|
|
- coccori'ye çaktırmadan korsan bir şekilde "hoşgeldin" demek istediğim yazar.* hoşgelmiş sefalar getirmiş nesildaş, 4. nesil padawan.
- oldukça profesyonel bir yazardır.
- 1-simon (peter)
2-andrew
3-james
4-john
5-philip
6-bartholomew
7-thomas
8-matthew
9-james
10-jude (thaddeus)
11-simon the zealot
12-judas iscariot
havarilerin kayıtlardaki kesin sayısı ve isimleri bunlar fakat bir 13ncü havari'den de hep bahsedilmekte. pekiyi neden bir 14ncü havari daha olmasın? önümüze görüşlerin yaratacağı birçok kombinasyon çıkabilir. 14ncü havari bir olasılıktır, varlığı kesin olmayan ama kafayı kurcalayabilecek bir pürüzdür. pürüzü oluşturan olasılık verileri de aşağıdadır. 14ncü havari bir takıntıdır, akılda kendine sabit bir yer edinmiş bir soru işaretidir.
**matthias : judas'ın yerine seçilen havari olduğu iddia edilir. olsa olsa 12 ya da 13 numaradır.
**rufus : zenci olduğu için incil'de ismi geçmediği rivayet edilmektedir. daha sonra dünyaya geri dönerek isa'nın da zenci olduğunu iddaa etmiştir. birçok filmde de konu almıştır bu husus. acaba 13 numara mıdır yoksa 14 numara mı?
**maria magdelena : sonuçta kendisi de isa'ya inanmıştır. hatta da vinci'nin tablosunda da sofrada yerini almıştır. neden 14ncü havari o olmasın?
- çaktırmasa da; buram buram duygu kokar yazıları. silahı, kalemidir onun. hayatla dalga geçmesini becerebilenlerdendir kendisi.
yeri geldiğinde dünyanın en tatlı kardeşlerinden biri, yeri geldiğinde hayatın en samimi dostlarından biri, yeri geldiğinde de yaşamın en bıcırık, en yaramaz oğullarından biridir.
ama en önemlisi de,o bir yardımcıdır.o bir havaridir.yaymak istediği düşünce ise;dostluk,sevgi ve iyimserliktir.
hoş geldin aramıza 14ncu havari.
- anlam veremediğim bir sürü şeyi arka arkaya yapan kardeşim.benim hala kardeşim.nasıl silip atabilirim ki onu.onun beni attığı gibi.insan ablasını red eder mi?ablalık mı yapamadım ben hala onu düşünüyorum.abla beni biraz yalnız bırak dedi.tamam dedim.özledim seni dedim.ne olur abla biraz daha zaman dedi.tamam dedim.evdeki eşyaları ile konuştum bazen.onu uzaktan izledim.bazen gecelerce uyuyamadım.sırf geçmişteki güzel anılarımızı tekrar başa sarıp sarıp izlemek için.doya doya ne özleyebildim ne de ağlamak istediğimde ağlayabildim.boğazımdaki düğümleri çözmekle uğraştım tam 6 aydır.başkalarına sarıldım,başkalarına ağladım,başkalarına güldüm .sırf o özlemimi doldurmak için.dolmadı, olmadı ,olamadı yarım kaldım.ama içimde ki umut hiç ölmedi.sonra ne oldu çekip gitti.ablam değilsin artık dedi.ne yaptım bu 6 aylık süreç boyunca beklemekten başka bilmiyorum.ne kadar sevdiysem onu o kadar nefret etti benden sanırım benim küçük kardeşim.çok kızgınım ona hem de çok yaptıkları için değil beni sildiği için kızgınım.beni yapayalnız bıraktığı için.ben sadece suçumu öğrenmek istiyorum.bir de kardeşimi geri istiyorum.tanrım bu kadarını hak etmiyor muyum?
|