geçirdiğimiz son 24 saat içinde sözlüğe damgasını vurmuş olan "sözlüğün yıldızı" ilgi jeneratörü vs. si.
"16 inc fileli monitör" kimdir nedir şeklinde küçük bir göz atmak gerekirse. aynen şudur :
çaylaklık girilerine baktığımızda gayet standart giriler görüyoruz. kimseye girip çıkıcak bir hadise yok piyasada...
ancak daha sonra bir çok kişiyi kıl edicek "talihsiz açıklamalar silsilesi" ile karşılaşıyoruz. ve olaylar şu şekilde gelişiyor.
buraya kadar işin görünen tarafı, birisi gelir kuyuya bir taş atar ve "çok çok zeki insanlarımız" da bunu çıkarmaya çalışır. velhasıl bir kaç kişi farkediyor bu star elektriğini ve tepkisini koyuyorlar kendilerince...
bizi esas olarak ilgilendiren kısım esas burada başlıyor.
bu yazar adına açılmış 4 başlık ve 5 sayfa(~50) nick altı giri olmasaydı 24 saat içinde ben farkında bile olazdım belki aylar boyunca. fakat (bkz:
sürü psikolojisi) dediğimiz şey tam burada devreye giriyor. bi kaç insanın nick altı girisinden sonra yağız delikanlılarımız bu ışığı farkediyorlar ve cırcır böcekleri gibi akın ediyorlar.
sonra ne oluyor peki ?
kendisini "17 inc flat monitor" olarak tanıtan şahsi fikrimce kurnaz ve reel olmayan kişi gündeme oturuyor... ve kudurmuş bir şekilde kendisine saldıran kişileri tahminimce götüyle gülerek izliyor. canımı sıkan esas nokta da bu zaten!
ve sonuç nedir :
kullanıcı reel ise : gerekenin yapılması gerekiyor.
ancak !
tahminimce reel olmayan bir kişi için ego masturbasyonu alıp başını yürüyor.
eğer tahminim doğru ise :
1- bu sazanlık testine alet olan bütün yazarları en içten dileklerimle kutluyorum !
2- bu kullanıcı eğer gerçekten fake ise ve " abi ben de fake olduğunu düşünüyorum" diyip de bu sazanlık testine alet olanları hem kutluyor hem ayakta alkışlıyorum. hatta o kadar tebrik ediyorum ki anlatamam.
3- kullanıcının yazdığı şeyleri okumadan(kesinlikle doğru dürüst birşey yok ayrı mesele) sırf diğerlerinin yazdığı şeyleri referans alarak. daha açık bir dille anlatmak gerekirse "sırf çoğunluk böyle yapmış dur ben de iki parmak atayım zihniyetindeki mallar" gibi hareket eden kişiler var ise.. kendilerini hem kutluyorum hem de en içten dileklerimle
ybsg diyorum.
saygılarımla:
bir hayvan olarak radiance