk kez çağırıldığı, dana-kuyruk korelasyonunun en somut biçimde hasıl olacağı, telafisiz maç.

söylemeden geçemeyeceğim, stoper sıkıntısının ayyuka çıktığı, alternatif arayışlarının had safhada olduğu, hala emre aşık'tan medet umulan bir dönemde yasin çakmak'ın günahı nedir, anlayan beri gelsin. bir çeşit denge politikasının kurbanı galiba.
    (garion, 09.11.2007 22:30 ~ 22:34)
  9. aday kadro şu şekildedir:

servet çetin, arda turan, hakan balta,hayrettin yerlikaya, sedat bayrak, mehmet yıldız, volkan demirel, deniz barış, gökhan gönül, mehmet aurelio, semih şentürk, rüştü reçber, ibrahim kaş, mehmet topuz, gökdeniz karadeniz, serkan kırıntılı, emre aşık, hamit altıntop, emre belözoğlu, yıldıray baştürk, nihat kahveci, tuncay şanlı, fatih tekke, serhat akın.

defanta hemen her maçta gördüğümüz ibrahim toraman ve ibrahim üzülmez kardoda yok. ayrıca kalede hakan arıkan da yok. tamam son günlerde çok kötü performanslar çıkardı bu oyuncular, özellikle son iki maçta. ama defansta bu kadar oynama yapılması pek doğru gibi gelmiyor bana. umarım fatih hoca yanıltır.

bir de son maçlarda eskişehirspor'u sırtlayan sergen yalçın'ın milli takım isteği vardı. "savaşa gidecek asker gibi hissediyorum" gibilerinden şeyler söyleyerek kadroya çağrılmak istediğini belirtiyordu. bu kritik maçta onun olması çokta güzel olurdu aslında. çok uzun bir aradan sonra "ne ben, ne milli takım ölmedi" diyerekten sırtlayabilirdi takımı. onun olması tüm futbolcuları da rahatlatırdı.
    (eskiunited, 10.11.2007 14:19)
  10. aday kadronun açıklanmasıyla üzerine yapılan tartışmaların başladığı ve sahaya hangi on bir çıkarsa çıksın fatih terim'in kesinlikle eleştirileceği maçtır. ha! fatih terim mi? bana kalırsa zaten bu maçta teknik adam kendisi olmamalıydı.

maça gelince kendimizi kandırmayalım, malta, moldova, bosna hersek ve yunanistan maçları tesadüf falan değildi, normak oyunumuzu oynarsak norveç'in kazanması ya da beraber bitmesi gerekir, biz de bir umut belki bir sürpriz yaparız gideriz diyorum.

öte yandan böyle oynayacaksak gitmeyelim mantığına katılmıyorum. 2002 dünya şampiyonası öncesinde isveç'e sahamızda yenilmiş ve play-off oynamak zorunda kalmıştık. sonra dünya şampiyonasında kosta rika ile 1-1 kaldıktan sonraki halimizi hatırlayalım. ama yarı finale kadar çıkıp üçüncü olmuştuk. o yüzden bir sürpriz yapıp euro 2008'e gitmeye bakalım. bir şey yapamasak da haziran ayının zevkli biraz da umut dolu geçmesini sağlayacaktır.
    (marslan, 11.11.2007 19:25)
  11. kanımca türkiye nin kaybedip fatih terim in şutlanacağı maçtır, zaten çıksak da gruptan bi bok yiyemicez.
    (gvz, 11.11.2007 19:51)
  12. yunanistan maçından sonra ne kadrodan ne de teknik heyetten bi şey olmayacağını gördümüz için kazansakta kaybetsekte pek önemli olmayan maçtır.kazansak zaten şampiyonada basketbol takımı gibi rezil olup geleceğimiz belli futbolcular milli takımda sakatlanmaktan korktukları için kendilerini fazla göstermiyorlar bi şeyler yapmaya çalışanıda uyarıyorlar salaklaşma evladım diye örneğin: arda romanya hazırlık maçında 3-4 kişiyi çalımlamış baya bi mesafeden topu 90 lık direğe yollamıştı ve ardından kısa bi sakatlık geçirdi hemen abileri yanına gelip olm kendini zorlama sakatlanır kalırsın tarazında enseye vurmalar el kol hareketleri yaptılar malum tek savaşan adamda kendini geri çekince 2-0 yenildik önce bu kadronun tamamen yenilenmesi ardından teknik heyetin değişmesigerekirse yabancı ve usta bi hocanın milli takımın başına gelmesi gerekir.
    (undeadtr, 11.11.2007 21:26)
  13. nordic gençlerle birlikte, heyecan fırtınası içinde seyredeceğim, ya tamam ya devam tadındaki milli maç.
    (kun3uli, 15.11.2007 20:29)
  14. valla; kim oynayacak, aday kadro kimlerden oluşuyor, nasıl bir taktikle oynayacaklar beni ilgilendirmez arkadaş. ne yapıp edip norveç'i yenip gelecekler. bu guruptan çıkmak bunların (oyuncusuyla, teknik ekibiyle) boynunun borcudur. yazık ki iş buralara kadar geldi.
    (solt, 15.11.2007 21:52)
  15. deli tekniğiyle gamst pedersen'i, mücadeleci oyunuyla john carew'i, füzeleriyle john arne riise'yi ve kocamış kafacı iversen'i kontrol altında tutmamızı gerektiren maç. bu oyuncuları etkisiz kılar ve hucüm atraksiyonlarını başarıyla yerine getirirsek alırız bu maçı. ama biraz zor olacak gibi, çünkü gruptaki takımlara baktığımızda en olumlu futbol oynayan takım olarak norveç'i görüyoruz. bizim halimiz zaten ortada. eğer fatih terim doğru kadro kullanır ve taktik becerisini kullanabilirse, futbolcularımız da gerçek kalitelerini ortaya koyarsa, biz de koymuş olacağız vikiglere.
    (eskiunited, 15.11.2007 22:05)
  16. aday kadroya ve fatih terim'in performansına bakıldığında norveç'in bize yenilmeyerek gruptan çıkacağı maç olacaktır.

ne yazık ki büyük bir organizasyon için iki sene daha beklememiz gerekecektir....
    (hansvoralberg, 15.11.2007 22:12)
  17. maçta bok gibi oynayıp, bi sikim yapamadan 3-0 yenilmeyi bile kabul edebilecek haldeyim, tek şartım maçtan sonra "yazık oldu" dememek. zaten farklı bişey olacağı yok da umut işte mına koyim.
    (hayalet, 15.11.2007 22:15 ~ 22:16)
  18. fatoş'un kendini çok formda hissetiğini söylediği maç.
    (nyksss, 15.11.2007 23:17)
  19. türkiye nin kazanması için günlerdir dua ettiğim maç.allah sevdiği kuluna önce eşeği kaybettirir sonra buldururmuş.inşallah bu akşam da böyle olur.yine gidemezsek ağlarım artık yeter bee.haydi türkiyem.
    (ultracarizma, 17.11.2007 08:39)
  20. ülkemizin bu zor günlerinde kazanıp sokaklara dökülmek istediğimiz maç.
    (sturridge, 17.11.2007 09:08)
  21. norveç'i yenip evimizde bosna'ya yenilmekten korktuğum için (çünkü yapmadıkları şey değil, biliyorum) ruh ve beden sağlığım açısından norveç'in bugün kazanmasını dilediğim maç olacaktır.

not: yazdıktan sonra giriyi bir daha okudum da sanırım zaten ruh sağlığım yerinde değil gibi. saldır türkiyem!!!!!
    (hansvoralberg, 17.11.2007 10:17 ~ 10:18)
  22. hayatımda ilk defa mantıklı bir açıklama ile tahmin yapamadığım maç.

ama şundan eminim ki 16 kasım 2005 türkiye isviçre maçındaki gaz ile oynarsak yenemeyeceğimiz takım yok.umuyorum o tablo tekrarlanır,oyuncularımızdaki o hırs..
    (absolutely, 17.11.2007 10:26)
  23. bir beşiktaşlı olarak fatih terimin ibrahim üzülmezi kadroya almamasına sevindiğim maç. bunun dışında kadro seçimini son derece akılıca bulduğum maçtırda. fatih terimin motivasyon sağlama özelliğiyle futbolcular zaten coşacak. maç anındada doğru hamleler yaparsa 3-1 kazanırız.
    (satiuqea, 17.11.2007 11:06)
  24. şimdi türkiye'nin doğum tarihini 29 ekim kabul edip akrep burcunun 17 kasım için günlük falına baktığımız zaman genelde olumlu görüyoruz. ben şahsen uyarlama yapıp on numara tarzı oyuncularımızdan birinin maçı kopartacağını anlıyorum.
    fatih teriminse doğum tarihi çeşitli kaynaklarda farklı verilmiş ancak eylül kabul edersek başak burcu olduğunu görürüz. buna görede maç esnasında yardımcısına biraz danışırsa doğru kararlar alacağını anlıyoruz.
    (bkz: sözlük fal bakıyor)
    (satiuqea, 17.11.2007 11:20 ~ 11:20)
  25. kendini vizyon sahibi sananların hakkında ileri geri konuştuğu maçtır.kayıp geçen yıllardan bahsedenler ,bugün gelinen nokta da fatih terimi vizyonsuzlukla suçlayan bünyeler ,bundan 7 sene önce o yıllara nokta koyan adamın fatih terim olduğunu hala çözememişlerdir.bugün eğer vizyondan , çaptan bahsedebiliyorsa insanlar ;bunun baş mimarının fatih terim olduğunu unutmamalıdırlar.ha bazılarına göre avrupaya çıkıp milli takımda 8 yiyip , kulüp takımınla sıradan takımlardan 7 yiyip dönmekse vizyon , avrupa maçlarında içerde dışarda 15 sene de aldığın tek önemli galibiyetle övünmekse çaplılık hepimiz vizyon yoksunu,hepimiz çapsız insanlarız o zaman.bana göre de terim'in bu milli takımla başarılı olması mümkün değil.bu gece kazansak da mümkün değil.bir şekil de bu milli takımdan elini çekmelidir fatih terim.ama bu ne onun vizyonsuzluğuyla ne de kendini vizyon sahibi zanneden saf bünyelerle alakalı değildir.hem bir romen atasözü ne demişti; köpekler istedi diye atlar ölmez.

maçla ilgili tek yorumum hakem hakkında olucaktır.uefa bir maça markus merk'i veriyorsa eğer,o maçın galibi maçtan önce bellidir hemen hemen.uefa'nın en üst düzey tetikçisidir markus merk.umarım o keskin nişancılığını bizim adımıza yapar ve bu maçı kazanırız.
    (guanoapes, 17.11.2007 12:54 ~ 12:56)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil