17 şubat 2008 izmir de kar yağışı 

adana çık aradan

1. sabah erken saatlerde başladığı söylentiler arasında.böyle tuz tanesi bilemedik şeker tanesi iriliğinde seyrek seyrel, rüzgarın etkisiyle raskederek yağmaya çalışmaktadır.

yok efendim son cama bakışımda gördüm ki izmirlileri şaşırtacak düzeye çıkmış kar yağışı. bucanın yüksek kesimlerine dün akşamdan beri yağdığı haberler arasında hatta arabaların üstünde karın tuttuğu söylentileri bile dolaşmaktadır.şimdi siz gülceksiniz ama evet burda arabaların üstünün ince bir tül örtülmüşcesine beyazlaması taktire şayan bir olaydır.ayrıca

(bkz: 4 şubat 2007 izmir de kar yağışı)
    (pasteteux, 17.02.2008 13:02)

2. (bkz: kayseri de bitmek bilmeyen kar yağışı)
    (mkopaw, 17.02.2008 13:26)
  3. alınan haberlere göre üçkuyular'a bile yağmakta olan, izmirleri de sevince boğan yağıştır. bazı çılgın izmirliler atkısını beresini takıp karşıyaka'ya gidiyormuş kar oynamak için hatta.

edit: an itibariyle göztepe'de de başlayıp şahsımı mutlu etmiştir. küçücük küçücük taneler oraya buraya uçuşuyor. hayat ne garip vapurlar falan.
    (çılgın orman meyvesi, 17.02.2008 13:37 ~ 14:33)
  4. ''üç yılda bir kez gelir, delirtir de delirtir.'' denilesi beyazlık.
    (özlemce, 17.02.2008 13:46)
  5. sabahın köründe the joy of not beingin sevinç nidalarıyla uyandırılarak camın önüne sürüklenmek suretiyle tanık olduğum kar yağışıdır kendisi. fotograf makinesini elime alıp o anı ölümsüzleştirmek istediysem de, fotograflarda görünmeyecek kadar ince yağması buruk bir sevinç yaşamama neden olmuştur.

yine de mutluyuz, gururluyuz, salepimizi yapıp, pencere önü çiçeği moduna geçtik bile çoktan.
    (temporary peace, 17.02.2008 14:04)
  6. sabah 09:30-10:00 sularında evka3 tarafında heryer bembeyazdı sadece yollarda tutmamıştı henüz ama ben uyuyunca hava da uyumuş sanırım ki şimdi hepsi erimiş.
    (sansursuz, 17.02.2008 14:19)
  7. kardan adam yapma hevesiyle elimde havuç ve kömürle sokağa fırlamamı sağlayan yağıştır. fakat her zamanki gibi balçovada yine tutmadı, hevesim kursağımda kaldı. dilimle kar tanelerini yakalamaya çalışarak eğlendim bir süre, olmadı..
    (bulamadım, 18.02.2008 11:20 ~ 11:22)
  8. evka 4'te de etkili olmuş olan kar, cumartesi günü kartopu oynayacak yeter çoğunluğa ulaşmış ve izmirli küçük bünyeler sevinç içerisinde ellerindeki bir tutam karı akşama kadar bitirmiştir. akabinde yağan kar fazla tutmamıştır. ama kar yağdı mı sorusuna "evet" denebilecek kesrette bir iklim olayı söz konusudur. ayrıca, kemalpaşa'da da vaziyet bu ahvaldedir.
    (ugokhan, 18.02.2008 11:24)
  9. izmirlilerle kar arasında bir anlaşma vardır. kar, bütün gücünü doğuda ve kuzey kesimlerde harcar ve sıra izmir'e gelince gücü kalmaz. sonra izmir'e "gel biz bu işi takside bağlayalım, her sene azar azar öderim" der. izmire en son 2 şubat 2007'de kar yağmıştı, o da bir iki saatliğine. işte bu da onun devamıydı. seneye de yine şubat civarında biraz daha yağacak. kar borcunu taksit taksit ödüyor işte.
    (iki nokta üst üste biri altta biri üstte, 18.02.2008 12:02)